Written by 6:36 pm Διάφορα, Επιστημονικά Νέα

Μυστικά που ο οδοντιατρός σας θα ήθελε να γνωρίζετε!

Μυστικά που ο οδοντιατρός σας θα ήθελε να γνωρίζετε!

Ρωτήσαμε και μάθαμε όλα αυτά που οι οδοντίατροι θα ήθελαν να γνωρίζουν οι ασθενείς τους και σας τα παρουσιάζουμε σε αυτό το άρθρο.

Μυστικά που ο οδοντιατρός σας θα ήθελε να γνωρίζετε!

#1: Σταματήστε να λέτε ότι δεν σας αρέσουν οι οδοντίατροι

Φανταστείτε να σας έλεγαν οι άνθρωποι πόσο φοβούνται ή πόσο δεν τους αρέσει το επάγγελμά σας. Τις περισσότερες ημέρες, η εργασία των οδοντιάτρων είναι να απαλύνουν τον φόβο, τον πόνο και τις ανησυχίες που έχετε για τη στοματική και οδοντική σας υγεία.
Επιπλέον, ο πόνος που αισθάνεστε είναι αποτέλεσμα κακής στοματικής υγιεινής, κάτι που ο οδοντίατρος σας κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να διορθώσει.
Πόσο, λοιπόν, αποθαρρυντικό είναι να ξεκινά ο οδοντίατρός σας τη μέρα του γνωρίζοντας ότι οι αγαπημένοι του ασθενείς δεν αισθάνονται την ίδια αγάπη;

#2: Χρησιμοποιείτε συχνά οδοντικό νήμα (Στο όνομα της αγάπης για τα ούλα σας!)

Το οδοντικό νήμα διαταράσσει την ανάπτυξη βακτηρίων στα δόντια σας. Αν δεν χρησιμοποιείτε νημα, τότε τα βακτήρια αρχίζουν να προσκολλούνται στην επιφάνεια των δοντιών σας όπου και δημιουργούν κοιλότητες τερηδόνας.
Για το λόγο αυτό, η χρήση οδοντικού νήματος είναι μια εξαιρετικά οφέλιμη συνήθεια! Κι επειδή είναι πιο εύκολο να συνδυάσετε μια συνήθεια με μια άλλη, χρησιμοποιείστε οδοντικό νήμα ενώ κάνετε μπάνιο ή βλέπετε τηλεόραση.

#3: Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πότε πρέπει να αλλάξετε την οδοντόβουρτσά σας!

Οι οδοντόβουρτσες μπορεί να φιλοξενούν πολλά βακτήρια. Γι’αυτό το να αλλάζετε συχνά οδοντόβουρτσα είναι σημαντικό για τη διατήρηση ενός φρέσκου στόματος!
Οι οδοντίατροι συνιστούν να αλλάζετε την οδοντόβουρτσά σας κάθε τρεις μήνες!
Επιπλέον, αν αρρωστήσετε πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξετε οδοντόβουρτσα ώστε να μην μολυνθούν και οι διπλανές οδοντόβουρτσες των αγαπημένων σας.

#4: Βουρτσίστε καλά τα δόντια σας πριν το ραντεβού με τον οδοντίατρο σας!

Δεν είναι καθόλου ευχάριστο να βγάζουν οι οδοντίατροι υπολείμματα τροφών από τα δόντια σας.
Το καλύτερο θα ήταν να μην γευματίζετε ακριβώς πριν το ραντεβού σας με τον οδοντίατρο σας. Δείξτε μια κατανόηση στους ανθρώπους που προσέχουν τα δόντια σας.

#5: Οι ακτινογραφίες είναι σημαντικές!

Οι άνθρωποι φοβούνται την ακτινοβολία, αλλά σύμφωνα με τους New York Times η ακτινοβολία που λαμβάνει κανείς από τις οδοντιατρικές ακτινογραφίες είναι ανάλογη εκείνης μιας 30λεπτης πτήσης με το αεροπλάνο.

#6: Πολλά πράγματα είναι βλαβερά για τα δόντια σας!

Όπως για παράδειγμα η σόδα, τα ποτά με ζάχαρη, τα αθλητικά ποτά και τα ενεργειακά ποτά. Η οξύτητά τους είναι βλαβερή για το σμάλτο των δοντιών σας.

#7: Μάθετε στα παιδιά σας να φροντίζουν τα δόντια τους

Τα περισσότερα παιδιά αντιμετωπίζουν δυσκολία στο να καθαρίσουν καλά όλες τις επιφάνειες των δοντιών. Οι γονείς είναι εκείνοι που πρέπει να βοηθήσουν τα παιδιά και να τους διδάξουν τους σωστούς τρόπους βουρτσίσματος, αφού συμβουλευτούν έναν παιδοδοντίατρο.
Εξασφαλίστε τη στοματική σας υγεία και εξοικονομήστε τα χρήματά σας υιοθετώντας τις σωστές συνήθειες υγιεινής στόματος! Αυτό θέλουν οι οδοντίατροι σας!

(Visited 55 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close