Written by 8:28 pm Επιστημονικά Νέα, Οργάνωση και λειτουργία Οδοντιατρείου

Ένα βίντεο δείχνει με άκρως παραστατικό τρόπο το σωστό βούρτσισμα των παιδικών δοντιών!

Έρευνα: Οι μητέρες με χρόνιο στρες είναι πιο πιθανό να έχουν παιδιά με χαλασμένα δόντια

Τα παιδικά μόνιμα δόντια θέλουν ενδελεχή περιποίηση καθώς είναι τα δόντια που θα έχει το παιδί για όλη του τη ζωή! Και τα νεογιλά όμως πρέπει να περιποιούνται ώστε να μην ξεκινήσουν τυχόν οδοντιατρικές επιδιορθώσεις από πολύ νωρίς. Όμως και η στοματική υγιεινή θα πρέπει να ενσωματωθεί στην καθημερινότητα του παιδιού ώστε να την εκτελεί και ως ενήλικας συνειδητά.
Γι’ αυτό εξηγούμε στα παιδιά πως και γιατί κάνουμε ότι κάνουμε όσον αφορά τη στοματική μας υγιεινή ώστε να αντιληφθεί σιγά σιγά το παιδί την σπουδαιότητα του βουρτσίσματος και του οδοντικού νήματος.
Το ακόλουθο βίντεο είναι άκρως επεξηγηματικό για τον τρόπο που πρέπει τα παιδιά να βουρτσίζουν τα δόντια τους. Αν και είναι στα αγγλικά μπορούν να το παρακολουθήσουν και τα παιδιά σαν παραμυθάκι και εσείς να τους το εξηγείτε:

Οι κινήσεις της οδοντόβουρτσας πάνω στα δόντια πρέπει να είναι κυκλικές κι όχι οριζόντιες, ενώ το βούρτσισμα πρέπει να διαρκεί τουλάχιστον 2 λεπτά. Τα δόντια πρέπει να καθαρίζονται από την εσωτερική αλλά και από την εξωτερική πλευρά κι η οδοντόκρεμα δεν θα πρέπει να καταπίνεται ποτέ.
Όσο για το οδοντικό νήμα συμβουλευτείτε τον παιδοδοντίατρο για το πότε μπορούν να το χρησιμοποιήσουν καθώς οι αποστάσεις μεταξύ των δοντιών έχουν σημασία στην απάντηση αυτή.
Πηγή

(Visited 211 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close