Written by 2:46 pm Οργάνωση και λειτουργία Οδοντιατρείου

Ευαίσθητα δόντια; Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνω

ευαίσθητα δόντια

Τα ευαίσθητα δόντια είναι ένα αρκετά συχνό φαινόμενο παρά την συχνή ενημέρωση αλλά και την σωρεία των προϊόντων που υπάρχουν πλέον.
Η βασική αιτία της ευαισθησίας των δοντιών είναι η κακή στοματική υγεία. Τι πρέπει να κάνουμε και τι όχι;
Διαλέξτε οδοντόκρεμα που ενδείκνυται για τα ευαίσθητα δόντια. Αυτές οι οδοντόκρεμες περιέχουν ένα συστατικό που λέγεται νιτρικό κάλιο, το οποίο κλείνει τις διόδους που έχουν ανοιχτεί από από την φθορά των δοντιών. Πιθανόν να μην λειτουργεί το ίδιο ευεργετικά για όλους αλλά είναι μια αρχή.
Χρησιμοποιείστε μαλακή οδοντόβουρτσα και μην βουρτσίζεται τα δόντια με μεγάλη πίεση. Οι σκληρές οδοντόβουρτσες και η πίεση φθείρουν ακόμα περισσότερο το σμάλτο των δοντιών ή ματώνουν τα ούλα με κίνδυνο μόλυνσης.
Υπάρχουν τροφές και ποτά που είναι όξινα και δεν κάνουν καλό γενικά στο σμάλτο των δοντιών, πόσο μάλλον στα ευαίσθητα δόντια. Καλό θα είναι 20 λεπτά μετά την κατανάλωση τέτοιων τροφών ή ποτών (π.χ πορτοκαλάδα) να πλένετε ή ξεπλύνετε το στόμα. Μην βουρτσίζετε τα δόντια νωρίτερα του 20λέπτου μετά από τα γεύματα, είτε έχετε ευαίσθητα δόντια ή όχι.
Συζητήστε με τον οδοντίατρο και συμβουλευτείτε τον εξετάζοντας την δική σας περίπτωση ευαισθησίας. Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις όπου ορισμένοι άνθρωποι χρειάζονται ειδική επίστρωση στα δόντια για να αντιμετωπίσουν την ευαισθησία. Η ειδική αυτή επίστρωση είναι ειδικό φθοριούχο βερνίκι, το οποίο όμως δεν διαρκεί για πάντα.
Κάτι ακόμα που επηρεάζει τα ευαίσθητα δόντια είναι ο τριγμός. Κάποιο άνθρωποι, είτε σε περιόδους έντονου στρες είτε στον ύπνο τους, “τρίζουν” τα δόντια τους. Για τις περιπτώσεις τριγμού στον ύπνο, υπάρχουν ειδικές συσκευές που μπαίνουν στο στόμα την ώρα του ύπνου.
Τέλος, αλλά πολύ σημαντική είναι η επίσκεψη στον οδοντίατρο τουλάχιστον 2 φορές τον χρόνο. Ο οδοντίατρος ως ειδικός έχει καλύτερη οπτική της στοματικής σας υγείας και μπορεί να σας συμβουλέψει κατάλληλα και να προλάβει πολλά οδοντικά προβλήματα εν τη γενέσει τους.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.

(Visited 18 times, 1 visits today)

Last modified: March 3, 2015

Close