Written by 3:41 pm COVID-19, Διάφορα

Διαμορφώστε το ιατρείο σας σύμφωνα με τα μέτρα κατά του COVID-19

Η πανδημία COVID-19 ανάγκασε να συμβούν σημαντικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι εργάζονται, ζουν και έχουν πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη

Σχεδιάστε το ιατρείο σας ώστε να συμμορφώνεται με τα μέτρα του COVID-19.

Η πανδημία COVID-19 ανάγκασε να συμβούν σημαντικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι εργάζονται, ζουν και έχουν πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη. Τα οδοντιατρικά ιατρεία επηρεάζονται ιδιαίτερα, καθώς οι φροντιστές πρέπει να βρίσκονται πολύ κοντά σε ασθενείς χωρίς μάσκα, κάτι που τους θέτει σε κίνδυνο μετάδοσης σταγονιδίων. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων έχουν δημοσιεύσει συγκεκριμένες οδηγίες για τους οδοντιάτρους, με σκοπό την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κρίσης του COVID-19 και οι πληροφορίες ενημερώνονται τακτικά όσο εξελίσσεται η κατάσταση. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτές στη διεύθυνση: https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19/

Δεδομένου ότι τα οδοντιατρεία έχουν ξανανοίξει, η ανησυχία των οδοντιάτρων είναι πώς να παρέχουν ποιοτική εξυπηρέτηση, με τρόπο που να διατηρεί ασφαλείς τόσο τους ίδιους όσο και τους ασθενείς. Εκτός από την τήρηση των πρωτοκόλλων, σχετικά με την ύπαρξη κατάλληλου εξοπλισμού ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) και την αποστείρωση του χώρου εξέτασης μεταξύ των ασθενών, η τροποποίηση της διάταξης του ιατρείου μπορεί επίσης, να βοηθήσει στην μη μετάδοση του COVID-19.

Αναδιαμορφώστε την αίθουσα αναμονής

Η παραδοσιακή αίθουσα αναμονής διέθετε σειρές από καρέκλες και στοίβες περιοδικών που χρησιμοποιούνταν από πολλούς ανθρώπους. Καθώς τα ραντεβού τώρα προγραμματίζονται έτσι ώστε να υπάρχει περιορισμένη επαφή μεταξύ των ασθενών, θα πρέπει να υπάρχει πολύ χαμηλότερη πυκνότητα σε χώρους αναμονής και κοινόχρηστους χώρους. Τώρα είναι η στιγμή να αφαιρέσετε τα επιπλέον έπιπλα και να διασφαλίσετε ότι υπάρχουν ασφαλείς αποστάσεις μεταξύ ανοιχτών καθισμάτων. Επιπλέον, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα περιοδικά με tablets, τα οποία θα απολυμαίνονται κάθε φορά που ένας ασθενής τα χρησιμοποιεί. Βεβαιωθείτε ότι οι προμήθειες υγιεινής των χεριών είναι εύκολα προσβάσιμες στους επισκέπτες και ότι παρέχονται μάσκες όταν είναι απαραίτητο.

Η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει στο να γίνει ο χώρος αναμονής σας πιο ευχάριστος και υγιεινός και μπορεί να έχει μακροπρόθεσμα οφέλη για το ιατρείο σας. Το δωρεάν Wi-Fi δίνει στους ασθενείς την ευκαιρία να εργαστούν, να αποσυμπιεστούν και να διασκεδάσουν όσο περιμένουν. Εξετάστε, ακόμη,  το ενδεχόμενο να προσφέρετε ψηφιακό check-in των ασθενών. Αυτό περιορίζει ένα σημείο μόλυνσης και εξοικονομεί χρόνο στο προσωπικό.

Επανεξετάστε τα υλικά κατασκευής

Ο συνεπής και λεπτομερής καθαρισμός είναι κρίσιμος για τον έλεγχο των μολύνσεων και αυτό ισχύει και για έπιπλα και φωτιστικά. Η χρήση σκληρών απολυμαντικών μπορεί να επηρεάσει υλικά όπως το ξύλο και το ύφασμα, προκαλώντας γρήγορη αλλοίωση τους. Κατά τον καθαρισμό, ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή (δώστε προσοχή στον χρόνο παραμονής που απαιτείται για την εξάλειψη βακτηρίων και ιών) και φροντίστε να ξεπλύνετε με καθαρό νερό για να αφαιρέσετε τα χημικά υπολείμματα και να βοηθήσετε στην παράταση της διάρκειας ζωής του υλικού.

