Written by 3:32 pm Διάφορα, Οργάνωση και λειτουργία Οδοντιατρείου

5 λόγοι για τους οποίους πρέπει να χρησιμοποιείτε κασετίνες οδοντιατρικών εργαλείων

Οι κασετίνες οδοντιατρικών εργαλείων υπάρχουν εδώ και δεκαετίες και αποτελούν αποδεδειγμένη μέθοδο μείωσης των κινδύνων μη συμβατότητας, αυξάνοντας παράλληλα την ασφάλεια και την απόδοση.

5 λόγοι για τους οποίους πρέπει να χρησιμοποιείτε κασετίνες οδοντιατρικών εργαλείων

Οι κασετίνες οδοντιατρικών εργαλείων υπάρχουν εδώ και δεκαετίες και αποτελούν αποδεδειγμένη μέθοδο μείωσης των κινδύνων μη συμβατότητας, αυξάνοντας παράλληλα την ασφάλεια και την απόδοση. Ωστόσο, καθώς η οδοντιατρική βιομηχανία συνεχίζει να ανταποκρίνεται στην πανδημία COVID-19, η διαδικασία της αποστείρωσης και της επαναχρησιμοποίησης των εργαλείων πρέπει να επανεξεταστεί με μεγαλύτερο έλεγχο. Ακριβώς όπως αναπροσδιορίστηκε η χρήση Προσωπικού Προστατευτικού Εξοπλισμού (PPE) και η ροή εισόδου των ασθενών, τώρα περισσότερο από ποτέ, οι κασετίνες είναι η σωστή επιλογή για οποιαδήποτε πρακτική.

Ας πάρουμε για παράδειγμα την περίπτωση των Pacific Dental Services (PDS). Η PDS διαθέτει περισσότερα από 700 γραφεία σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες (με σχέδια για ακόμη μεγαλύτερη επέκταση) και σε μια τόσο μεγάλη οργάνωση, η αποδοτικότητα είναι υψίστης σημασίας. Προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η παραγωγικότητα, ενώ εξακολουθεί να έχει ως προτεραιότητα την ασφάλεια, η PDS στράφηκε στον μακροχρόνιο συνεργάτη τους, Hu-Friedy, για να εντοπίσει τρόπους βελτίωσης και να μάθει πώς οι κασετίνες οδοντιατρικών εργαλείων θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην καλή διατήρηση της ροής των εργασιών και στην αποδοτικότητα. 

Η PDS εντόπισε δύο γραφεία, ένα στην Καλιφόρνια και ένα στο Κολοράντο, για να δει πώς οι κασετίνες θα επηρέαζαν τα συνολικά αποτελέσματα. Θα μπορούσαν τότε να προσδιορίσουν εάν η εφαρμογή κασετινών σε μεγαλύτερη κλίμακα θα ήταν επωφελής για την ομάδα τους. Τα αποτελέσματα ήταν πολύ ενθαρρυντικά. Έμαθαν ότι οι κασετίνες δεν είναι μόνο αποτελεσματικές και εύχρηστες, αλλά ότι συνοδεύονται από πολλά άλλα οφέλη, τα οποία θα αναλύσουμε.

1. Μεγαλύτερη απόδοση

Στην οδοντιατρική πρακτική, κάθε λεπτό μετράει. Η εξοικονόμηση λίγων λεπτών σε κάθε πρακτική, σε κάθε διαδικασία, εξοικονομεί αρκετό χρόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Δεδομένου ότι τα όργανα δεν χρειάζονται πλέον να πλένονται για πολύ ώρα, να ταξινομούνται και να συσκευάζονται χειροκίνητα, η μελέτη του PDS αποκάλυψε ότι κάθε γραφείο ήταν σε θέση να εξοικονομήσει οκτώ λεπτά περισσότερα σε σχέση με τα γραφεία που δεν διέθεταν κασετίνες. Τα οκτώ λεπτά μπορεί να μην ακούγονται πολύ, ωστόσο, οκτώ λεπτά εδώ και εκεί προσθέτονται, σε σχεδόν μια επιπλέον ώρα κάθε μέρα, έως και έναν επιπλέον μήνα ετησίως! Εξοικονομείτε λοιπόν περισσότερο χρόνο και μπορείτε να δείτε περισσότερους ασθενείς και να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο με τον καθένα τους.

2. Προστασία των εργαλείων

Τα οδοντιατρικά εργαλεία είναι πολλά και το καθένα έχει σημαντική λειτουργία στην οδοντιατρική πρακτική, αλλά έχουν υψηλό κόστος. Είναι το τίμημα που οι οδοντίατροι είναι πρόθυμοι να πληρώσουν, προκειμένου οι ασθενείς να λάβουν την καλύτερη φροντίδα μέσω του καλύτερου εξοπλισμού. Ωστόσο, αν δεν είστε προσεκτικοί με τα εργαλεία, η τιμή για την αντικατάστασή τους μπορεί να κλιμακωθεί γρήγορα. Διατηρώντας τα εργαλεία συγκεντρωμένα, μειώνεται η πιθανότητα άμβλυνσης, θραύσης και απώλειας.

Οι κασετίνες είναι χρήσιμες για τη διατήρηση των εργαλείων στις σωστές θέσεις καθαρισμού και αυτό είναι σημαντικό από πολλές απόψεις. Από άποψη χρόνου, το προσωπικό δεν αναζητά χαμένα εργαλεία ούτε παραγγέλλει αντικατάστατα, επομένως ξοδεύετε χρόνο και χρήματα για την αντικατάσταση. Από οικονομικής άποψης, βοηθά τους οδοντιάτρους να προστατεύσουν την επένδυσή τους. Από άποψη φροντίδας, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ότι το απαραίτητο εργαλείο για την πρακτική που θα ασκήσετε δεν θα είναι διαθέσιμο.

