Written by 9:27 am Διάφορα, Επιστημονικά Νέα

Τα δύο τρίτα των Βρετανών φοβούνται τον οδοντίατρο!

Τα δύο τρίτα των Βρετανών φοβούνται τον οδοντίατρο!

Ο φόβος και το άγχος για τον οδοντίατρο είναι καθολικό φαινόμενο. Σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποίησε το Ίδρυμα Στοματικής Υγείας και η Procter & Gamble προς τιμήν του Εθνικού Μήνα για το Χαμόγελο, το 67% των Βρετανών ενηλίκων ανησυχεί για την επίσκεψη στον οδοντίατρο.

Τα δυο τριτα των Βρετανών φοβουνται τον οδοντιατρο!

Από αυτούς που φοβούνται, το 33% ανησυχεί για την ταλαιπωρία που ακολουθεί μια ενδεχόμενη θεραπεία, ενώ το 26% ανησυχεί για το κόστος.
Ίσως αυτό το άγχος να είναι αποτέλεσμα κακών συνηθειών στοματικής υγιεινής, προτείνει το Ίδρυμα Στοματικής Υγείας και η Procter & Gamble.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι το 28% των ερωτηθέντων προσπαθούν να βελτιώσουν την στοματική υγεία τους λίγες μόνο ημέρες πριν από την επίσκεψή τους στον οδοντίατρο. Επίσης, το 50% είχε αποδυναμωμένο σμάλτο και το 30% είχε τερηδόνα, πιθανώς προκαλούμενη από διατροφή πλούσια σε ζάχαρη και οξέα.

Οι ανθυγιεινές επιλογές τροφίμων και ποτών υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη σε αυτόματες μηχανές και κυλικεία δεν δημιουργούν μόνο προβλήματα στοματικής υγείας, αλλά και σημαντικά προβλήματα υγείας συνολικά, όπως αυξημένα επίπεδα διαβήτη και παχυσαρκία“, δήλωσε ο Dr. Nigel Carter, από το Ίδρυμα Στοματικής Υγείας.
Το Ίδρυμα Στοματικής Υγείας στοχεύει να ανατρέψει αυτές τις αντιλήψεις με την εθνική εκστρατεία του Μήνα για το Χαμόγελο που διαρκεί από τις 15 Μαΐου έως τις 15 Ιουνίου. Ενθαρρύνει τους ανθρώπους να βουρτσίζουν τα δόντια τους προτού πάνε για ύπνο και τουλάχιστον άλλη μια φορά μέσα στην μέρα με οδοντόκρεμα φθορίου, να μειώσουν τον αριθμό των ζαχαρούχων τροφίμων στη διατροφή τους και επισκέπτονται τον οδοντίατρο όσο συχνά συνίσταται.
Πολύ συχνά η υγεία του στόματος μας μπαίνει σε δεύτερη μοίρα όταν σκεφτόμαστε τη γενική υγεία και ευημερία μας. Αυτό απλά δεν πρέπει να συμβαίνει “, δήλωσε ο Carter. “Ο εθνικός μήνας για το χαμόγελο καθιερώθηκε για να ευαισθητοποιήσουμε τους ανθρώπους σχετικά με τη σημασία ενός υγιούς στόματος και τα οφέλη που μπορεί να έχει ένα υγιές χαμόγελο“.
Πηγή: http://www.dentistrytoday.com/news/industrynews/item/2000-two-thirds-of-british-adults-feel-uneasy-about-dental-visits
 

(Visited 13 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close