Written by 1:50 pm Διάφορα, Εκδηλώσεις, Επιστημονικά Νέα

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του ΗΑΟΜS 2019 μιλάει στο DentalAlert!

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του ΗΑΟΜS 2019 μιλάει στο DentalAlert!

Ο κ. Κωνσταντίνος Χούπης, Στοματικός και Γναθοπροσωπικός Χειρουργός και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 3ου Συμποσίου Εμφυτευμάτων και Χειρουργικής Στόματος (ΗΑΟΜS 2019) μιλάει στην ομάδα του DentalAlert για όλα τα θέματα της φετινής διοργάνωσης.

Το ΗΑΟΜS 2019 θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως και τις 26 Ιανουαρίου 2018 στο Πολεμικό Μουσείο, στην Αθήνα.

1. Κύριε Χούπη,  τί περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα του  HAOMS 2019 και ποια θα είναι η δομή του; 

Όπως και στα δύο προηγούμενα συνέδρια, έτσι και φέτος, επιχειρούμε να καλύψουμε όλο το φάσμα της εμφυτευματολογίας, δίνοντας έμφαση φυσικά στις τελευταίες εξελίξεις όπως είναι το digital planning, αλλά και στην πρόοδο που έχει σημειωθεί στις αυξητικές τεχνικές, τα υλικά κλ.π.  Επιπλέον φέτος αποφασίστηκε να καλυφτεί και το θέμα της χειρουργικής του στόματος  ένα κομμάτι της ειδικότητας μας που πιστεύουμε ότι ενδιαφέρει πολύ την οδοντιατρική κοινότητα. Στο Συνέδριο, όπως κάθε χρόνο, θα συμμετέχουν διακεκριμένοι  Έλληνες και ξένοι ομιλητές, με μοναδικό στόχο την υπεύθυνη και εμπεριστατωμένη ενημέρωση όλων των συναδέλφων πάνω στα θέματα αυτά.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου είναι ουσιαστικά κατευθυνόμενο. Ξεκινάει το μεσημέρι της Πέμπτης 24 Ιανουαρίου στην κεντρική αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου και θα συνεχίσει μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου. Το κεντρικό πρόγραμμα θα συνοδεύεται από μια σειρά από Master Classes και workshops, τα οποία θα διεξάγονται παράλληλα σε δύο μικρότερες αίθουσες. Αυτό που ουσιαστικά θα αποτελέσει το ελεύθερο μέρος του συνεδρίου είναι η προβολή προεπιλεγμένων e-posters που θα εμφανίζονται σε οθόνη τοποθετημένη  στο χώρο της έκθεσης του συνεδρίου. Θα υπάρξει μία συνεδρία παρουσίασης των posters και τελικά θα επιλεχθούν τρία e-posters τα οποία θα βραβευθούν και θα αναρτηθούν μαζί με τα υπόλοιπα στον ιστότοπο του συνεδρίου μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης.

2. Όλοι οι ομιλητές του Συνεδρίου είναι διακεκριμένοι στον κλάδο τους και μάλιστα υπάρχει μια αρκετά μεγάλη ομάδα διεθνών επιστημόνων, που θα σφραγίσουν με το κύρος τους το κατευθυνόμενο μέρος του συνεδρίου. Μπορείτε να μας πείτε δυο λόγια για τους φετινούς ξένους ομιλητές και για τα θέματα των ομιλιών τους;

Ενα πολύ σημαντικό γεγονός είναι η παρουσία της “Academy  of  Osseointegration”, της Αμερικάνικης Εταιρείας Οστεοενσωμάτωσης, η οποία αποδέχθηκε με χαρά την πρόσκλησή μας να συμμετέχει στο συνέδριο μας. Η Academy of Osseointegration (ΑΟ), εκτός από τις εκδηλώσεις που οργανώνει η ίδια,  συμμετέχει και σε διεθνή συνέδρια με στόχο να προβάλει στην παγκόσμια  επιστημονική κοινότητα τις τελευταίες εξελίξεις στην Εμφυτευματολογία. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας έχουμε αφιερώσει όλο το πρωινό της Παρασκευής σε μια συνεδρία της ΑΟ που οργάνωσε και θα συντονίσει  ο ίδιος ο Πρόεδρος της Ακαδημίας, κ. James Taylor και θα μιλήσουν τρεις παγκόσμια καταξιωμένοι συνάδελφοί μας, ο Fouad Khoury, ο Daniele Cardaropoli και ο Fernando Rojas Vizcaya.

Επιπλέον θα παρουσιαστούν τρεις keynote lectures από τρεις διεθνώς αναγνωρισμένους ομιλητές. Πιο συγκεκριμένα ο καθηγητής της Στοματικής και Γναθοπροσωπικής χειρουργικής του Πανεπιστημίου της Βιέννης, Emeka Nkenke θα μιλήσει για “Short implants vs augmentation”, o καθηγητής και Πρόεδρος της ΙΤΙ Daniel Buser θα μιλήσει για “Implant Placement post Extraction in the Esthetic Zone: When immediate, when early, when late?” και ο καθηγητής Γιώργος Ρωμανός θα μιλήσει για “Biology and practice of immediate loading of dental implants”. Επιπλέον ο κ. Ρωμανός θα παρουσιάσει το Master Class με τίτλο “Management of immediately loaded implants in conjunction with bone grafting”, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Παρασκευής και ο κ. Βuser το Master Class “State-of-the-Art Bone Augmentation Procedures in Implant Dentistry. Up-date on GBR and SFE in Partially Edentulous Patients”, το οποίο έχει προγραμματιστεί για το πρωί του Σαββάτου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον πιστεύω θα έχει και η δορυφορική ομιλία του πλατινένιου χορηγού μας με τον κ. Henry Salama και τον κ. Βαλαβάνη με τίτλο «Site specific extraction site management: success by design» όπως και η ομιλία του κ. David Norre του χρυσού χορηγού μας με τίτλο “Abutment Design: Molar concepts and abutment design rules”.

