Written by 3:16 pm Διάφορα

Κατάστημα στο Χαλάνδρι παρείχε λεύκανση δοντιών με άδεια λειτουργίας κομμωτηρίου! Προσοχή συνιστά και ο Ο.Σ. Πειραιά

Κατάστημα στο Χαλάνδρι παρείχε λεύκανση δοντιών με άδεια λειτουργίας κομμωτηρίου! Προσοχή συνιστά και ο Ο.Σ. Πειραιά

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιά εφιστά την προσοχή στους οδοντιατρικούς ασθενείς, καθώς πολλοί έχουν πέσει θύματα παραπλανητικών διαφημιζόμενων προσφορών οδοντιατρικών κέντρων. Την ίδια στιγμή, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής συνεχίζει τους ελέγχους σε ιδιωτικούς φορείς προκειμένου να διαπιστώσει τη νόμιμη ή μη παροχή οδοντιατρικών υπηρεσιών

Κατάστημα στο Χαλάνδρι παρείχε λεύκανση δοντιών με άδεια λειτουργίας κομμωτηρίου! Προσοχή συνιστά και ο Ο.Σ. Πειραιά

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιά συμβουλεύει τους ασθενείς να μην δελεάζονται από οικονομικές προσφορές οδοντιατρικής περίθαλψης, καθώς το οδοντιατρικό επάγγελμα βασίζεται στην εξατομικευμένη θεραπεία αφού ο κάθε ασθενής έχει διαφορετικές ανάγκες.
Υποστήριζει, επίσης, ότι οι εν λόγω προσφορές δεν γίνονται για λόγους κοινωνικής μέριμνας αλλά για λόγους διαφήμισης και προσέλκυσης πελατείας.
Παράλληλα, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής στα πλαίσια των ελέγχων του σχετικά με τη νομιμότητα των διάφορων ιδιωτικών φορέων που προσφέρουν οδοντιατρικές υπηρεσίες, διαπίστωσε ότι δύο καταστήματα στο Χαλάνδρι και τη Γλυφάδα παρείχαν υπηρεσίες λεύκανσης δοντιών, χωρίς να έχουν λάβει βεβαίωση λειτουργίας οδοντιατρείου ή πολυοδοντιατρείου και χωρίς αυτές τις υπηρεσίες να τις προσφέρει οδοντίατρος!
Το κατάστημα στη Γλυφάδα δεν είχε λάβει καμία διοικητική άδεια λειτουργίας, ενώ το κατάστημα στο Χαλάνδρι έχει λάβει άδεια λειτουργίας κομμωτηρίου, εντός του οποίου παρέχονται οι οδοντιατρικές υπηρεσίες λεύκανσης δοντιών. Ο έλεγχος στο κατάστημα αυτό έγινε με την συνδρομή αστυνομικής δύναμης.
Ο οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής θα προβεί στις νόμιμες ενέργειες για την επιβολή των προβλεπομένων διοικητικών κυρώσεων και σημειώνει:
Θέλουμε να ενημερώσουμε το καταναλωτικό κοινό ότι η λεύκανση δοντιών συνιστά οδοντιατρική πράξη αφού προϋποθέτει σωρευτικά οδοντιατρική εξέταση, εκτίμηση και διάγνωση της κατάστασης των δοντιών, χρήση προϊόντων λεύκανσης ή αποχρωματισμού δοντιών και χρήση ειδικών λυχνιών για τη διάσπαση των χημικών ενώσεων των λευκαντικών υλικών και πρέπει να διενεργείται αποκλειστικά και μόνο από οδοντίατρο και σε χώρο που λειτουργεί νόμιμα οδοντιατρείο ή πολυοδοντιατρείο (σχετικό και το αριθ. πρωτ. Γ3β/ΓΠ/οικ42598/06.06.2017 έγγραφο Υπουργού Υγείας). Η μη τήρηση των άνω προϋποθέσεων συνεπάγεται σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των ασθενών και κατ’ επέκταση τη δημόσια υγεία.
Πηγή:.reader.gr/, osanet.gr
 

(Visited 38 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close