Written by 10:05 am Διάφορα, Επιστημονικά Νέα

Οι 10 κορυφαίες συμβουλές που θα κρατήσουν το στόμα του παιδιού σας υγιές! (Μέρος Δεύτερο)

Οι 10 κορυφαίες συμβουλές που θα κρατήσουν το στόμα του παιδιού σας υγιές! (Μέρος Δεύτερο)

Τα περισσότερα οδοντιατρικά προβλήματα κατά τη βρεφική και παιδική ηλικία μπορούν να αποφευχθούν. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές οι γονείς δεν έχουν πρόσβαση σε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορεί να επιτευχθεί η βέλτιστη στοματική υγεία για τα παιδιά τους. Οι επισκέψεις στον παιδοδοντίατρο, οι οποίες πρέπει να ξεκινούν από το πρώτο έτος του παιδιού, δεν περιλαμβάνονται στην καθημερινή ρουτίνα των παιδιών μέχρι τουλάχιστον την ηλικία των τριών ετών. Οπότε, οι γονείς μπορούν να επωφεληθούν πολύ από τις ακόλουθες στρατηγικές πρόληψης ασθενειών του στόματος.

Οι 10 κορυφαιες συμβουλες που θα κρατησουν το στομα του παιδιού σας υγιες! (Μερος Δευτερο)

#5: Για να εξασφαλιστει μια παιδικη ηλικια χωρις τερηδονα, ειναι απαραιτητο να λαμβανεται η απαραιτητη ποσοτητα φθοριου

Χωρίς αμφοβολία το φθόριο είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας μείωσης της τερηδόνας τα τελευταία 50 χρόνια.

#4: Δεν χρειαζεται να αποθαρρυνετε τις πιπιλες και το πιπιλισμα του δαχτυλου στα παιδια

Πολλοί γονείς φοβούνται ότι κάποιες στοματικές συνήθειες είναι επιβλαβείς για τα παιδιά τους. Στην πραγματικότητα, κατά τη βρεφική ηλικία τα παιδιά μαθαίνουν πολλά για τη γεύση, την υφή και το σχήμα των αντικειμένων, τοποθετώντας τα μέσα στο στόμα τους.
Το πιπίλισμα του δαχτύλου και η πιπίλα προκαλούν μικρό ή και καθόλου κακό.  Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες συνήθειες, οι ακραίες περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα σύγκλεισης, ή προεξέχοντα μπροστινά δόντια. Ωστόσο, οι ειδικοί συμφωνούν ότι αυτές οι συνήθειες ικανοποιούν σημαντικές συναισθηματικές ανάγκες. Το πιπίλισμα βοηθά τα παιδιά να αισθάνονται ασφαλή.
Παρεμβάσεις δεν χρειάζεται να γίνονται υπόψη μόνο όταν αρχίσουν να ανατέλουν τα μόνιμα δόντια, γενικά κατά την ηλικία των 6 ετών. Η αλήθεια είναι όμως ότι μέχρι τα 4, τα περισσότερα παιδιά σταματούν από μόνα τους αυτή τη συνήθεια.

#3: Χρησιμοποιηστε φθοριωμενο νερο βρυσης για να παρασκευασετε κρεμες, χυμους ή δημητριακα για βρεφη και νηπια

Σε περιοχές όπου το νερό είναι φθοριωμένο, μπορείτε να επωφεληθείτε ακόμη περισσότερο. Η χρήση τοπικού φθοριωμένου νερού για την παρασκευή τροφίμων και ποτών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρηθεί το φθόριο διαθέσιμο σε μικρές δόσεις για παρατεταμένες χρονικές περιόδους και να μειωθούν έτσι οι πιθανότητες να εξασθενίσουν τα δόντια.

#2: Ενθαρρυνετε τη χρηση προστατευτικων στοματος οταν τα παιδια μεγαλωσουν και αρχισουν τη φυσικη ασκηση και τη συμμετοχη σε αθληματα

Για τα μεγαλύτερα παιδιά, τα προστατευτικά στόματος προσφέρουν υψηλό επίπεδο πρόληψης τραυματισμών όταν υπάρχει ενασχόληση με κάποιο ενεργό παιχνίδι ή άθλημα. Υπάρχει μια αξιοσημείωτη μείωση του αριθμού και της σοβαρότητας των τραυματισμών στα παιδιά που φορούν προστατευτικά.

#1: Για μια παιδικη ηλικια χωρις πονο και τερηδονα: Καθαριζετε τακτικα το στομα και τα δοντια του παιδιου αμεσως μετα τη γεννηση του

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι να ανατείλλουν τα δόντια, η πλάκα δεν μπορεί να σχηματιστεί στο στόμα. Ωστόσο, οι ειδικοί προτείνουν ότι ο καθαρισμός του στόματος θα πρέπει να αρχίζει αμέσως μετά το γέννηση του μωρού.
Κάποιοι αισθάνονται ότι οι δυσκολίες στην οδοντοφυΐα μπορούν είτε να εξαλειφθούν είτε να μειωθεί η σοβαρότητα τους, κάνοντας μασάζ στα ούλα πριν την ανατολή των δοντιών. Ούτως ή άλλως, το παιδί χρειάζεται να συνηθίσει τη ρουτίνα της στοματικής υγιεινής από την αρχή της ζωής του.
Πηγή: http://www.dental news.com/20 17/0 7/25/top-te n-list/

(Visited 7 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close