Written by 5:50 pm Επιστημονικά Νέα

Έρευνα:οι ασθενείς δίνουν αξία στη στοματική υγεία, αλλά δεν πηγαίνουν στον οδοντίατρο

στοματική υγεία

Το Ινστιτούτο Πολιτικής Υγείας της Αμερικανικής Οδοντιατρικής Εταιρίας κυκλοφόρησε τα ευρήματα μίας νέας έρευνας που εστιάζει στο πώς η στοματική υγεία επηρεάζει την ποιότητα της ζωής. Η εναρκτήρια έκθεση διαπίστωσε ότι σχεδόν όλοι οι ενήλικες στις Η.Π.Α. εκτιμούν τη στοματική υγεία, αλλά μόνο το 37% πραγματικά επισκέπτεται τον οδοντίατρο σε ετήσια βάση.

Η ερευνα για τη στοματική υγεία

Η έρευνα “Στοματική Υγεία και ευεξία στις Ηνωμένες Πολιτείες” δημιουργήθηκε για να συγκεντρώσει υποκειμενικά δεδομένα, τα οποία συχνά λείπουν από άλλες αναλύσεις, σύμφωνα με τον Marko Vujicic, PhD, επικεφαλής οικονομολόγο και αντιπρόεδρο του Ινστιτούτου. Ο Vujicic ελπίζει ότι η νέα έρευνα θα βοηθήσει αυτούς που αποφασίζουν για την πολιτική υγείας να συνειδητοποιήσουν την αξία της στοματικής υγείας.
“Δεν μετρήσαμε τίποτα αντικειμενικό εδώ,” είπε ο Vujicic σε ένα διαδικτυακό σεμινάριο σχετικά με τα αποτελέσματα της έρευνας. “Βλέπουμε καθαρά υποκειμενικές μετρήσεις που υπερβαίνουν την εμφάνιση νόσου και τη σοβαρότητά της, και κοιτάμε το πώς τα δόντια και το στόμα σας επηρεάζουν τη ζωή σας με τρόπους που πριν δεν είχαν μετρηθεί.”

Τα αποτελεσματα της ερευνας

Η έρευνα περιέλαβε σχεδόν 15,000 άτομα ηλικίας από 19 και πάνω. Οι ερευνητές επέλεξαν να επικεντρωθούν αποκλειστικά και μόνο στους ενήλικες.
“Αισθανόμαστε ότι αυτές είναι αρκετές αποδείξεις ώστε να επανεξετάσουμε το διαχωρισμό του στόματος με το υπόλοιπο σώμα,” δήλωσε ο Vujicic. “Η πολιτική για την υγειονομική περίθαλψη των παιδιών είναι πολύ διαφορετική από αυτήν για τους ενήλικες.”
Η έρευνα διαπίστωσε ότι σχεδόν όλοι οι ενήλικες στις Η.Π.Α. εκτιμούν τη στοματική τους υγεία και συμφωνούν ότι οι τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο είναι σημαντικές. Ωστόσο, το 63% των ερωτηθέντων δεν επισκέφθηκαν τον οδοντίατρό τους κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους.
στοματική υγεία
στοματική υγεία
Για τους ενήλικες που δεν επισκέφθηκαν τον οδοντίατρο, το κόστος ήταν η πιο συχνά αναφερόμενη αιτία, ανεξάρτητα από το εισόδημα, την ηλικία, ή το είδος ασφάλισης των ερωτηθέντων. Ο φόβος για τον οδοντίατρο ήταν η δεύτερη πιο κοινή αιτία.
Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι η κακή στοματική υγεία επηρεάζει δραματικά την ποιότητα ζωής πολλών ενηλίκων με χαμηλό εισόδημα. Οι ενήλικες με χαμηλό εισόδημα, επίσης, είχαν περισσότερες πιθανότητες να αναφέρουν ότι το στόμα και τα δόντια τους ήταν σε κακή κατάσταση, καθώς και ήταν πιο πιθανό να αισθάνονται λιγότερο ικανοποιημένοι για αυτόν το λόγο.
στοματική υγεία
στοματική υγεία

Με βαση την ερευνα

Ο Vujicic ελπίζει ότι αυτοί που αποφασίζουν τους κανονισμούς υγείας αλλά και άλλοι θα χρησιμοποιήσουν αυτά τα δεδομένα για τις δικές τους αναλύσεις και συγκρίσεις. Το Ινστιτούτο Πολιτικής Υγείας κράτησε την έρευνα σε απλό επίπεδο σκόπιμα, ώστε οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις να μπορούν να εφαρμοστούν εύκολα και σε άλλες αναφορές σχετικά με προβλήματα υγείας και ευεξίας.
Πηγή: http://www.drbicuspid.com/index.aspx?sec=sup&sub=pmt&pag=dis&ItemID=319912

(Visited 8 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close