Written by 3:36 μμ Διάφορα

Ο οδοντιατρικός τουρισμός αυξάνεται, ιδιαίτερα για τις ακριβές διαδικασίες

Ο οδοντιατρικός τουρισμός αυξάνεται, ιδιαίτερα για τις ακριβές διαδικασίες

Ο οδοντιατρικός τουρισμός έχει επεκταθεί, ειδικά για τις ακριβές διαδικασίες, όπως τα εμφυτεύματα και οι ενδοδοντικές διαδικασίες. Οι ασθενείς ισχυρίζονται ότι έχουν λάβει καλή φροντίδα και έχουν εξοικονομήσει πολλά χρήματα με το να ταξιδεύουν στο εξωτερικό, αλλά η Αμερικάνικη Οδοντιατρική Εταιρία προειδοποιεί ότι αυτό θα μπορούσε να έχει μεγάλο κόστος για τους ασθενείς αν εμφανιστούν προβλήματα μετά από μία τέτοια θεραπεία.
Όταν ο  Ralph Grosswald και ο συνεργάτης του Terri Heeter από τη Santa Fe, NM χρειάστηκαν εκτεταμένες και δαπανηρές οδοντιατρικές θεραπείες, φίλοι τους ενημέρωσαν για μία καλή οδοντιατρική κλινική στο Μεξικό.
“Χρειαζόμασταν τέσσερις στεφάνες, και ο Terri χρειαζόταν μία μικρή αισθητική θεραπεία που επρόκειτο να κοστίσει περίπου 6,000 δολάρια,” είπε ο Grosswald. “Ακούσαμε καλές κριτικές από ανθρώπους που πήγαν για θεραπεία στη συγκεκριμένη κλινική και κάναμε εργασία 6,000 δολαρίων πληρώνοντας μόνο 920.”
Περισσότεροι από 500.000 κάτοικοι των Η.Π.Α. ταξίδεψαν έξω από τη χώρα για σκοπούς οδοντιατρικής θεραπείας το 2013, σύμφωνα με την ομάδα ιατρικού τουρισμού Patients Beyond Borders. Οι οδοντίατροι του Μεξικού διαφημίζουν σε εβδομαδιαίες εφημερίδες τις τιμές τους ώστε να δείξουν τη διαφορά με τους οδοντιάτρους των Η.Π.Α.

Κεντρικη Αμερικη: Hot Spot για τον οδοντιατρικο τουρισμο

Με βάση την εμπειρία τους και το ιστορικό του Heeter ως σύμβουλος ταξιδιών, οι δύο συνεργάτες ξεκίνησαν το Beyond Borders Dental, μία υπηρεσία η οποία οργανώνει την οδοντιατρική φροντίδα, τη διαμονή, και τη μεταφορά από και προς τη Santa Fe και το Albuquerque, NM, σε οδοντιατρικές κλινικές του Μεξικού.
“Ανακαλύψαμε ότι οι άνθρωποι που χρειάζονται οδοντιατρική φροντίδα ανησυχούν για την ασφάλεια, για το ποιες οδοντιατρικές κλινικές να επιλέξουν, και τι έγγραφα χρειάζονται για να ταξιδέψει κανείς στο Μεξικό,” εξήγησε ο Grosswald.
Άλλες επιχειρήσεις οδοντιατρικού τουρισμού προσφέρουν ταξίδια στην Κόστα Ρίκα, την Τσεχία και την Ταϊλάνδη αλλά όπως είπε ο Grosswald, πολλοί άνθρωποι δε θέλουν να πάνε τόσο μακριά ή να ξοδέψουν τόσα χρήματα σε αεροπορικά εισιτήρια.
Οι πιο κοινές διαδικασίες είναι οι στεφάνες, οι ενδοδοντικές θεραπείες, οι όψεις πορσελάνης και η αισθητική οδοντιατρική.

Η Αμερικανικη Οδοντιατρικη Εταιρια προειδοποιει για επιπλοκες

Η Maria Lopez Howell, DDS, ία οδοντίατρος από το San Antonio και εκπρόσωπος της Αμερικάνικης Οδοντιατρικής Εταιρίας έχει μία ολοκληρωμένη εικόνα για τον οδοντιατρικό τουρισμό: είναι μία από τους 13 οδοντιάτρους της ευρύτερης οικογενείας της, συμπεριλαμβανομένων των εννέα που εργάζονται στο Μεξικό.
Περιέγραψε την οδοντιατρική φροντίδα που έλαβαν κάποιοι από τους ασθενείς της στο Μεξικό.
“Μία γυναίκα ήρθε πίσω και χρειαζόταν κάποια θεραπεία,” δήλωσε η Dr. Howell. “Ήταν μία στεφάνη που δεν ταίριαζε σωστά και εγώ έπρεπε να την αντικαταστήσω.”
Η οδοντιατρική τεχνολογία έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό, διότι πολλές διαδικασίες είναι πλέον πιο πολύπλοκες, είπε η Dr. Howell.
“Αν κάτι συμβεί κατά τη διάρκεια της θεραπείας, όπου ο ασθενής βρίσκεται σε μία ευάλωτη θέση, που μπορεί να καταφύγει; Υπάρχει κάποιο Υπουργείο Υγείας; Υπάρχει κάποιος τοπικός οδοντιατρικός οργανισμός εκεί; Χρειάζεται έρευνα.”
Επίσης, ο έλεγχος κατά των λοιμώξεων και τα πρότυπα ασφαλείας στις Η.Π.Α. είναι προνόμιο, είπε η Dr. Howell.
Οι οδοντίατροι επίσης γνωρίζουν το ιστορικό των ασθενών τους. “Παρακολουθούμε ορισμένα πράγματα τα οποία αποδεικνύονται πιο σημαντικά για τους ασθενείς με την πάροδο του χρόνου. Ενώ κάποιος που δε γνωρίζει τον ασθενή μπορεί να πάρει την απόφαση να επέμβει σε κάτι το οποίο θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί καλύτερα με παρακολούθηση,” δήλωσε.
Πηγή: http://www.drbicuspid.com/index.aspx?sec=sup&sub=cos&pag=dis&ItemID=320062
 

(Visited 9 times, 1 visits today)

Last modified: 28 Ιουλίου, 2022

Close