Written by 3:26 pm Διάφορα, Επιστημονικά Νέα, Οργάνωση και λειτουργία Οδοντιατρείου

Προϊόντα που πρέπει να έχετε στο ιατρείο σας

Πόσες φορές την ημέρα έχει χρειαστεί να προτείνετε προϊόντα στους ασθενείς σας; Είτε πρόκειται για προϊόντα λεύκανσης, οδοντόκρεμες, τύπους οδοντόβουρτσας ή στοματικό διάλυμα, οι ασθενείς πάντα ζητούν συστάσεις.

Προϊόντα που πρέπει να έχετε στο ιατρείο σας

Πόσες φορές την ημέρα έχει χρειαστεί να προτείνετε προϊόντα στους ασθενείς σας; Είτε πρόκειται για προϊόντα λεύκανσης, οδοντόκρεμες, τύπους οδοντόβουρτσας ή στοματικό διάλυμα, οι ασθενείς πάντα ζητούν συστάσεις. Ως οδοντίατροι πρέπει να είστε ενημερωμένοι, ωστόσο η υποχρέωσή σας δεν σταματά εκεί. Εκτός από το να δίνετε οδηγίες στους ασθενείς σας για την θεραπεία που πρέπει να ακολουθήσουν, σίγουρα ζητείται από εσάς να προτείνετε συγκεκριμένα προϊόντα, που θεωρείτε ότι ο κάθε ασθενής χρειάζεται, τα οποία δεν έχετε στο ιατρείο σας. Τις περισσότερες φορές, οι προτάσεις αφορούν τρόπους καταπολέμησης διαφόρων παθήσεων, όπως η τερηδόνα και η ουλίτιδα ή ποιος είναι ο κατάλληλος τύπος οδοντόβουρτσας. 

Είναι σημαντικό να κατανοήσετε τη σημασία του να εφοδιάζετε το ιατρείο σας με τα προϊόντα που προτείνετε στους ασθενείς σας. Γι’ αυτό και εμείς σας παραθέτουμε τους λόγους αλλά και τα προϊόντα, τα οποία είναι καλό να διαθέτετε. Προφανώς, είναι κατανοητό ότι δεν μπορείτε να αποθηκεύετε όλες τις μάρκες οδοντόκρεμας για ευαίσθητα δόντια ή λευκαντικών προϊόντων. Υπάρχουν όμως ορισμένα είδη, που μπορείτε να έχετε στο ιατρείο, έτσι ώστε οι ασθενείς σας να μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν αμέσως.

Οδοντόκρεμα 

Ένα από τα κορυφαία προϊόντα που πρέπει να υπάρχει στο ιατρείο σας είναι η οδοντόκρεμα, το βασικό προϊόν της στοματική υγιεινής. Ειδικά για συγκεκριμένες θεραπείες, όπως η οδοντική αποκατάσταση, πρέπει να τηρούνται πιστά οι οδηγίες που δίνονται στους ασθενείς για την φροντίδα των δοντιών. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, αν δεν είναι εξαιρετικά επείγον, οι ασθενείς δεν προλαβαίνουν να αγοράσουν τα προϊόντα που έχετε προτείνει, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει ή να μην είναι επιτυχής η θεραπεία. Έχοντας λοιπόν, έστω ένα δείγμα της οδοντόκρεμας που προτείνετε για τον ασθενή, θα εξασφαλίσετε ότι η θεραπεία θα ξεκινήσει σωστά και στην ώρα της. Είναι κατανοητό ότι οι περισσότεροι δεν θα ήθελαν να αγοράσουν προϊόντα, τα οποία πολύ πιθανόν να λήξουν, πριν μπορέσουν να τα δώσουν. Ωστόσο, πολλά από αυτά τα προϊόντα έχουν ημερομηνία λήξης κοντά στα δύο χρόνια και αν ξεκινήσετε με μικρές παραγγελίες, θα αποφύγετε τη σπατάλη προϊόντων. 

Ένα άλλο πλεονέκτημα της διαθεσιμότητας οδοντόκρεμας στο ιατρείο, είναι ότι μπορείτε εκείνη τη στιγμή να δώσετε οδηγίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης του προϊόντος. Συνήθως, είναι δύσκολο για τους ασθενείς να θυμούνται τι ειπώθηκε και μπορεί να γίνουν λάθη. Με αυτό τον τρόπο τους διευκολύνετε και αισθάνονται και οι ίδιοι περισσότερη σιγουριά. 

Προϊόντα ανακούφισης

Τα άλλα προϊόντα που αξίζει να διατηρήσετε στο ιατρείο σας είναι αναλώσιμα προϊόντα, που βοηθούν στην αντιμετώπιση κάποιων παθήσεων, όπως η ξηροστομία. Τέτοια προϊόντα μπορεί να είναι τσίχλες χωρίς ζάχαρη, στοματικό διάλυμα ή και ένας συγκεκριμένος τύπος οδοντόβουρτσας. Επίσης, δείγματα προϊόντων, όπως κάποιες αλοιφές, ώστε να μπορούν να ξεκινήσουν τη θεραπεία, μέχρι να επισκεφθούν το φαρμακείο. Αν η πάθηση προκαλεί πόνο και δυσφορία στον ασθενή, είναι σημαντικό πρώτα να ανακουφιστεί ο πόνος πριν από οποιαδήποτε θεραπεία.

Μεσοδόντια βουρτσάκια και οδοντικό νήμα

Τέλος, συνιστάται να εφοδιάσετε το ιατρείο σας με προϊόντα μεσοδόντιου καθαρισμού, όπως μεσοδόντια βουρτσάκια και οδοντικό νήμα. Όσο επιμελείς και αν είναι οι ασθενείς στο βούρτσισμα των δοντιών ξέρουμε όλοι ότι δεν είναι αρκετό. Αρκετά από τα στοματικά προβλήματα, πολλές φορές οφείλονται στα υπολείμματα τροφών που μένουν ανάμεσα στα δόντια. Γι’ αυτό, η επιτυχής φροντίδα των δοντιών περιλαμβάνει τον συνδυασμό καλού βουρτσίσματος και μεσοδόντιου καθαρισμού. Μπορείτε, λοιπόν, να τους παρέχετε αυτά τα προϊόντα, ώστε να έχουν την δυνατότητα να τα δοκιμάσουν σε περίπτωση που χρειάζεται να αλλάξουν ίσως το προϊόν, μέχρι να βρουν το κατάλληλο για αυτούς. Επίσης, και σε αυτή την περίπτωση σας δίνετε η δυνατότητα να δείξετε στον ασθενή πως να χρησιμοποιεί το προϊόν. 

Ως οδοντίατροι, είστε αφοσιωμένοι στην φροντίδα των ασθενών σας και προσπαθείτε με κάθε τρόπο να καλύψετε τις ανάγκες τους. Εφοδιάζοντας το ιατρείο σας, με προϊόντα που μπορείτε άμεσα να παρέχετε στους ασθενείς, τους προετοιμάζετε για σίγουρη επιτυχία. Θα διαπιστώσετε και οι ίδιοι ότι οι ασθενείς θα είναι πιο αφοσιωμένοι στην θεραπεία τους και κατ’ επέκταση θα βελτιωθεί η στοματική τους υγεία. 

Πηγή: Dentistry IQ

Διαβάστε ακόμη: https://www.dentalalert.gr/3d_printing_stin_odontiatriki/

(Visited 27 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close