Written by 8:59 am Διάφορα

Ενημερωτική Εκδήλωση: «Σακχαρώδης διαβήτης και στοματική υγεία»

«Σακχαρώδης διαβήτης και στοματική υγεία» είναι το θέμα της ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργανώνεται στην Καλαμάτα -μεθαύριο Σάββατο 7 Φεβρουαρίου, στο Πνευματικό Κέντρο, στις 6.30 το βράδυ-, από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο και τον Σύλλογο Διαβητικών Μεσσηνίας.
Σκοπός της ημερίδας, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές της, είναι «η ενημέρωση του κοινού και η ανάδειξη της ανάγκης τακτικού ελέγχου της στοματικής υγείας των ατόμων με διαβήτη από τον οδοντίατρο», προσθέτοντας ότι «περισσότεροι από 800.000 Ελληνες πάσχουν από διαβήτη».
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο ενδοκρινολόγος διαβητολόγος Χρήστος Ζούπας («Σακχαρώδης διαβήτης: Ενα σύγχρονο ιατρικό και κοινωνικό πρόβλημα»), η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Κλινικής Στοματολογίας, στοματολόγος οδοντίατρος Ελεάνα Στουφή («Σακχαρώδης διαβήτης και προβλήματα στα δόντια και στα ούλα. Μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης») και ο στοματολόγος οδοντίατρος Γιώργος Λάσκαρης («Σακχαρώδης διαβήτης και νοσήματα του στόματος. Πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία»).
Συντονιστές στην εκδήλωση θα είναι η πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Γεωργία Θεοδωροπούλου και η πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών Μεσσηνίας Αθανασία Καρούνου.
Διαβάστε εδώ τι συνέβη στην εκδήλωση
Πηγή

(Visited 10 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close