Written by 8:17 am Επιστημονικά Νέα

Γυναίκα με επείγουσα οδοντιατρική ανάγκη στρέφεται στο crowdfunding

Η Alheli Picazo είναι 30 ετών από και είναι αντιμέτωπη με μια πολύ σοβαρή και επείγουσα οδοντιατρική ανάγκη για χειρουργική και θεραπευτική περίθαλψη με κόστος που φτάνει τα 100.000$.
dental bill
Πριν από 10 χρόνια διαγνώστηκε, αργοπορημένα, με ελκώδη κολίτιδα, όταν ήταν γυμνάστρια. Είχε ιστορικό νευρικής ανορεξίας και οι γιατροί είπαν ότι οι στομαχικές διαταραχές που ένιωθε θα οφείλονταν σε τροφική διαταραχή. Η Picazo χρειάζτηκε να ψάξει και να αλλάξει τον οικογενειακό γιατρό ώστε τελικά να διαγνωστεί από τι πραγματικά έπασχε. Για μια δεκαετία έκανε θεραπεία και χειρουργικές επεμβάσεις, αλλά η υγεία τη δεν σταμάτησε να κλονίζεται.
Στην πορεία απέκτησε χρόνια γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, όπου τα όξινα γαστρικά υγρά άρχισαν να καταστρέφουν το σμάλτο των δοντιών της. Έκανε εξαγωγή ενός δοντιού, επειδή όμως δεν είχε καλή επουλωτική ικανότητα έπαθε μόλυνση η οποία έφτασε μέχρι το οστό. Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει μια φθορά στα δόντια της με αυξητικούς ρυθμούς και χρειάζεται επειγόντως χειρουργική θεραπεία.

Η θεραπεία αγγίζει το ποσό των 100.000$ και η Picazo μην έχοντας την οικονομική αυτή δυνατότητα στράφηκε στην υπηρεσία δωρεών που λέγεται crowdfunding και στην ιστοσελίδα GoFundMe όπου ο κόσμος μπορεί αν θέλει να κάνει όποια δωρεά επιθυμεί για τον σκοπό της Picazo. Μέχρι στιγμής έχουν μαζευτεί 27.500$
Η σελίδα δωρεών για την Alheli Picazo είναι εδώ.

(Visited 23 times, 1 visits today)

Last modified: January 23, 2015

Close