Η τυπική ταπετσαρία και το ξύλο μπορούν να προσθέσουν μια ζεστή και ευπρόσδεκτη εμφάνιση στο χώρο σας, αλλά και τα δύο είναι πορώδη και δεν μπορούν να απολυμανθούν αποτελεσματικά. Το ύφασμα συγκεκριμένα, μπορεί να παγιδεύσει και να συγκρατήσει βακτήρια βαθιά μέσα στις ίνες, καθιστώντας το υλικό μια πραγματική πρόκληση για τον καθαρισμό. Αξίζει να αντικαταστήσετε αντικείμενα από ξύλο ή ύφασμα με πιο ανθεκτικές και εύκολες στην απολύμανση επιλογές, όπως βινύλιο και μέταλλο. Αυτά τα υλικά μπορούν να καθαριστούν εύκολα και έχουν υψηλή αντοχή στα χημικά απολυμαντικά, γεγονός που τους επιτρέπει να εξασφαλίσουν μεγάλη διάρκεια ζωής.

Διατηρήστε τις αποστάσεις

Πολλά οδοντιατρεία προσπαθούν να κάνουν ασφαλέστερο τον ήδη υπάρχοντα κλειστό χώρο εξέτασης. Αυτό επιτρέπει καλύτερη ροή των εργασιών και οι ασθενείς αισθάνονται πιο ήρεμοι. Στην εποχή του COVID-19, ακόμη και οι ανοιχτοί χώροι με πιθανή μετάδοση σταγονιδίων μπορούν να αποτελέσουν κίνδυνο ελέγχου των λοιμώξεων. 

Εκτός από τις αυστηρές διαδικασίες καθαρισμού, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και η προσωρινή διαίρεση χώρου. Για παράδειγμα, η τοποθέτηση σταθερών ή φορητών διαχωριστικών που να είναι αρκετά ψηλά και αρκετά μεγάλα για να εμποδίζουν τα σωματίδια, χωρίς όμως παρεμβαίνουν στα συστήματα ψεκαστήρων ή στους αεραγωγούς. Εάν χρησιμοποιείτε μια προσωρινή λύση, βεβαιωθείτε ότι το προϊόν είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό, καθαρίσιμο, μη πορώδες υλικό που να αντέχει την επανειλημμένη απολύμανση με σκληρές χημικές ουσίες. Ένα επιπλέον πλεονέκτημα για τα φορητά διαχωριστικά είναι ότι μπορούν να μετακινηθούν, να επαναχρησιμοποιηθούν και τελικά να αφαιρεθούν, όταν δεν χρειάζονται πλέον. Μια πιο μόνιμη λύση θα μπορούσε να είναι η οικοδόμηση τοίχων μικρού ύψους μεταξύ των χώρων εξέτασης. Αυτό συνεπάγεται την πρόσληψη ενός εργολάβου, εφόσον διασφαλίζεται ότι τα θεμέλια του κτιρίου δεν θα διαταραχθούν, και παρέχει μια μόνιμη λύση που θα απαιτεί κατά καιρούς κάποια συντήρηση.

Το κλειδί είναι η επικοινωνία

Έχετε πιθανώς εφαρμόσει πολλές αλλαγές προκειμένου να ανοίξετε ξανά με ασφάλεια το ιατρείο σας κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η επικοινωνία με το προσωπικό και τους ασθενείς είναι το κλειδί για να διασφαλιστεί ότι αυτές οι αλλαγές είναι αποτελεσματικές. Φροντίστε να ελέγχετε τους ασθενείς πριν από τα ραντεβού τους, ώστε να είστε ενήμεροι για τυχόν πιθανά συμπτώματα. Η πολιτική της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας για τους επισκέπτες πρέπει να εξηγείται διεξοδικά πριν από τα ραντεβού, έτσι ώστε οι ασθενείς να γνωρίζουν ακριβώς τι να περιμένουν. Ανακοινώστε όλα τα βήματα που κάνει το ιατρείο σας για να διασφαλίσει την ασφάλεια. Αυτό μπορεί να σημαίνει να εξηγήσετε τα νέα πρωτόκολλα καθαρισμού ή να εμπλουτίσετε τα Μέσα Ατομικής Προστασίας. Το προσωπικό, επίσης, πρέπει να κατανοεί πλήρως τις νέες πολιτικές και να είναι έτοιμο να απαντήσει σε ερωτήσεις ασθενών.

Η στοματική υγεία είναι ένα σημαντικό μέρος της συνολικής υγείας. Η επανέναρξη της οδοντιατρικής πρακτικής με ασφάλεια είναι κρίσιμη για τους ασθενείς και την κοινότητά σας. Η υλοποίηση των οδηγιών των αρμόδιων οργάνων είναι το πρώτο βήμα για την ασφαλή επανεκκίνηση. Εύκολες στην εφαρμογή αλλαγές του σχεδιασμού του χώρου σας, θα βοηθήσουν στις προσπάθειές σας να μείνετε ασφαλείς. 

Πηγή: DentalEconomics

Διαβάστε ακόμη: https://www.dentalalert.gr/all-about-wisdom-teeth/

(Visited 18 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close