Written by 3:31 pm Οργάνωση και λειτουργία Οδοντιατρείου

Ανοίγει η πρώτη οδοντιατρική κλινική για ανθρώπους με ειδικές ανάγκες στη Σιγκαπούρη

Οδοντιατρική κλινική

Σιγκαπούρη: Η πρώτη οδοντιατρική κλινική ειδικά σχεδιασμένη για ηλικιωμένους και ανθρώπους με ειδικές ανάγκες εγκαινιάστηκε επίσημα στις 21 Ιουνίου στο Εθνικό Οδοντιατρικό Κέντρο της Σιγκαπούρης στην Outram.

Η οδοντιατρική κλινική ειδικής φροντίδας προσφέρει πλήρεις υπηρεσίες στοματικής υγείας προσαρμοσμένες για ασθενείς με περίπλοκες ιατρικές ανάγκες, συμπεριλαμβανομένης μίας συσκευής που επιτρέπει στους ασθενείς να παραμείνουν στην αναπηρική πολυθρόνα κατά τη διάρκεια της οδοντιατρικής θεραπείας.

Το Εθνικό οδοντιατρικό κέντρο άνοιξε την κλινική ως απάντηση στην ταχεία γήρανση του πληθυσμού της Σιγκαπούρης και την αυξανόμενη ζήτηση αυτών των υπηρεσιών. Προσαρμοσμένη για συνθήκες που δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμες από κλινικές πρωτοβάθμιας φροντίδας, η μονάδα για ειδικές ανάγκες έχει ευρύτερους διαδρόμους, καθώς και μεγαλύτερους χώρους υποδοχής και οδοντιατρικές καρέκλες. Επιπλέον, κάθε δωμάτιο θεραπείας έχει εξοπλισμό για οδοντιατρικές ακτινογραφίες έτσι ώστε να μη χρειάζεται οι ασθενείς να μεταφερθούν σε άλλο δωμάτιο.
Κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης, ο Υπουργός Υγείας Gan Kim Yong τόνισε ότι η στοματική υγεία και η οδοντιατρική περίθαλψη πρέπει να ενσωματωθούν στη συνολική στρατηγική της Κυβέρνησης για την εξασφάλιση της καλής υγείας των ηλικιωμένων. Αν και ζωτικής σημασίας, η στοματική υγεία συχνά υποτιμάται σε σχέση με άλλες συνιστώσες της συνολικής υγείας των ηλικιωμένων ασθενών καθώς και εκείνων με ειδικές ανάγκες, είπε ο Υπουργός.
“Πρέπει επίσης να επενδύσουμε στην εκπαίδευση των επαγγελματιών της οδοντιατρικής έτσι ώστε να προσφέρουν καλύτερη εξυπηρέτηση στους ηλικιωμένους μας και να αναλαμβάνουν περισσότερες έρευνες πάνω στις εξελίξεις σχετικά με τη γηριατρική οδοντιατρική,” τόνισε ο Gan Kim Yong.

Για την επίλυση αυτού του ζητήματος, η κλινική θα λειτουργήσει ως πεδίο εκπαίδευσης για τους επαγγελματίες στοματικής υγείας της επόμενης γενιάς, οι οποίοι ειδικεύονται σε αυτόν τον τομέα.

Όπως αναφέρθηκε από το Channel NewsAsia, το Υπουργείο Υγείας έχει ήδη προσφέρει υποτροφίες σε οδοντιάτρους που είναι πρόθυμοι να αναλάβουν τις προκλήσεις της γηριατρικής οδοντιατρικής καθώς και της οδοντιατρικής για ανθρώπους με ειδικές ανάγκες. Μέχρι στιγμής, τέσσερις οδοντιατρικοί επαγγελματίες έχουν έχουν ολοκληρώσει την ειδική εκπαίδευση στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος της κλινικής.
Όντας η πρώτη του είδους της στη Σιγκαπούρη, η κλινική έχει φιλοξενήσει περισσότερους από 4,000 ασθενείς μέχρι σήμερα. Μία δεύτερη οδοντιατρική κλινική για ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες προγραμματίζεται να ανοίξει στο προσεχές Κέντρο Στοματικής Υγείας του Εθνικού Συστήματος Υγείας του Πανεπιστημίου το 2019.
Πηγή: http://www.straitstimes.com/singapore/health/dental-clinic-for-the-elderly-and-those-with-special-needs-opens-in-outram

(Visited 21 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close