Written by 5:11 pm Εκπαίδευση, Επιστημονικά Νέα

Έχετε κάνει στους ασθενείς σας αυτήν την ερώτηση;

Έχετε κάνει στους ασθενείς σας αυτήν την ερώτηση;

Έχετε κάνει στους ασθενείς σας αυτήν την ερώτηση; , Άρθρο από τον Alvin Danenberg, DDS.
Έμαθα κάτι σημαντικό τις προάλλες. Είχα την ευκαιρία νωρίτερα μέσα σε αυτό το έτος να παρακολουθήσω ένα διήμερο σεμινάριο συνεχούς εκπαίδευσης. Το θέμα ήταν διαφωτιστικό, και οι τεχνικές που έμαθα ήταν εξαιρετικά καινούριες για μένα. Όλα αυτά ήταν θαυμάσια και εμένα μου αρέσει να αντιμετωπίζω νέες προκλήσεις.
Ωστόσο, έμαθα ένα απλό πράγμα στην αρχή του σεμιναρίου το οποίο ήταν ακόμη πιο σημαντικό από το υλικό που παρουσιάστηκε καθ’όλην τη διάρκεια των 12 ωρών του προγράμματος.

Έμαθα ότι δεν έκανα στους ασθενείς μου την πιο σημαντική ερώτηση κατά τη διάρκεια της αρχικής εξέτασης.

Κατά την αρχική περιοδοντική μου εξέταση, κάνω ερωτήσεις στους ασθενείς μου που αφορούν στο ιατρικό και οδοντιατρικό ιστορικό τους καθώς και τι είναι αυτό που ενοχλεί το στόμα τους. Επιθεωρώ τα φάρμακα που παίρνουν και τον τρόπο με τον οποίο φροντίζουν το στόμα τους. Εξηγώ αυτά που βλέπω στις ακτινογραφίες τους και τον τρόπο με τον οποίο θα κοιτάξω στο στόμα τους για να καταλάβω τι γίνεται. Περιγράφω πώς η διατροφή και ο τρόπος ζωής είναι κρίσιμοι παράγοντες για την υγεία των δοντιών τους καθώς και τη γενικότερη υγεία τους. Συζητώ, επίσης, τα πράγματα που μπορεί να έχουν ακούσει από κάποιον άλλον οδοντίατρο ή γιατρό.
Ύστερα αφού ολοκληρώσω την λεπτομερή μου εξέταση, συνοψίζω αυτά που είδα και αναλύω το πώς θα μπορούσα να τους βοηθήσω να γίνουν καλύτερα. Αλλά, υπάρχει μία ερώτηση που δεν έχω κάνει ποτέ, και τώρα ξέρω ποια είναι.

Το κρίσιμο ερώτημα είναι: “Ποιες άλλες ανησυχίες για την υγεία σας έχετε με τις οποίες δεν έχω ασχοληθεί ακόμη;”

Αυτή η ερώτηση επιτρέπει στους ασθενείς να ανοιχτούν και να μου πουν τι είναι αυτό που τους ενοχλεί πέρα από αυτά που αντιμετωπίζω εγώ ως περιοδοντολόγος. Η δουλειά μου δεν είναι μόνο να θεραπεύσω την περιοδοντική τους νόσο αλλά και να ανακαλύψω οποιαδήποτε άλλα συναισθηματικά ή ιατρικά θέματα που μπορεί να έχουν.
Αποδεικνύεται ότι έρευνα έχει προτείνει ότι η συγκεκριμένη ερώτηση είναι η πιο σημαντική για τους ασθενείς. Η απάντησή τους θα μπορούσε να αποκαλύψει τι είναι αυτό που θα τους έκανε υγιέστερους και πιο χαρούμενους. Ακόμη και αν δεν είμαι ο κατάλληλος γιατρός για να αντιμετωπίσω αυτά τα ζητήματα, θα είμαι από τώρα και στο εξής σε θέση να τους παραπέμψω στον σωστό επαγγελματία για την υγεία.

Εσείς κάνετε αυτήν την ερώτηση στους ασθενείς σας;

Πηγή: http://www.drbicuspid.com/index.aspx?sec=wom&pag=dis&ItemID=320381

(Visited 14 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close