Written by 10:50 am Επιστημονικά Νέα

Τα παιδιά σήμερα ανυπομονούν να φορέσουν σιδεράκια

Τα παιδιά σήμερα ανυπομονούν να φορέσουν σιδεράκια

Πίστεψτε το ή όχι, πολλά παιδιά θέλουν να φορέσουν σιδεράκια αυτές τις μέρες. Η Εταιρία Ορθοδοντικών της Αυστραλίας αναφέρει ότι 7 στα 10 παιδιά δείχνουν χαρά ή ενθουσιασμό όταν μαθαίνουν ότι χρειάζονται σιδεράκια.
Επίσης, το 94% των ορθοδοντικών λένε ότι οι γονείς φέρνουν τα παιδιά τους για εξέταση γιατί τα ίδια τα παιδιά θέλουν σιδεράκια. Επιπλέον, οι 9 στους 10 ορθοδοντικούς έχουν δει τα παιδιά να δυσαρεστούνται εμφανώς όταν μαθαίνουν ότι δεν τα χρειάζονται.
Οι τρέχουσες επιλογές ορθοδοντικής θεραπείας είναι πολύ περισσότερο ελκυστικές από τις προηγούμενες, και γι’αυτό η αλλαγή αυτή δεν προκαλεί έκπληξη, υποστηρίζει η Εταιρία Ορθοδοντικών της Αυστραλίας . Παρόλα αυτά, η οργάνωση επισημαίνει ότι τα σιδεράκια δεν είναι απλώς μία αισθητική λύση και ότι οι ορθοδοντικοί πρέπει να καθορίσουν αν η θεραπεία είναι η σωστή πορεία για τον ασθενή.
“Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα σιδεράκια μπορεί να είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις για το παιδί σου και κανένας δεν αμφισβητεί τα οφέλη τους,” είπε ο Δρ. David Mastroianni ένας ειδικός ορθοδοντικός και εκπρόσωπος της Εταιρίας Ορθοδοντικών της Αυστραλίας . “Αλλά είναι ευθύνη δική μας, ως ορθοδοντικοί, να διαχωρίσουμε την ανάγκη από την επιθυμία και να αποφασίσουμε την κατάλληλη πορεία δράσης, αν είναι απαραίτητη.”
Τα σημερινά σιδεράκια, είπε ο Mastroianni, είναι μικρά και άνετα και μπορεί κανείς να επιλέξει να είναι χρωματιστά ή να λάμπουν στο σκοτάδι, γεγονός που οδηγεί τους εφήβους να βλέπουν τα σιδεράκια ως μία άλλη λεωφόρο προς την εξατομίκευση. Εν τω μεταξύ, τα παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πάρει μία παρόμοια στροφή προς μία θετική προοπτική όσον αφορά στην ορθοδοντική θεραπεία.
“Οι νέοι μπορούν να πάρουν κάποιες πρωτοβουλίες σχετικά με τη θεραπεία τους με την επιλογή κάποιου χρώματος και έτσι να νιώθουν ότι συμμετέχουν στην θεραπεία και ότι η θεραπεία δεν είναι κάτι που τους κάνει κάποιος άλλος,” είπε η Pam Paladin διευθύντρια του μάρκετινγκ και των σχέσεων μεταξύ μελών και καταναλωτών της Αμερικάνικης Εταιρίας των Ορθοδοντικών. “Είναι μέρος της ομάδας.”
Η Paladin συμφώνησε ότι τα σημερινά σιδεράκια είναι πιο αισθητικά και ότι τα σύρματα είναι πιο ελαφριά και διαρκούν περισσότερο. Το μέσο χρονικό διάστημα μεταξύ των ραντεβού που θα γίνει η αλλαγή είναι 6 εβδομάδες.
“Μία άλλη αλλαγή στάσης μπορεί να οφείλεται στα αναμενόμενα αποτελέσματα,” είπε η Paladin. “Οι ασθενείς γνωρίζουν ότι στο τέλος της θεραπείας τους, τα δόντια τους θα έχουν καλύτερη εμφάνιση. Φυσικά, ο ορθοδοντικός γνωρίζει ότι το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα υγιές δάγκωμα του οποίου παρενέργεια είναι και το όμορφο χαμόγελο που έρχεται μετά από την ορθοδοντική θεραπεία.”
Η οικονομική προσιτότητα μπορεί να διαδραματίσει κάποιο ρόλο σε μία θερμότερη υποδοχή, επίσης. Οι προκαταβολές μπορεί να είναι απαραίτητες ή όχι, αλλά οι πληρωμή γίνεται μέσα σε 24 μήνες χωρίς τόκους.
Και επιπλέον, η μητέρα και ο πατέρας έχουν κάποια επιροή.
“Μπορεί να είναι επίσης ότι τα παιδιά λαμβάνουν κάποια σημάδια από τους γονείς οι οποίοι μπορεί να έχουν υποβληθεί σε κάποια ορθοδοντική θεραπεία και οι οποίοι μπορεί να έχουν σχολιάσει για το πόσο πιο εύκολη ή καλύτερη είναι σήμερα,” είπε η Paladin.
Ενώ ο αριθμός των ενηλίκων που λαμβάνουν ορθοδοντική θεραπεία έχει αυξηθεί 16% από το 2012 έως το 2014, ο αριθμός των παιδιών από 17 ετών και κάτω έχει μειωθεί από περίπου 4.7 εκατομμύρια ασθενείς στις Η.Π.Α. και τον Καναδά το 2012 σε 3.9 εκατομμύρια το 2014.
Η Αμερικάνικη Εταιρία των Ορθοδοντικών αποδίδει μέρος αυτής της μείωσης σε μία μείωση πληθυσμού (περίπου 970.000 παιδιά ηλικίας απο 8 έως 17), αν και η Paladin εικάζει ότι τα κορυφαία ποσοστά του 2012 μπορεί να οφείλονται στους γονείς που έψαξαν τη θεραπεία που είχαν αναβάλλει λόγω της οικονομικής κρίσης. Επίσης, τονίζει ότι το σύνολο των 3.9 εκατομμυρίων το 2014 είναι και πάλι ελαφρώς υψηλότερο από το σύνολο των 3.8 εκατομμυρίων του 2010 και το 3.7 του 2008.
Και μεταξύ αυτών των εκατομμυρίων οικογενειών, μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις που οι γονείς κάνουν πριν τη θεραπεία είναι το πότε τα παιδιά πρέπει να δουν έναν ορθοδοντικό.
“Η Εταιρία Ορθοδοντικών της Αυστραλίας συνιστά στους γονείς να πηγαίνουν τα παιδιά τους σε ορθοδοντικό μεταξύ 7 και 10 ετών,” είπε ο Mastroianni. “Η έγκαιρη εξιολόγηση επιτρέπει στον ορθοδοντικό να αποφασίσει τον τύπο της θεραπείας που χρειάζεται, αν χρειάζεται, και πότε πρέπει να αρχίσει.”
Για να βοηθήσει τις οικογένειες, η Εταιρία Ορθοδοντικών της Αυστραλίας προσφέρει ένα ηλεκτρονικό βιβλίο που κανείς μπορεί να κατεβάσει με τίτλο “Kids & Orthodontics: Everything You Need to Know About Orthodontic Treatment for Your Family.” Η Αμερικάνικη Εταιρία Ορθοδοντικών επίσης προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα για τους ασθενείς μέσω της ιστοσελίδας της mylifemysmile.com.
Πηγή: http://www.dentistrytoday.com/news/todays-dental-news/item/1180-today-s-kids-look-forward-to-getting-braces

(Visited 56 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close