Written by 9:04 am Επιστημονικά Νέα, Προϊόντα

CLEARFIL™ Universal Bond Quick, ένα πραγματικά καθολικό συγκολλητικό!

CLEARFIL™ Universal Bond Quick, ένα πραγματικά καθολικό συγκολλητικό!

Ως ένα πραγματικά “καθολικό” συγκολλητικό, το CLEARFIL™ Universal Bond Quick μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη διαδικασία αυτο-αδροποίησης, σε πολλαπλά βήματα της κλασικής αδροποίησης και στη διαδικασία της επιλεκτικής αδροποίησης. Στην περίπτωση συγκόλλησης με την εφαρμογή ενός σκευάσματος, δεν υπάρχει καμία ανάγκη αναμονής μετά την εφαρμογή. Κατά τη διάρκεια των επόμενων βημάτων της θεραπείας, του στεγνώματος και του πολυμερισμού, απαιτείται ελάχιστος χρόνος.

CLEARFIL™ Universal Bond Quick, ένα πραγματικα καθολικο συγκολλητικό!

Όσον αφορά στη διαδικασία της ολικής αδροποίησης, τα στοιχεία δείχνουν ότι, ακόμα και στις περιπτώσεις που το συγκολλητικό εφαρμόζεται για 3 δευτερόλεπτα, η διατμητική αντοχή της συγκόλλησης διατηρείται στα 40 MPa επί του ανθρώπινου σμάλτου και της οδοντίνης, ακόμα και μετά από 24 ώρες αποθήκευσης νερού, ή μετά από 5,000 θερμοκυκλώσεις.
Κατά τη διαδικασία της αυτο-αδροποίησης, οι τιμές εξακολουθούν να κυμαίνονται στα 25 MPa για το σμάλτο και στα 40 MPa για την οδοντίνη, ακόμα και όταν η διαδικασία τριβής έχει μειωθεί σε μόλις 3 δευτερόλεπτα!

Ενδειξεις

Οι ενδείξεις είναι επίσης καθολικές: το CLEARFIL™ Universal Bond Quick είναι κατάλληλο για διαδικασίες συγκόλλησης με απευθείας σύνθετα υλικά, για διαδικασίες αποκατάστασης του οδοντικού πυρήνα, για προσθετικές διαδικασίες και άλλες. Με επικεφαλής τον Καθηγητή Δρ. Yasuko Momoi, το Πανεπιστήμιο Tsurumi στη Yokohama πραγματοποίησε μελέτες της διατμητικής αντοχής της συγκόλλησης με τη χρήση διαφόρων προσθετικών υλικών καθώς και του CLEARFIL™ Universal Bond Quick. Για όλα τα ελεγμένα έμμεσα υλικά, μόνο η χρήση του CLEARFIL™ Universal Bond Quick έδωσε καλά αποτελέσματα διατμητικής αντοχής της συγκόλλησης. Για το VITA Mark II συγκεκριμένα, συστήθηκε χρήση σε συνδυασμό με ένα ξεχωριστό σιλάνιο.