4. Μπορείτε να μας πείτε δυο λόγια και για τους διακεκριμένους επιστήμονες από την ελληνική οδοντιατρική κοινότητα που θα συμμετέχουν στο φετινό συνέδριο?

Είναι πάρα πολλοί οι Έλληνες συνάδελφοι υψηλού κλινικού και επιστημονικού επιπέδου που μπορούν να προσφέρουν τα μέγιστα στο συνέδριο μας. Ειλικρινά η οργανωτική επιτροπή δυσκολεύτηκε πολύ στην επιλογή τους και τελικά κατέληξε με γνώμονα την αντιπροσωπευτικότητα από τους τρεις τομείς άσκησης της επιστήμης μας δηλαδή τον ακαδημαϊκό, και τον κλινικό δημόσιο και ιδιωτικό. Ετσι λοιπόν έχουμε προσκαλέσει και θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους συνάδελφοι στοματικοί και γναθοπροσωπικοί χειρουργοί, τόσο από τα Πανεπιστήμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, όσο και από το ΕΣΥ, οι οποίοι θα αναπτύξουν ενδιαφέροντα ζητήματα στη Χειρουργική του Στόματος και και στην Εμφυτευματολογία. Προσκαλέσαμε επίσης στοματικούς και γναθοπροσωπικούς χειρουργούς με αναγνωρισμένη κλινική εμπειρία αλλά και συναδέλφους από γειτονικές εξειδικεύσεις της οδοντιατρικής. Τρία ακόμα master classes θα δοθούν από Έλληνες συναδέλφους και θα αναφέρονται στη χρήση των κοντών εμφυτευμάτων, σε μια ιδιαίτερη τεχνική διατήρησης του μετεξακτικού φατνίου και στην καθοδηγούμενη χειρουργική.  Αναλυτικές πληροφορίες για τις ώρες, τους ομιλητές και την ακριβή θεματολογία υπάρχουν στον ιστότοπο του συνεδρίου.

5. Κατά τη γνώμη σας, τι θα κερδίσουν οι συμμετέχοντες από τη φετινή διοργάνωση;

Η Εμφυτευματολογία είναι ένα κομμάτι της Οδοντιατρικής, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει μία τεράστια επιστημονική εξέλιξη και αποτελεί μία εντυπωσιακά αναπτυσσόμενη επιλογή οδοντιατρικής θεραπείας. Η χειρουργική του στόματος από την άλλη είναι ένα κομμάτι της ειδικότητας μας που ασκείται πλέον αρκετά συχνά από ειδικευμένους αλλά και γενικούς οδοντιάτρους.

Πιστεύουμε λοιπόν ότι οι διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι ομιλητές θα εξασφαλίσουν ένα πλαίσιο υψηλής επιστημονικής συζήτησης και τεκμηρίωσης μεταφέροντας συγχρόνως στους συναδέλφους τη γνώση και την εμπειρία μαζί με τις τελευταίες εξελίξεις. 

6. Μπορείτε να μας πείτε δυο λόγια σχετικά με τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο φετινό συνέδριο;

Και φέτος ισχύουν διαφορετικές τιμές, ανάλογα με την ιδιότητα των συναδέλφων, έχοντας ως στόχο η εκδήλωσή μας να είναι προσιτή και σε φοιτητές. Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει και υπάρχει μια ειδική τιμή προεγγραφής (early bird) που θα ισχύσει μέχρι 11 Ιανουαρίου. Μετά από αυτή την ημερομηνία, θα υπάρχει μια προσαύξηση περίπου της τάξης του 50% ανά κατηγορία.  Όλες οι πληροφορίες για το κόστος εγγραφής, το κόστος των masterclasses και των workshops, καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου βρίσκονται στον ιστότοπο του HAOMS 2019: https://www.haoms2019.org/.

Κύριε Χούπη, σας ευχαριστούμε για τον χρόνο σας και σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο συνέδριό σας.

Κλείνοντας και αφού σας ευχαριστήσω θερμά για τη φιλοξενία, θα ήθελα να προσκαλέσω όλους τους συναδέλφους επαγγελματίες, ακαδημαϊκούς και φοιτητές της οδοντιατρικής και της ιατρικής κοινότητας να συμμετέχουν στην εκδήλωση μας που με τη πληθώρα των θεμάτων και το κύρος των ομιλητών εγγυάται ένα ενδιαφέρον επιστημονικό πρόγραμμα υψηλού επιπέδου.

Δείτε το πρόγραμμα των ομιλιών και τις παράλληλες δραστηριότητες του συνεδρίου:

https://www.haoms2019.org/programme

Κλείστε τη θέση σας:

https://www.haoms2019.org/registration

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του ΗΑΟΜS 2019 μιλάει στο DentalAlert!

(Visited 52 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close