Written by 12:12 am Διάφορα

Οδοντιατρική Σχολή: Αποχή διαρκείας αποφάσισαν τα μέλη του ΔΕΠ

Στη Γενική Συνέλευση, τα μέλη του Διδακτικού- Ερευνητικού Προσωπικού ψήφισαν αποχή διαρκείας από το εκπαιδευτικό και κλινικό έργο. Σε κίνδυνο βρίσκεται η λειτουργία της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών.

Οδοντιατρικη Σχολη: Αποχή διαρκειας αποφασισαν τα μελη του ΔΕΠ

Τα μέλη ΔΕΠ της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών πήραν την κατάσταση στα χέρια τους καθώς όπως τονίζουν, οι προσλήψεις εκπαιδευτικού, διοικητικού και νοσηλευτικού προωπικού έχουν σταματήσει και οι μισθοί των συμβασιούχων – πόσο που φτάνει τα 63.000 ευρώ ετησίως – καλύπτονται με έξοδα της ίδιας της Σχολής.
Το ίδιο ισχύει και για τα έξοδα που αφορούν στην αγορά εξοπλισμού και αναλώσιμων υλικών.
Τα μέλη του Συλλόγου ΔΕΠ διαμαρτύρονται επίσης για τη γραφειοκρατική διαδικασία του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας την οποία και χαρακτηρίζουν δαιδαλώδη, ζητώντας από την κυβέρνηση την άμεση νομοθετική ρύθμιση του θέματος.
Με την απόφαση τους για αποχή διαρκείας, τα μέλη ΔΕΠ ζήτησαν συνάντηση και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Παυλόπουλο, προκειμένου να τον ενημερώσουν για τα θέματα λειτουργίας της Σχολής.

Αναφέρουν, επίσης, ότι οι υπεύθυνοι φορείς πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, καθώς δεν μπορούν να γίνουν συμβιβασμοί στην εκπαίδευση των φοιτητών και τη σωστή αντιμετώπιση των ασθενών.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι η Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών επιλέγεται κάθε χρόνο από 13.000 ασθενείς και βάσει εξωτερικών αξιολογήσεων θεωρείται μια από τις καλύτερες σχολές Οδοντιατρικής της Ευρώπης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
 

(Visited 11 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close