Written by 1:15 pm Διάφορα

Τα τέσσερα δημοφιλέστερα πλεονεκτήματα του να είσαι οδοντίατρος (σύμφωνα με τους οδοντιάτρους)

Ο τομέας της οδοντιατρικής έχει αλλάξει και θα συνεχίζει να αλλάζει. Ωστόσο, παρ’όλες τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι οδοντίατροι, η οδοντιατρική παραμένει μία σπουδαία επαγγελματική επιλογή. Οι οδοντίατροι και η ομάδα τους βοηθούν τους ανθρώπους όχι μόνο να βελτιώσουν τη στοματική τους υγεία, αλλά και την ποιότητα ζωής τους. Δεν υπάρχουν πολλά επαγγέλματα στα οποία να έχει κανείς τόσο άμεσο αντίκτυπο στους πελάτες (ασθενείς).
Φέτος στα πλαίσια του ετήσιου Dental Economics-Levin Group Annual Practice Survey, ζητήθηκε από τους οδοντιάτρους να απαντήσουν στην παρακάτω ερώτηση:
“Εκτός από την προσφορά εξαιρετικής φροντίδας στους ασθενείς, τι άλλο σας ικανοποιεί στο επάγγελμά σας;”
Η Νο.1 απάντηση ήταν: “Το ότι είμαι το αφεντικό του εαυτού μου”, η οποία επιλέχθηκε από το 44,4% των οδοντιάτρων.
Οι υπόλοιπες απαντήσεις ήταν:
“Το ότι εργάζομαι με την ομάδα μου”, την οποία επέλεξε το 29,7%
“Το ότι βγάζω ένα καλό εισόδημα”, η οποία επιλέχθηκε από το 19,3%, και
“Η διαχείρηση των επιχειρηματικών πτυχών του επαγγέλματος”, την οποία επέλεξε το 6,5% των οδοντιάτρων.
Η αυτονομία που έρχεται ως αποτέλεσμα του να είναι κάποιος αφεντικό του εαυτού του απευθύνεται προφανώς σε πολλούς οδοντιάτρους.
Σχεδόν το ένα τρίτο των οδοντιάτρων (29,7%) δήλωσε ως πηγή ικανοποίησης τη συνεργασία με την ομάδα. Αυτό είναι απολύτως λογικό καθώς πολλοί οδοντίατροι έχουν προσωπικό στα οδοντιατρεία τους για χρόνια. Μια καλή επαγγελματική ομάδα κάνει την εργασία πιο ευχάριστη.
Περίπου ένας στους πέντε οδοντιάτρους (19,3%) δήλωσε ότι το “καλό εισόδημα” είναι η κύρια πηγή ικανοποίησής του. Με τους περισσότερους οδοντιάτρους σήμερα να επικεντρώνονται στην αύξηση της παραγωγικότητας, ως αποτέλεσμα της σημερινής “αργής” οικονομίας, είναι έκπληξη το γεγονός πως το ποσοστό αυτής της απάντησης δεν ήταν υψηλότερο.
Η τελευταία απάντηση που αφορά στη διαχείρηση των επιχειρηματικών πτυχών του επαγγέλματος πήρε το μικρότερο ποσοστό επιλογής (μόλις 6,5%). Οι οδοντίατροι είναι εκπαιδευμένοι κλινικοί γιατροί – και όχι άνθρωποι των επιχειρήσεων – και το ποσοστό αυτής της απάντησης αντικατοπτρίζει ακριβώς αυτό το γεγονός.
Το να είναι κανείς οδοντίατρος περιλαμβάνει πολλές προκλήσεις αλλά και πολλές ανταμοιβές. Μερικές φορές είναι εύκολο να επικεντρωνόμαστε στα προβλήματα, αλλά ας μην ξεχνάμε και τα οφέλη, καθώς βαδίζουμε μπροστά σε αυτές τις γρήγορα μεταβαλλόμενες εποχές.
Πηγή
 

(Visited 177 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close