Written by 7:11 pm Διάφορα, Εκπαίδευση

Οι καλύτερες οδοντιατρικές σχολές για το 2021

Οι μαθητές σε όλο τον κόσμο έχουν πολλές και εξαιρετικές επιλογές οδοντιατρικών σχολών, σύμφωνα με την Quacquarelli Symonds (QS), ερευνητική εταιρεία, και την παγκόσμια κατάταξή της για το 2021 στα ειδικά Πανεπιστήμια.

Οι καλύτερες οδοντιατρικές σχολές για το 2021

Οι μαθητές σε όλο τον κόσμο έχουν πολλές και εξαιρετικές επιλογές οδοντιατρικών σχολών, σύμφωνα με την Quacquarelli Symonds (QS), ερευνητική εταιρεία, και την παγκόσμια κατάταξή της για το 2021 στα ειδικά Πανεπιστήμια. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και η Ευρώπη και η Ασία, εκπροσωπούνται επαρκώς στη λίστα με τις κορυφαίες 60 οδοντιατρικές σχολές στον κόσμο. Στην πρώτη θέση βρίσκεται το Πανεπιστήμιο Gothenburg της Σουηδίας, ακολουθούμενο από το Πανεπιστήμιο του Michigan στη δεύτερη θέση, το Ακαδημαϊκό Κέντρο Οδοντιατρικής του Amsterdam και το Πανεπιστήμιο του Hong Kong που ισοφαρίζουν στην τρίτη, και το King’s College London με το Ιατρικό και Οδοντιατρικό Πανεπιστήμιο του Tokyo στην πέμπτη θέση.

Η εταιρεία ταξινομεί τις σχολές με βάση την ακαδημαϊκή τους φήμη, αντλώντας στοιχεία από τις απαντήσεις σχεδόν 95.000 ακαδημαϊκών παγκοσμίως. Χρησιμοποιεί επίσης στοιχεία από την επαγγελματική σταδιοδρομία των αποφοίτων, την παραγωγικότητά τους και τον αντίκτυπο των δημοσιευμένων εργασιών τους. Για εσάς, που ενδιαφέρεστε να συνεχίσετε τις ακαδημαϊκές σας σπουδές, θα αναλύσουμε συνοπτικά τους λόγους που τα πανεπιστήμια αυτά βρίσκονται ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στις ιστοσελίδες των πανεπιστημίων.

Πανεπιστήμιο του Gothenburg

Έχοντας λάβει την έβδομη θέση πέρυσι, το Ινστιτούτο Οδοντολογίας του Πανεπιστημίου του Gothenburg φέτος εκτοξεύεται στην πρώτη θέση. Περιλαμβάνει bachelor προγράμματα πενταετούς εκπαίδευσης για οδοντιάτρους, καθώς και τριετή προγράμματα για υγιεινολόγους και οδοντοτεχνίτες. Διαθέτει επίσης συμπληρωματικά προγράμματα ενός έτους για οδοντιάτρους με πτυχία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο και την Ελβετία.

Η εκπαιδευτική τους μέθοδος βασίζεται στην έρευνα, στην οποία συμμετέχουν οι ίδιοι οι καθηγητές του Πανεπιστημίου. Η επιτυχία του ιδρύματος δεν βασίζεται μόνο σε μεμονωμένους ερευνητές, αλλά σε αρκετές ισχυρές ερευνητικές ομάδες που ειδικεύονται σε θεμελιώδεις μηχανισμούς και κλινικά ζητήματα σε 13 θεματικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των σοβαρών στοματικών ασθενειών, της εμφύτευσης, των προβλημάτων συμπεριφοράς και του οδοντικού άγχους.

https://www.gu.se/en/odontology

Πανεπιστήμιο του Michigan

Η Σχολή Οδοντιατρικής του Πανεπιστημίου του Michigan ανέβηκε από την τρίτη θέση πέρυσι, στη δεύτερη θέση φέτος στον κόσμο και έτσι, διατηρεί τον τίτλο της καλύτερης οδοντιατρικής σχολής στις Ηνωμένες Πολιτείες. Για τους λάτρεις της στατιστικής, αξίζει να αναφέρουμε ότι 108 εγγεγραμμένοι μαθητές το 2020 επιλέχθηκαν από 1.600 αιτήσεις, με μέσο όρο βαθμολογίας 3.73 GPA και μέση βαθμολογία DAT 22.

