Written by 6:27 pm Διάφορα, Οργάνωση και λειτουργία Οδοντιατρείου

Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία για τα κέρδη των οδοντιάτρων στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η σχέση των οδοντιάτρων με τα χρήματα

Η Εθνική ένωση των Ειδικευμένων Λογιστών και Δικηγόρων των Οδοντιάτρων του Ηνωμένου Βασιλείου (National Association of Specialist Dental Accountants and Lawyers- NASDAL) δημοσίευσε τα στατιστικά στοιχεία για τις αποδοχές των οδοντιάτρων κατά το φορολογικό έτος 2014/2015.

Ιδιωτικοι Ασθενεις των Οδοντιάτρων

Στα χρόνια μετά την οικονομική κρίση, οι ασθενείς είναι περισσότερο απρόθυμοι να δαπανήσουν και έτσι ο μέσος όρος του καθαρού εισοδήματος των οδοντιάτρων ιδιωτικής απασχόλησης έχει πέσει χαμηλότερα από αυτόν των οδοντιάτρων που εργάζονται για το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS).
Το 2014 οι οδοντίατροι ιδιωτικής απασχόλησης κατέγραψαν κέρδη οριακά ανώτερα από τους οδοντιάτρους του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS). Αλλά το 2015, σύμφωνα με την NASDAL, το χάσμα μεταξύ των δύο είχε διευρυνθεί σημαντικά. Ένα μέσο ιδιωτικό οδοντιατρείο είχε κέρδος £ 140.129 ανά κεφάλαιο, σε σύγκριση με το κέρδος ενός μέσου οδοντιατρείου NHS που ήταν £ 129.265.
Τα ιδιωτικά οδοντιατρεία, πέρυσι, σημείωσαν αύξηση στα έσοδά τους κατά 8%.

Χρεωσεις ασθενων

Καθώς η οικονομία ανακάμπτει, θα περίμενε κανείς το διαθέσιμο εισόδημα των ασθενών να αυξηθεί, και η ίδιοι να αποκτήσουν μεγαλύτερη προθυμία να δαπανήσουν χρήματα για τη στοματική τους υγεία.
Είναι ίσως ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση αναγνωρίζει αυτήν την τάση με το να αυξήσει τις χρεώσεις των NHS ασθενών κατά 5% αυτόν τον χρόνο και επιπλέον 5% τον επόμενο.

Αλλες Αλλαγες

Κατά τα άλλα, η NASDAL δείχνει μικρές αλλαγές στο NHS.
Παρά το γεγονός ότι όλα τα οδοντιατρεία έχουν δει μια σταθερή ανάκαμψη των κερδών τους, το κόστος φαίνεται να είναι στατικό σε όλα.
Πηγή
 

(Visited 44 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close