Written by 9:44 am Οργάνωση και λειτουργία Οδοντιατρείου

Τα δόντια μας σε συνάρτηση με την ηλικία μας

Τα δόντια, όπως και εμείς, μεγαλώνουν ηλικιακά. Τι συμβαίνει και τι επιλογές έχουμε ανά δεκαετία της ζωής μας;
Σε ηλικία 7 ετών
Από την ηλικία των 6 ετών περίπου αρχίζουν να φεύγουν τα παιδικά δόντια και βγαίνουν τα κανονικά. Σε αυτό το στάδιο είναι πολύ σημαντικό, πέραν της σωστής υγιεινής, να ολοκληρωθεί σωστά και η ανατολή των κανονικών δοντιών. Οποιαδήποτε διαφοροποίηση, όπως μη σωστή σύγκλειση άνω και κάτω γνάθου ή στραβά δόντια, θα πρέπει να συμβουλευτείτε παιδοδοντίατρο ή/και ορθοδοντικό, όσο είναι νωρίς.
Σε ηλικία 17 ετών
Σε αυτήν την ηλικία έχει οριστικοποιηθεί η θέση των δοντιών (ίσια ή στραβά) και η σύγκλειση των γνάθων. Οποιαδήποτε παρεμβατική εργασία διόρθωσης ή αισθητικής μπορεί να γίνει με την συμβουλή ορθοδοντικού ή/και γναθοχειρούργου. Σε κάθε ηλικία θα πρέπει να έχουμε υιοθετήσει έναν σωστό τρόπο υγιεινής στόματος και να έχουμε εντάξει το ημερολόγιο μας την επίσκεψη στον οδοντίατρο δυο φορές το χρόνο για να μην ανησυχούμε για τερηδόνα και ουλίτιδα.
Σε ηλικία 27 ετών
Μετά την ενηλικίωση, και με την προϋπόθεση ότι διατηρούμε σωστή υγιεινή του στόματος, μπορούν γίνουν και άλλες παρεμβατικές εργασίες. Όπως για περιπτώσεις αραιών δοντιών ή αποχρωματισμό δοντιού λόγω απονευρώσεις, μπορείτε να συμβουλευτείτε τον οδοντίατρο σας για τις επιλογές που έχετε και να διαλέξετε την καλύτερη για εσάς. Μην φοβάστε και μην ξεχνάτε ότι η τεχνολογία εξελίσσεται και πάντα θα έχετε επιλογές.
Σε ηλικία 37+ ετών
Όσο διατηρούμε την υγιεινή του στόματος λίγα πράγματα έχουμε να φοβόμαστε. Αν όμως υπάρχουν προβλήματα προηγούμενης οδοντιατρικής κακοτεχνίας ή απώλειες δοντιών και πάλι αντιμετωπίζονται όλα με τη συμβουλή του σωστού ειδικού και μετά από συζήτηση για τις επιλογές σας και εφόσον νιώθετε άνετα με τον ειδικό.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.

(Visited 13 times, 1 visits today)

Last modified: January 5, 2015

Close