Written by 1:21 pm Επιστημονικά Νέα

Τι θα ήθελε ο οδοντίατρος σας να γνωρίζετε

Τι θα ήθελε ο οδοντίατρος σας να γνωρίζετε

Όσα θα ήθελε να γνωρίζετε ο οδοντίατρος σας!

Τι θα ηθελε ο οδοντίατρος σας να γνωριζετε

Η χρήση οδοντικού νήματος μπορεί να είναι σημαντικότερη από το βούρτσισμα.

Ναι. Πρέπει να βουρτσίζετε δύο φορές τη μέρα, αλλά αν δεν χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα, πολλά υπολείμματα τροφών παραμένουν. Το οδοντικό νήμα καθαρίζει τις επιφάνειες ανάμεσα στα γειτονικά δόντια, ακόμα και ενδιάμεσα στα ούλα. Σε αυτές τις περιοχές είναι πιο πιθανό να αναπτυχθεί τερηδόνα ή ακόμη και ουλίτιδα και περιοδοντίτιδα. Η αλήθεια είναι ότι μόνο το βούρτσισμα δεν μπορεί να φτάσει αυτές τις επιφάνειες και να τις καθαρίσει αποτελεσματικά.

Η αιμορραγία των ούλων δεν είναι φυσιολογική.

Μερικοί ασθενείς λένε ότι τα ούλα τους αιμορραγούν μόνο όταν χρησιμοποιούν οδοντικό νήμα. Ωστόσο, τα υγιή ούλα δεν αιμορραγούν κατά τη διάρκεια του βουρτσίσματος ή της χρήσης νήματος. Αν τα δικά σας αιμορραγούν, τότε θα πρέπει να το συζητήσετε με τον οδοντίατρο σας. Κατά τη διάρκεια του επαγγελματικού καθαρισμού μια μικρή αιμορραγία είναι φυσιολογική καθώς ο οδοντίατρος κάνει διεξοδική εργασία χρησιμοποιώντας κατάλληλα εργαλεία.

Το στόμα είναι μέρος του σώματος.

Αυτό μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά συχνά το στόμα είναι κάτι απομονωμένο από το υπόλοιπο σώμα στο μυαλό των ανθρώπων. Ωστόσο, οι ασθένειες του στόματος επηρεάζουν όλο το υπόλοιπο σώμα και αντίστροφα, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις διαβήτη, ασθενειών των ούλων και καρκίνου του στόματος.

Πως φροντιζουν οι οδοντιατροι τα δοντια τους;

Πόσο συχνά αντικαθιστούν την οδοντόβουρτσά τους;

Η οδοντόβουρτσα πρέπει να αντικαθίσταται κάθε τρεις μήνες, επειδή οι τρίχες φθείρονται με τη χρήση. Μια καινούρια οδοντόβουρτσα έχει τρίχες με άκρες στρογγυλεμένες, οι οποίες ελαχιστοποιούν τη ζημιά στα δόντια και τα ούλα. Με την ευκαιρία: Αν οι τρίχες της οδοντόβουρτσας σας πετάνε στα πλάγια τότε βουρτσίζετε με πολύ δύναμη.

Τι κάνουν όταν δεν μπορούν να βουρτσίσουν;

Σε αυτές τις περιπτώσεις, το στόμα θα πρέπει να πλένεται με νερό. Μπορείτε επίσης να τρίψετε τα δόντια σας με ένα πανί ή μια πετσέτα, που είναι καλύτερο από το τίποτα.

Ποια είναι η πιο εσφαλμένη αντίληψη για τους οδοντιάτρους;

Μερικοί άνθρωποι θεωρούν ότι οι οδοντίατροι ειδικεύονται μόνο στα δόντια, ενώ ασχολούνται και με άλλα σοβαρότερα θέματα που αφορούν το στόμα. Άλλοι πιστεύουν ότι οι οδοντίατροι βρίσκουν προβλήματα που δεν υπάρχουν, προκειμένου να βγάλουν χρήματα. Η αλήθεια όμως είναι ότι οι οδοντίατροι δεν απολαμβάνουν να βρίσκουν προβλήματα. Απλώς καταλαβαίνουν τη σπουδαιότητα ενός υγιούς στόματος και αυτός είναι ο στόχος τους.
Πηγή: http://www.webmd.com/oral-health/features/word-of-mouth#2

(Visited 19 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close