Written by 1:36 pm Διάφορα

Έντονη η αντίδραση της Οδοντιατρικής κοινότητας για τη δήλωση Κουρουμπλή

Μετά τη δήλωση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Π. Κουρουμπλή που τόνισε ότι “καλά κάνουν οι επιστήμονες και διαδηλώνουν, να χάσουν και κανένα κιλό”, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, κ. Αθανάσιος Κατσίκης προέβη στην παρακάτω δήλωση:
“Μόνον λύπη μπορεί να προκαλέσει η απαξιωτική για τον αγώνα επιβίωσης, τον οποίο δίνουν μαζικά και μαχητικά οι επιστήμονες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες της χώρας μας, δήλωση του υπουργού Εσωτερικών, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.”
Ο κ. Κατσίκης συνέχισε λέγοντας πως η κυβέρνηση δεν έχει καταλάβει ακόμη τους λόγους για τους οποίους ο οδοντιατρικός κλάδος οδηγείται στο δρόμο, και ότι με τέτοιες δηλώσεις δικαιώνει την απόφαση των επικεφαλής των επιστημονικών φορέων να αποσυρθούν από τον δήθεν διάλογο με τον υπουργό Εργασίας, κ. Γιώργο Κατρούγκαλο.
Ο Πρόεδρος της Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας υποστηρίζει πως οι οδοντίατροι όλης της Ελλάδας δεν διαδηλώνουν για να χάσουν κιλά, αλλά για να περιφρουρήσουν το δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών, των ανασφάλιστων και των ασφαλισμένων της χώρας σε ποιοτική και οργανωμένη οδοντιατρική περίθαλψη, καθώς και το δικαίωμα των οδοντιάτρων να ζουν αξιοπρεπώς από το επάγγελμά τους, χωρίς το κράτος να δημεύει το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός τους, με τις ασφαλιστικές και τις φορολογικές ρυθμίσεις, τις οποίες προωθεί η κυβέρνηση.
Πηγή

(Visited 10 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close