Written by 5:28 pm Επιστημονικά Νέα

Περισσότερες έγκυες αναζητούν οδοντιατρική φροντίδα

Έγκυες γυναίκες και στοματική υγεία

OAK BROOK, Ιλλινόις, Η.Π.Α.: Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Delta Dental Plans Association σε περισσότερους από 1.300 γονείς παιδιών ηλικίας 6-12 ετών έχει δείξει ότι οι περισσότερες έγκυες γυναίκες στις Η.Π.Α. δίνουν προσοχή στη στοματική υγεία, έναν σημαντικό τομέα της υγείας που συχνά παραβλέπεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Σύμφωνα με την έρευνα, ο αριθμός των εγκύων γυναικών που πάει στον οδοντίατρο έχει αυξηθεί κατά 7% τον τελευταίο χρόνο.

“Αυτό είναι μια θετική είδηση και είμαστε χαρούμενοι που όλο και περισσότερες μέλλουσες μητέρες επισκέπτονται τον οδοντίατρο. Θέματα στοματικής υγείας έχουν αυξημένο κίνδυνο να συμβούν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, έτσι το να είναι ενημερωμένες για αυτά είναι ζωτικής σημασίας,” σημείωσε ο Dr. Bill Kohn, αντιπρόεδρος της Οδοντιατρικής Επιστήμης και Πολιτικής της Delta Dental Plans Association.
Το 2015, το 57,5% των μητέρων στις Η.Π.Α. ανέφεραν ότι είχαν επισκεφθεί τον οδοντίατρο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους. Τα αποτελέσματα του 2016 δείχνουν πως τώρα αυτός ο αριθμός έχει αυξηθεί σε 63%.

Λόγω των ορμονικών αλλαγών, οι έγκυες γυναίκες βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης οδοντικών προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένης της ουλίτιδας και της περιοδοντίτιδας. Για να αποφευχθούν αυτές οι ασθένειες, οι έγκυες γυναίκες θα πρέπει να συμβουλεύονται τον οδοντίατρό τους σε τακτική βάση.

“Αυτή είναι μια συναρπαστική στιγμή κατά τη διάρκεια της ζωής των εγκύων γυναικών και εμείς τους υπενθυμίζουμε ότι μια επίσκεψη ρουτίνα στον οδοντίατρο είναι ένα βήμα που δεν πρέπει να παραλείπεται,” πρόσθεσε ο Dr. Bill Kohn.
Η Delta Dental Plans Association πραγματοποίησε την έρευνα Στοματική Υγεία των Παιδιών μεταξύ της 16ης Δεκεμβρίου 2016 και της 14ης Ιανουαρίου 2016, σε ένα εθνικά αντιπροσωπευτικό δείγμα.
Τα δεδομένα κυκλοφόρησαν ώστε να συμπέσουν με το Μήνα Ευαισθητοποίησης σχετικά με την Εγκυμοσύνη που ξεκίνησε το 2008 ώστε να παρέχει υποστήριξη στις έγκυες γυναίκες και τις οικογένειές τους και γιορτάζεται κάθε χρόνο το μήνα Μάιο. Η εκστρατεία εστιάζει σε τέσσερις βασικές αρχές: εκπαίδευση, άσκηση, διατροφή, και ευεξία.
 

(Visited 21 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close