Written by 8:51 am Επιστημονικά Νέα, Κλινικά Περιστατικά

Μέχρι και λευχαιμία μπορεί να διαγνώσει ο οδοντίατρος!

Επαγγελματίες του Οδοντιατρικού κλάδου στην Γαλλία επισήμαναν, κατά τη διάρκεια του ετήσιου συμβουλίου του γαλλικού οδοντιατρικού οργανισμού (AFD), ότι μέσω του στοματικού ελέγχου μπορούν να ανιχνευθούν και άλλες παθήσεις πλην των στοματικών.
«Μία οδοντική εξέταση μπορεί να καταλάβει ακόμα και τον καρκίνο διότι η υγεία του στόματος μας συνδέεται με την γενική μας υγεία» εξηγεί η Joël Trouillet, διευθύντρια του AFD.
Αν για παράδειγμα παρατηρηθεί διάβρωση του σμάλτου, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ο ασθενής πιθανόν να πάσχει από κάποια νόσο των νεφρών, οπότε και θα παραπεμφθεί από τον οδοντίατρο να το ελέγξει. Ο δρ. Jean-Christophe Fricain, οδοντολόγος και υπεύθυνος στο πανεπιστημιακό νοσοκομείου του Μπορντό, διαβεβαιώνει ότι ένας οδοντίατρος- χειρουργός μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στο να προλάβει κάποια σοβαρή ή χρόνια ασθένεια συμβουλεύοντας τον ασθενή του να απευθυνθεί σε έναν ειδικό γιατρό.
Με βάσει τις μειωμένες επισκέψεις του γαλλικού πληθυσμού στον οδοντίατρο αλλά και για να ενισχυθεί η πρόληψη, οι Γάλλοι οδοντίατροι ζητούν από την κυβέρνηση να θεσπίσουν μια ημέρα ευαισθητοποίησης για την στοματική υγιεινή και γιατί όχι να γίνουν οι οδοντιατρικές εξετάσεις υποχρεωτικές.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.

(Visited 17 times, 1 visits today)

Last modified: December 24, 2014

Close