Written by 3:23 pm Διάφορα

Μήπως το κινητό σου βάζει τρικλοποδιά στην αποδοτικότητα;

Μήπως το κινητό σου βάζει τρικλοποδιά στην αποδοτικότητα;

Έχει γίνει επιδημία. Οι άνθρωποι ασχολούνται με το κινητό σε σημείο που επηρεάζει πια αρνητικά την εργασία αλλά και άλλους τομείς της ζωής τους. Εδώ θα σας πούμε πώς μπορείτε να το αποτρέψετε αυτό από το να συμβεί στο οδοντιατρείο σας.

Μηπως το κινητό σου βαζει τρικλοποδια στην αποδοτικοτητα;

Εκατομμύρια άνθρωποι κουβαλούν μαζί τους τα κινητά και τα τάμπλετ που τους κρατούν συνεχώς συνδεδεμένους στο Διαδίκτυο. Δυστυχώς, αυτό το φαινόμενο αρχίζει να εμφανίζεται πολύ συχνά και στο χώρο εργασίας.
Είναι ενδιαφέρον το πόσο συχνά μπαίνουμε σε επιχειρήσεις όπου οι εργαζόμενοι ασχολούνται με τα κινητά τους, κοιτάζοντας το facebook, τα μηνύματα και γενικά τα νέα στο Διαδίκτυο ενώ βρίσκονται εν ώρα εργασίας.
Είναι απογοητευτικό όταν ένας πελάτης προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή του υπαλλήλου, αλλά οι τελευταίοι δε συνειδητοποιούν καν ότι υπάρχει κάποιος πελάτης τριγύρω γιατί είναι κολλημένοι στις οθόνες τους. Αυτό συμβαίνει σε καταστήματα, εστιατόρια, ιατρεία και άλλα μέρη.

Τώρα ρωτήστε τον εαυτό σας ποια είναι η δική σας σχέση με το κινητό.

Με αυτούς του νέους τρόπους διάσπασης της προσοχής στο εργασιακό περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένων των οδοντιατρείων, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σχετικά με το πώς οι ασθενείς, οι συνάδελφοι και οι εργοδότες μας μας αντιλαμβάνονται.
Προκειμένου να φαίνεστε επαγγελματίες και να μην επιτρέψετε στο κινητό να επηρεάσει την αποδοτικότητα σας στην εργασία, δείτε τι μπορείτε να κάνετε:

  1. Κρατήστε το κινητό σας μακριά ώστε να μην το βλέπετε. Αν δεν έχετε εύκολη πρόσβαση σε αυτό, τότεδεν θα μπαίνετε στον πειρασμό να το ελέγχετε συχνά. Βάλτε το μέσα σε κάποιο ντουλάπι ή σε κάποιο άλλο δωμάτιο.
  2. Αν θέλετε να ελέγξετε το κινητό σας, πηγαίνετε στον χώρο που κάνετε διάλειμμα, διαβάστε γρήγορα τα μηνύματά σας ή ότι άλλο και ξαναγυρίστε στο πόστο σας.
  3. Κρατήστε το κινητό σας στην αθόρυβη κατάσταση. Δεν θέλετε να χτυπήσει και να ενοχλήσει τους άλλους.
  4. Να είστε προσεκτικοί στο τι δημοσιεύετε στα social media γιατί οι συνάδελφοί σας μπορεί να τα δουν.
  5. Να κρατηθείτε και να μην ελέγχετε το facebook κάθε λίγο και λιγάκι. Στο τέλος της ημέρας άλλωστε όλα τα νέα και οι φωτογραφίες θα είναι ακόμη εκεί.

Διαχειριση της χρησης του κινητου

Οι ειδικοί προτείνουν τα παρακάτω βήματα για τον έλεγχο της χρήσης του κινητού σας:

  • Συνειδητοποιείστε τα συναισθήματα και τις καταστάσεις που σας κάνουν να θέλετε να ασχοληθείτε με το κινητό σας. Είναι πλήξη; Μοναξιά; Ανησυχία; Σε οποιαδήποτε περίπτωση, κάποια άλλη δραστηριότητα μπορεί να τα απαλύνει.
  • Να είστε πειθαρχημένοι ώστε να μην χρησιμοποιείτε το κινητό σας σε ορισμένες περιπτώσεις (όταν οδηγείτε, όταν είστε με τα παιδιά σας, ή σε μια συνάντηση) ή σε συγκεκριμένες ώρες (για παράδειγμα, μεταξύ 9 το βράδυ και 7 το πρωί).
Θα εκπλαγείτε ευχάριστα με τα αποτελέσματα!
(Visited 16 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close