Written by 11:12 am Οργάνωση και λειτουργία Οδοντιατρείου

Κάντε το βούρτσισμα των δοντιών του παιδιού παιχνίδι

παιδί βουρτσίζει δόντια

Τα παιδιά και το βούρτσισμα των δοντιών είναι μια σχέση που πρέπει να ξεκινήσει νωρίς για να γίνει σωστά και να γίνει μια αγαπημένη συνήθεια.
Η ψυχολογία και η θετική αίσθηση για κάτι είναι πολύ σημαντικά, ειδικά για τα παιδιά. Οπότε κάντε την διαδικασία βουρτσίσματος μια ευχάριστη και διασκεδαστική διαδικασία. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γίνει αυτό.
Smiling mother teaching cute baby how to brush teeth with toothbrushΠρώτα από όλα η διαδικασία του βουρτσίσματος θα πρέπει να ξεκινήσει από βρεφική ηλικία, όπου οι γονείς καθαρίζουν τα ούλα με πανάκια και αργότερα που θα βγουν και τα πρώτα δοντάκια με ειδική οδοντόβουρτσα, πάντα αφού συμβουλευτείτε τον παιδοδοντίατρο για να γίνει σωστά η διαδικασία.
Επίσης να θυμάστε ότι τα παιδιά είναι εξαιρετικοί μίμοι. Ποιους μιμούνται πρώτους από όλους; Τους γονείς. Φροντίστε λοιπόν να σας βλέπει το παιδάκι σας ότι βουρτσίζετε και εσείς καθημερινά και συστηματικά τα δόντια σας και μάλιστα μα μεγάλη χαρά και ευχαρίστηση.
Όσο μεγαλώνει το παιδί κάντε την ώρα του βουρτσίσματος διασκεδαστική, επινοώντας παιχνίδια στα οποία και εσείς οι γονείς μπορείτε να συμμετέχετε.
teeth brushingΚάντε διαγωνισμό σαπουνάδας, ποιος θα κάνει την περισσότερη. Φέρτε τα παιχνίδια του μαζί για να πλύνει και σε εκείνα τα δόντια. Δώστε την οδοντόβουρτσα σας στο παιδί και εσείς κρατήστε την δική του και προσπαθήστε να πλύνετε εναλλάξ ο ένας τα δόντια του άλλου. Επίσης, για να κρατήσετε τα 2′ που είναι ο απαιτούμενος χρόνος που χρειάζεται για να πλύνει τα δόντια του, βάλτε ένα χρονόμετρο ή το αγαπημένο του τραγούδι να παίζει ενώ βουρτσίζει.
Η επιβράβευση επίσης είναι καλό κίνητρο που φυσικά αγαπούν τα παιδιά. Φυσικά δεν μιλάμε για δώρα αξίας αλλά για δώρα “ικανοποίησης”, ότι δηλαδή κατάφερε κάτι. Μπορείτε για παράδειγμα να φτιάξετε ένα πινακάκι με τις ημέρες του μήνα και για κάθε μέρα που θα ολοκληρώνει την διαδικασία βουρτσίσματος να παίρνει ένα αυτοκόλλητο. Αν μια μέρα δεν θέλει το παιδί να βουρτσίσει, μην το πιέσετε ή θυμώσετε γιατί θα εκλάβει το βούρτσισμα ως κάτι αναγκαστικό και θα έχουμε αρνητικά αποτελέσματα.
Πολλά είναι αυτά που μπορείτε να κάνετε, και το μυστικό είναι  να έχετε υπομονή, καλή διάθεση και φαντασία.
Καλά βουρτσίσματα.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.
 

(Visited 77 times, 1 visits today)

Last modified: February 26, 2015

Close