Η περηφάνια της σχολής είναι οι ερευνητικές της προσπάθειες, καθώς οδηγεί τις οδοντιατρικές σχολές στις Ηνωμένες Πολιτείες στη χρηματοδότηση της έρευνας. Ανάμεσα στους ερευνητικούς τομείς περιλαμβάνονται η κρανιοπροσωπική, η σκελετική βιολογία και ασθένεια, η βιολογία του καρκίνου και η θεραπευτική του, η μηχανική των ιστών και η αναγεννητική ιατρική και κλινική, πληθυσμιακή και εκπαιδευτική έρευνα.

Εκτός από το πρόγραμμα πτυχίου DDS, το Πανεπιστήμιο του Michigan προσφέρει προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών και πιστοποιήσεις για οδοντιάτρους που αναζητούν εξειδικευμένη εκπαίδευση. Επιπλέον, οι μαθητές μπορούν επίσης να εγγραφούν στο Διδακτορικό και Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα των Επιστημών Στοματικής Υγείας, προγράμματα που συνδυάζουν το βαθμό DDS με πτυχία PhD και MBA, καθώς και αμέτρητες επιλογές για διεθνώς εκπαιδευμένους οδοντιάτρους.

https://dent.umich.edu/

Amsterdam και Hong Kong

Το Ακαδημαϊκό Κέντρο Οδοντιατρικής του Amsterdam (ACTA) δέχεται περίπου 950 μαθητές και 33.000 ασθενείς κάθε χρόνο. Η έρευνά του επικεντρώνεται στις στοματικές λοιμώξεις και φλεγμονές και στην αναγεννητική στοματική ιατρική με ισχυρές ακαδημαϊκές ομάδες επικεντρωμένες σε κλινικές ερωτήσεις. Διερευνά επίσης, την ίδια την οδοντιατρική εκπαίδευση, καθώς και νέες μεθόδους διδασκαλίας και ψηφιακά εργαλεία.

Η Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Hong Kong προσφέρει προπτυχιακά προγράμματα, καθώς και μεταπτυχιακή οδοντιατρική εκπαίδευση, με 10 MSc πτυχία, μεταπτυχιακό στην οδοντιατρική χειρουργική και εξειδικευμένα επαγγελματικά πτυχία. Επιπλέον, το Ινστιτούτο Προηγμένης Οδοντιατρικής Πολυ-Ειδικής Κλινικής εξυπηρετεί ασθενείς με σύνθετες και σοβαρές στοματικές παθήσεις.

https://www.uva.nl/en/about-the-uva/organisation/faculties/faculty-of-dentistry-acta/faculty-of-dentistry.html

https://facdent.hku.hk/

King’s College Λονδίνο

Το τμήμα Οδοντιατρικών, Στοματικών και Κρανιοπροσωπικών Επιστημών του King’s College London αποτελεί τη μεγαλύτερη οδοντιατρική σχολή στην Ευρώπη, με περισσότερους από χίλιους φοιτητές οδοντιατρικής, πλήθος ειδικοτήτων και διευρυμένη έρευνα. Οι βασικοί τομείς έρευνας περιλαμβάνουν την ανάπτυξη, αναγέννηση, επισκευή και μηχανική των ιστών, την ανοσία, μόλυνση και αλληλεπίδραση των μικροβίων ξενιστών, καθώς και την κλινική, μεταγραφική και πληθυσμιακή υγεία.

Το πενταετές πρόγραμμα BDS του KCL διαθέτει περισσότερους από 150 απόφοιτους οδοντιάτρους κάθε χρόνο. Οι μαθητές στην αίτηση εισόδου τους θα πρέπει να καταθέσουν εργασίες άριστης βαθμολογίας. Τα μαθήματα περιλαμβάνουν βασικές επιστήμες που σχετίζονται με την κλινική πρακτική με έμφαση στη συνολική φροντίδα των ασθενών. Οι συνεργασίες με τα προγράμματα νοσοκομείων Guy’s, King’s College και St. Thomas διασφαλίζουν την εκπαίδευση στον πραγματικό κόσμο.

