Written by 2:13 pm Επιστημονικά Νέα

Οι αλήθειες του βουρτσίσματος!

Οι αλήθειες του βουρτσίσματος!

Το γνωρίζατε ότι η οδοντόβουρτσα υπάρχει εδώ και 5,000 χρόνια; Ακόμη και στα αρχαία χρόνια, οι άνθρωποι αναγνώριζαν την σημασία των δοντιών μας. Σήμερα, έχουμε ακόμη καλύτερη κατανόηση της σημασίας της υγείας των δοντιών και των τρόπων για να τη διατηρήσουμε. Η πιο συχνή παρότρυνση για τη διατήρηση της καλής στοματικής υγείας είναι αυτή του καθημερινού βουρτσίσματος δύο φορές τη μέρα με φθοριούχο οδοντόκρεμα.

Τι άλλο όμως είναι σημαντικό για μια καλή υγιεινή στο σπίτι;

Οι αληθειες του βουρτσίσματος!

Καταρχήν είναι σημαντικό να φροντίζετε σωστά την οδοντόβουρτσά σας. Η καθαριότητα είναι το κλειδί για την οδοντική υγεία.

  1. Η κοινή χρήση της οδοντόβουρτσας μπορεί να μεταδώσει ασθένειες.
  2. Το ξέπλυμα των τριχών της οδοντόβουρτσας μετά το βούρτσισμα είναι απαραίτητο για την απομάκρυνση των υπολειμμάτων και της οδοντόκρεμας.
  3. Το να αφήνετε την οδοντόβουρτσα έξω προτείνεται αντί να την τοποθετείτε σε κλειστό δοχείο, καθώς η υγρασία μπορεί προκαλέσει την ανάπτυξη μικροοργανισμών.
  4. Αντικαταστήστε την οδοντόβουρτσα σας κάθε 3-4 μήνες. Οι τρίχες που φθείρονται είναι λιγότερο αποτελεσματικές στον καθαρισμό των δοντιών.
  5. Εκτός από τη διατήρηση μιας καθαρής οδοντόβουρτσας, συνιστάται να βουρτσίζετε τα δόντια σας για δύο λεπτά 20 λεπτά μετά από το φαγητό. Αυτό εξασφαλίζει ότι η πλάκα θα αφαιρεθεί πριν να έχει την ευκαιρία να σκληρύνει και να γίνει πέτρα. Η χρήση νήματος ενδιάμεσα των δοντιών στη συνέχεια αφαιρεί τυχόν υπόλοιπα τροφής και πλάκας, ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες ερεθισμού και ασθένειας των ούλων.

Πότε θα έπρεπε να χρησιμοποιείται το νήμα; Σύμφωνα με έρευνες της Αμερικανικής Οδοντιατρικής Εταιρείας, το 53% των ερωτηθέντων βρέθηκαν πρώτα να βουρτσίζουν και μετά να χρησιμοποιούν νήμα και το 47% το αντίστροφο. Τα καλά νέα είναι ότι δεν έχει σημασία πότε χρησιμοποιείτε το οδοντικό νήμα – αρκεί να το κάνετε!
Εάν έχετε οδοντοστοιχίες, προτείνεται να τις ξεπλένετε κάτω από το νερό πριν το βούρτσισμα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε καθαρίσει όλες τις περιοχές του στόματος σας, συμπεριλαμβανομένων των ούλων, των μάγουλων, του ουρανίσκου και της γλώσσας για να απομακρύνετε πλήρως οποιαδήποτε πλάκα. Όταν το στόμα και οι οδοντοστοιχίες σας είναι καθαρές, φροντίστε να τις κρατήσετε σε ασφαλές μέρος, καλυμμένο με νερό.
Η οδοντιατρική υγιεινή στο σπίτι μπορεί να είναι εύκολη και αποτελεσματική, αλλά οι τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρό σας είναι επίσης απαραίτητες για τη διατήρηση ενός υψηλού επιπέδου οδοντικής υγείας.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε προγραμματίσει δύο φορές το χρόνο έναν καθαρισμό και επικοινωνήστε με τον οδοντίατρό σας εάν προκύψει οποιαδήποτε ενόχληση. 

Πηγή: https://progressivedentalny.com/brushing-teeth-101/

(Visited 15 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close