3. Προστασία των συνεργατών σας

Η πιθανότητα τραυματισμού από αιχμηρά αντικείμενα κατά τη διάρκεια της εξέτασης ενός ασθενούς, είναι μια αρκετά αγχώδης διαδικασία και για τον οδοντίατρο, ειδικά αν ο τραυματισμός προέλθει από εργαλείο το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί σε κάποιον ασθενή. Εκτός από την διαδικασία της χρήσης και ύστερα της απόρριψης, η επόμενη μεγαλύτερη πιθανότητα τραυματισμού από μολυσμένα αιχμηρά αντικείμενα είναι κατά την αποστείρωση του εργαλείου. Ο καθαρισμός των εργαλείων αυξάνει τον κίνδυνο έκθεσης σε μικρόβια κατά 31%. Όταν χρησιμοποιούνται κασετίνες, τα εργαλεία καθαρίζονται και συντηρούνται με ασφάλεια και για το προσωπικό. Στην πραγματικότητα, η μελέτη των PDS αποκάλυψε ότι τα δύο οδοντιατρικά γραφεία που διατηρούσαν την μέθοδο των κασετινών, είχαν μηδενικά περιστατικά τραυματισμών από αιχμηρά αντικείμενα.

4. Οργάνωση του χώρου

Οι άνθρωποι γενικά αντιπαθούν την ακαταστασία. Σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, τους προκαλεί άγχος, ανασφάλεια και τάσεις φυγής. Αυτό μπορεί να φορτίσει έναν οδοντίατρο επαγγελματικά, σωματικά και ψυχικά. Οι κασετίνες ως μέρος του συστήματος διαχείρισης των εργαλείων μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της οργάνωσης και στην εξασφάλιση της ηρεμίας. Ειδικά στην διαδικασία αποστείρωσης, είναι δύσκολο να βεβαιωθείτε ότι όλα τα εργαλεία είναι καλά αποστειρωμένα. Ο πάγκος του ιατρείου «εξαφανίζεται» κάτω από τα πολλά εργαλεία και δεν αφήνει αρκετό χώρο στο δωμάτιο. Οι κασετίνες συμβάλλουν στο να υπάρξει μια τάξη ανάμεσα στο χάος. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό που βοηθά στην ταξινόμηση, είναι ότι οι κασετίνες έχουν ένα σύστημα χρωματικής κωδικοποίησης, που δείχνει ποια είναι η ακριβής θέση για το κάθε εργαλείο. 

Η οργάνωση μπορεί να έχει και άλλα οφέλη, όπως την ταχύτερη εκπαίδευση του καινούργιου προσωπικού. Αυτό σημαίνει ότι όταν προσλαμβάνεται ένα νέο μέλος της ομάδας, μπορεί να αφομοιωθεί γρήγορα στη ροή εργασίας του ιατρείου, ωφελώντας χρονικά και οικονομικά την ομάδα. Αφενός γιατί θα είναι πιο εύκολο και για τον ίδιο τον εργαζόμενο να λειτουργήσει σε ένα οργανωμένο περιβάλλον και δεν θα προκληθεί σύγχυση και στην υπόλοιπη ομάδα. Αφετέρου γιατί με αυτόν τον τρόπο, ο οδοντίατρος εξοικονομεί χρήματα και οι εργασίες γίνονται πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.

5. Θετική εντύπωση στους ασθενείς

Οι εντυπώσεις έχουν σημασία, και αυτό που βλέπει ο ασθενής, από τη στιγμή που μπαίνει στο ιατρείο σας, έχει αντίκτυπο στο αίσθημα ηρεμίας και ασφάλειας που θέλετε να δημιουργήσετε. Από τη ρεσεψιόν έως και την προσωπική σας εμφάνιση και τα εργαλεία του χειρουργείου, όλα συμβάλλουν για την εντύπωση που θα τους αφήσετε. Οι ασθενείς πλέον είναι καλά ενημερωμένοι για τους κινδύνους λοιμώξεων. Βλέποντας λοιπόν ένα δίσκο κατεστραμμένων εργαλείων ή ακόμα και ένα κατεστραμμένο εργαλείο θα τους δημιουργηθεί απευθείας ένα αίσθημα ανασφάλειας, το οποίο θα έχει συνέπειες στο επαγγελματικό σας προφίλ.

Ένα οργανωτικό σύστημα με κασετίνες βοηθά τους ασθενείς να χαλαρώσουν διότι βλέπουν τα εργαλεία τακτοποιημένα, καθαρά, οργανωμένα και συσκευασμένα. Αυτό θα προσθέσει μια επαγγελματική πινελιά στην πρακτική σας, ενσταλάζοντας περισσότερη αυτοπεποίθηση και πίστη στους ασθενείς σας, ενώ παράλληλα σας προστατεύει.

Οι οδοντίατροι που χρησιμοποιούν κασετίνες οδοντιατρικών εργαλείων, έχουν αποδεδειγμένα πιο αποτελεσματικές, οργανωμένες, προστατευμένες και επικεντρωμένες στον ασθενή πρακτικές. Η εφαρμογή κασετινών μπορεί να αυξήσει το ηθικό της ομάδας σας από την πρώτη μέρα, μειώνοντας παράλληλα το περιττό κόστος. 

Πηγή: Dentistry IQ

Διαβάστε ακόμη: https://www.dentalalert.gr/odigies_odontiatrikis_tele_exetasis/

(Visited 70 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close