Written by 3:31 pm Διάφορα

Τα 7 Θανάσιμα Αμαρτήματα στην Οδοντιατρική!

Τα 7 Θανάσιμα Αμαρτήματα στην Οδοντιατρική!

Η ιδέα των επτά θανάσιμων αμαρτημάτων προήλθε από τους πρώτους Χριστιανούς θεολόγους. Φυσικά, υπήρχαν πολλοί άλλοι πολιτισμοί που είχαν επίσης την ιδεολογία τους περί αρετών και αμαρτιών. Ως οδοντίατροι, εσείς που στέκεστε σε σχέση με αυτά;

Τα 7 Θανάσιμα Αμαρτήματα στην Οδοντιατρική!

1.Έπαρση

Η αποτυχία μιας οδοντιατρικής εργασίας είναι συνήθως αποτέλεσμα πολλών παραγόντων και όχι λαθών από την πλευρά του οδοντιάτρου. Ωστόσο, χρειάζεται να μπορείτε να εγγυηθείτε για την εργασία σας και να αναλάβετε την ευθύνη μιας αποτυχίας. Έτσι δεν είναι;

2. Λαιμαργία

Αν έχετε συγκεντρώσει του κόσμου τα χρέη και από την άλλη μένετε σε σπίτι μεγαλύτερο από εκείνο των γονιών σας, ίσως είναι καιρός να ξανασκεφθείτε και να βάλετε τα οικονομικά σας σε μια τάξη.

3. Απληστία

Μερικοί οδοντίατροι τείνουν να συνιστούν οδοντιατρικές εργασίες και θεραπείες, οι οποίες δεν είναι απολύτως απαραίτητες κι αυτό συμβαίνει γιατί επιθυμούν να δώσουν μια ώθηση στα οικονομικά τους. Χμ.. Λίγη απληστία δεν βλάπτει, αρκεί να έχετε το καλό των ασθενών σας κατά νου.

4. Φθόνος

Γιατί ζελεύετε τόσο τον οδοντίατρο της διπλανής πόρτας; Αντί αυτού, μπορείτε να μάθετε πολλά από τον τρόπο που οι άλλοι ασκούν το επάγγελμα και να εμπλουτίσετε με αυτά τις δικές σας δεξιότητες και υπηρεσίες. Δεν απαγορεύεται να κάνετε ότι κάνουν κι οι άλλοι στο βαθμό που αυτό συνάδει με την προσωπικότητά σας.

5. Λαγνεία

Μην μπλέκετε τα ερωτικά με τα επαγγελματικά, λέγαν οι παλιοί. Άλλο η εργασία άλλο ο έρωτας. Το κάθε πράγμα στον καιρό του αλλά και στον χώρο του.

6. Οργή

Το να παραπονιέστε και να ξεσπάτε στους άλλους για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το οδοντιατρικό επάγγελμα σήμερα είναι δώρον άδωρο αν την ίδια στιγμή δεν κάνετε κάτι γι’αυτό. Αναλάβετε ευθύνη, επενδύστε, ρισκάρετε και σκαρφιστείτε ιδέες αντί να γκρινιάζετε και να θυμώνετε με το παραμικρό.

7. Οκνηρία

Το οδοντιατρικό επάγγελμα απαιτεί συνεχή εκπαίδευση, κατάρτιση και εξειδίκευση. Μην τεμπελιάζετε.
Να είστε μετριόφρονες, να ακούτε τους άλλους (ασθενείς, προσωπικό, συναδέλφους) και να εργάζεστε για το καλύτερο. Με το καλό ο Νέος Χρόνος!
 

(Visited 9 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close