Written by 9:50 am Διάφορα, Εκδηλώσεις

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 54ο Συνέδριο της Σ.Ε.Ε.!

Στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου 2017, στο πανέμορφο και φιλόξενο ξενοδοχείο της Δράμας HydramaGrand Hotel, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 54ο Ετήσιο Συνέδριο της Στοματολογικής Εταιρείας της Ελλάδος σε συνεργασία με τον τοπικό Οδοντιατρικό Σύλλογο.
Μιλήσαμε τηλεφωνικά με τον Δρ. Ιωάννη Μελακόπουλο, Στοματικό και Γναθοπροσωπικό Χειρουργό, Πρόεδρο του Δ.Σ. της Στοματολογικής Εταιρείας της Ελλάδος, για την εμπειρία του Συνεδρίου, τη συμμετοχή καταξιωμένων αλλά και νέων οδοντιατρικών επαγγελματιών καθώς και για τα θέματα που αναπτύχθηκαν.

Με μεγαλη επιτυχια πραγματοποιηθηκε το 54ο Συνεδριο της Σ.Ε.Ε.!

Το Συνεδριο

Ο κ. Μελακόπουλος μας ανέφερε ότι είναι εξαιρετικά χαρούμενος για την ανοδική πορεία της Στοματολογικής Εταιρείας της Ελλάδος, η οποία ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 1937 και είναι η παλαιότερη οδοντιατρική εταιρεία στη χώρα μας.
Μας ενημέρωσε ότι παρά το γεγονός ότι τα ετήσια Συνέδρια της Σ.Ε.Ε. διοργανώνονται σε πόλεις της Ελλάδας που βρίσκονται μακριά από τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, η συμμετοχή των επαγγελματιών του οδοντιατρικού χώρου παραμένει μεγάλη.
Διακόσιοι περίπου σύνεδροι παρευρέθηκαν στο 54ο Συνέδριο της Σ.Ε.Ε., κατά τη διάρκεια του οποίου έλαβαν χώρα πολυάριθμες εισηγήσεις και ελεύθερες ανακοινώσεις, οι οποίες και κάλυψαν όλο το φάσμα της Οδοντιατρικής.
Εξαιρετικής σημασίας ήταν, επίσης, και η ανταπόκριση που είχε το συνέδριο στις οδοντιατρικές εταιρείες, των οποίων η συμμετοχή ήταν μεγαλύτερη από άλλες χρονιές.
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 54ο Συνέδριο της Σ.Ε.Ε.!

Τα θεματα του Συνεδριου

Κύριο θέμα του Συνεδρίου ήταν η πρόληψη της στοματικής υγείας εντός και εκτός του ιατρείου, ενώ δόθηκε έμφαση σε κλινικά θέματα Στοματολογίας, Περιοδοντολογίας, Χειρουργικής Στόματος καθώς και Αισθητικής Οδοντιατρικής.
Όπως μας εξήγησε ο κ. Μελακόπουλος, η συζήτηση γύρω από τα κλινικά θέματα, βοηθά στο να βρεθούν κατευθυντήριες γραμμές και λύσεις σε θέματα της καθημερινής κλινικής πράξης σε συνδυασμό με τη βιβλιογραφική τεκμηρίωση . Η παράθεση βιβλιογραφικών δεδομένων είναι πλέον προσβάσιμη και διαδικτύακα οπότε ο ρόλος των συνεδρίων κρινεται ότι θα πρέπει να στραφεί περισσότερο στη μορφή αυτή.
Στα πλαίσια του Συνεδρίου αναπτύχθηκε επίσης το επαγγελματικό θέμα της Οδοντιατρικής περίθαλψης σε γειτονικές χώρες, το οποίο είναι ένα φλέγον ζήτημα, ειδικά για τους Οδοντιατρικούς συλλόγους της Βορείου Ελλάδας. Στο συνέδριο τονίστηκε ότι οι Έλληνες οδοντίατροι χρειάζεται να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικοί, όχι τόσο σε ό,τι αφορά τα οικονομικά θέματα, αλλά κυρίως σε θέματα επικοινωνιακής πολιτικής.

Ο θεσμος των e-posters

Ένα από τα χαρακτηριστικά των Συνεδρίων της Σ.Ε.Ε. είναι ότι δίνουν τη δυνατότητα σε νέους οδοντιατρικούς επαγγελματίες να συμμετάσχουν με ελεύθερες ανακοινώσεις και e-posters, που  προβάλλονται ηλεκτρονικά σε όλη τη διάρκεια του συνεδρίου.

Ο Πρόεδρος της Στοματολογικής Εταιρείας της Ελλάδος δεν έκρυψε την αισιοδοξία και την ευχαρίστησή του για την ενεργή συμμετοχή των νέων επαγγελματιών, δηλώνοντας ότι είναι εντυπωσιακό το ενδιαφέρον τους καθώς και η ποιότητα των παρουσιάσεων τους.

Ήταν η τρίτη συνεχόμενη χρονιά για τον θεσμό των e-posters, στα πλαίσια του οποίου βραβεύθηκαν κατόπιν κρίσης τρεις εργασίες. Οι νικητές καθώς και οι περιλήψεις των  λεύθερων ανακοινώσεων και των e-posters έχουν αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της Σ.Ε.Ε.. Στη σελίδα αυτή , όπως φυσικά και στο Dental Alert θα βρείτε τις μελλοντικές δράσεις της ΣΕΕ που αφορούν στο πρόγραμμα e-learning και ημερίδων για το 2017-2018.
Τέλος, ο κ.Μελακόπουλος απηύθυνε θερμές ευχαριστίες στους χορηγούς του συνεδρίου καθώς και σε όσους συνέβαλλαν στην επιτυχία του. Με τη σειρά μας, λοιπόν, να τον ευχαριστήσουμε και εμείς για τη διαφωτιστική του συνέντευξη στο DentalAlert και να ευχηθούμε την επιτυχία όλων των μελλοντικών επιστημονικών εκδηλώσεων της Στοματολογικής Εταιρείας Ελλάδος, οι οποίες συμβάλλουν στην εξέλιξη και το μέλλον του κλάδου.
 

(Visited 25 times, 1 visits today)

Last modified: August 4, 2022

Close