Η Χημικη Συνθεση

Το εξαιρετικά συγκολλητικό μονομερές MDP περιλαμβάνεται μέσα στο CLEARFIL™ Universal Bond Quick, όπως και σε άλλα συγκολλητικά της Kuraray Noritake Dental. Η υψηλή καθαρότητα του μονομερούς επηρεάζει ουσιαστικά την αντοχή και τη διάρκεια ζωής της συγκόλλησης. Το αυθεντικό MDP εξακολουθεί να χρησιμοποιείται μόνο σε προϊόντα της Kuraray. Τα MDP που κατασκευάζονται από άλλους έχουν χαμηλότερο βαθμό καθαρότητας και είναι πιο επιρρεπή σε διμερή διαμόρφωση. Το γεγονός αυτό τα καθιστά λιγότερο αποτελεσματικά.
Στο νέο “καθολικό” συγκολλητικό, χρησιμοποιείται ένα ακόμη μονομερές: ένα ειδικό αμίδιο, του οποίου η δομή δε διαφέρει κατά πολύ από αυτήν του HEMA (μεθακρυλικό υδροξυαίθυλο). Ωστόσο, παρέχει πολύ διαφορετικές χημικές ιδιότητες, γεγονός το οποίο έχει θετική επίδραση στην αποτελεσματικότητα της συγκόλλησης. Αυτό το αμίδιο είναι περισσότερο υδρόφιλο από το HEMA, και ως εκ τούτου διαπερνά καλύτερα την οδοντίνη.
Σε αντίθεση με το HEMA, το μονομερές αμίδιο έχει υψηλές ιδιότητες σταυροειδούς σύνδεσης. Αυτό εξασφαλίζει, μετά τη θεραπεία, ένα σταθερό σταυροειδές δίκτυο δεσμών, το οποίο δεν είναι ευαίσθητο στην υδρόλυση. Επιπλέον, ο πολυμερισμός και ως εκ τούτου η θεραπεία γίνονται γρηγορότερα, το οποίο αποτελεί πλεονέκτημα για την εφαρμογή στο οδοντιατρείο.

Δοκιμές στο Πανεπιστήμιο Οδοντιατρικής Osaka αποκάλυψαν επίσης, ότι το νέο “καθολικό” συγκολλητικό χαρακτηρίζεται από μεγάλη ανεκτικότητα σε σφάλματα κατά την πρακτική εφαρμογή. Είτε η στρώση εφαρμοστεί στην οδοντίνη με ισχυρή, είτε με αδύναμη ροή αέρα, οι τιμές αντοχής της συγκόλλησης δεν διαφέρουν σχεδόν καθόλου.

Συνολικη Αξιολογηση

Ο Yusuke Fujimura υπολόγισε την ευαισθησία στην τεχνολογία, και ως εκ τούτου την ευαισθησία στα σφάλματα του CLEARFIL™ Universal Bond Quick, και τη βρήκε χαμηλή.

Τα σημαντικά βήματα της διάρκειας της εφαρμογής (τριβή, απουσία χρόνου αναμονής) και το στέγνωμα με αέρα (ισχύ της ροής αέρα) επιτρέπουν ένα ευρύ φάσμα επιμέρους επιλογών επεξεργασίας. Η διαδικασία είναι σύντομη: το πολύ 10 δευτερόλεπτα για κάθε βήμα.

Ανάλογα με την προτίμηση του οδοντιάτρου ή την ένδειξη, εφαρμόζονται όλες οι τεχνικές συγκόλλησης, με ή χωρίς ένα ξεχωριστό βήμα αδροποίησης. Με αυτόν τον τρόπο, το νέο συγκολλητικό αντιπροσωπεύει ένα ιδιαίτερα εξελιγμένο προϊόν για την πρακτική του οδοντιάτρου.
Ταυτόχρονα, με τη σύνθεση των δύο μονομερών, του νέου αμιδίου και του αυθεντικού MDP, αναμένεται μεγαλύτερη κλινική διάρκεια ζωής όλων των κατάλληλα συγκολλημένων αποκαταστάσεων. Η απελευθέρωση φθορίου, που πραγματοποιείται πρώτη φορά σε ένα “καθολικό” συγκολλητικό υλικό, θα μπορούσε να συμβάλλει, επίσης, σε αυτόν τον σκοπό.
Το CLEARFIL™ Universal Bond Quick διανέμεται αποκλειστικά στην Ελλάδα από την Εταιρεία Οδοντιατρικών Ειδών Ιωάννης Τσαπράζης Α.Ε. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα εδώ , ή να επικοινωνήσετε μαζί μας στα τηλέφωνα 210 77.16.416 και  210 77.51.000.

Ένα απαραίτητο προϊόν για τη σύγχρονη οδοντιατρική πρακτική!

 

(Visited 22 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close