Η KCL διαθέτει, επίσης, τρία ερευνητικά κέντρα: Κρανιοπροσωπικής και Αναγεννητικής Βιολογίας, Αλληλεπιδράσεις των μικροβίων ξενιστών και Στοματικές, Κλινικές & Μεταγραφικές Επιστήμες. Περισσότεροι από 140 διδακτορικοί φοιτητές και περισσότερα από 80 μέλη του ενεργού ερευνητικού προσωπικού βρίσκονται σε 35 ερευνητικές ομάδες, με συνεργασίες με 39 άλλα πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο.

Ένα πρόσφατο ερευνητικό έργο διερεύνησε το ρόλο του βακτηριακού φυλλικού οξέος και της ομοκυστεΐνης στον μεταβολισμό και τη νόσο του Πάρκινσον. Ένα άλλο διερεύνησε την ανάγκη ενός παγκόσμιου δικτύου για την στοματική υγεία, το οποίο θα μπορεί να επηρεάσει την παγκόσμια πολιτική και να οδηγήσει στη μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας. Οι ερευνητές της KCL έχουν επίσης εντοπίσει νέους υπότυπους κυττάρων των ούλων και τις μοριακές τους υπογραφές στην απόκρισή τους στην περιοδοντίτιδα.

https://www.kcl.ac.uk/dentistry

Ιατρικό και Οδοντιατρικό Πανεπιστήμιο του Tokyo

Ιδρυμμένη το 1928, η Σχολή Οδοντιατρικής του Ιατρικού και Οδοντιατρικού Πανεπιστημιου του Tokyo στοχεύει στην εκπαίδευση παγκόσμιων ηγετών, που μπορούν να αναπτύξουν πρωτοποριακή οδοντιατρική περίθαλψη σε μια παγκόσμια και γηράσκουσα κοινωνία. Προσπαθεί να εκπαιδεύσει τους αποφοίτους του να είναι δημιουργικοί οδοντίατροι και ερευνητές που επιλύουν προβλήματα, καθώς και ηγέτες με βαθύ το αίσθημα της ανθρωπότητας και αποστολής.

Το Πανεπιστήμιο φιλοξενεί το μεγαλύτερο οδοντιατρικό νοσοκομείο στην Ιαπωνία, με τέσσερα κλινικά τμήματα και 27 κλινικές που εξυπηρετούν 1.800 εξωτερικούς ασθενείς κάθε μέρα και 18.000 εσωτερικούς ασθενείς κάθε χρόνο. Επίσης φιλοξενεί το Κέντρο Προηγμένης Διαθεματικής Οδοντιατρικής, το οποίο βασίζεται στη συνεργασία μεταξύ τμημάτων εξειδικευμένης οδοντιατρικής θεραπείας.

Εννέα μεμονωμένα ερευνητικά κέντρα της σχολής διερευνούν μεταξύ άλλων θεμάτων, τα βλαστικά κύτταρα και την αναγεννητική ιατρική, την βιοεπιστήμη και βιοηθική, την ενσωμάτωση εγκεφάλου και τις βιομηχανικές συμμαχίες. Πρόσφατες μελέτες περιλαμβάνουν τον τρόπο με τον οποίο η έκθεση στην υποξία επηρεάζει την ανάπτυξη του χόνδρου των γνάθων, τον ρόλο των παθογόνων του στόματος στον καρκίνο του οισοφάγου και το οδοντικό «τσιμέντο» που χάνει την προσκόλλησή του υπό υπεριώδες φως.

http://www.tmd.ac.jp/english/ 

Πηγή: Dentistry Today

Διαβάστε ακόμη: https://www.dentalalert.gr/nea_kainotoma_siskevi_gia_tin_katapolemisi_tis_xirostomias/

(Visited 542 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close