Written by 11:50 am Διάφορα

Πελοπόννησος: Οι οδοντίατροι ξέμειναν από υλικά και οι ασθενείς πληρώνουν με πιστωτικη

Έλλειψη οδοντιατρικών υλικών

Η έλλειψη ρευστότητας των τελευταίων ημερών έχει αρχίσει να “φαίνεται” και στα οδοντιατρεία, ιδιωτικά και δημόσια. Τα οδοντιατρεία έχουν ξεμείνει από υλικά και οι οδοντιατρικές πράξεις πληρώνονται με πιστωτική κάρτα, σε όποια οδοντιατρεία είναι αυτό εφικτό. Το τμήμα προσθετικής του ΠΕΔΥ έχει αναστείλει τη λειτουργία του γα τον Σεπτέμβριο.
“Μόνον έκτακτα περιστατικά αντιμετωπίζονται. Η έλλειψη ρευστότητας δεν μας αφήνει περιθώρια να εργαστούμε. Ορισμένοι μόνον συνάδελφοι που δέχονται πληρωμή μέσω πιστωτικών καρτών συνεχίζουν να δουλεύουν. […] Η αγορά κινείται μόνον με μετρητά. Εάν ο προμηθευτής δεν πάρει μετρητά δεν μπορεί να παραγγείλει σον εισαγωγέα που επίσης απαιτεί προκαταβολή των χρημάτων. Επομένως είμαστε εγκλωβισμένοι σε μία κατάσταση μέχρι να επιλυθεί το θέμα των τραπεζών” είπε ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αχαΐας Γεώργιος Μουτούσης.
Η έλλειψη υλικών στα οδοντιατρεία του ΠΕΔΥ οδηγεί στην μη αποτελεσματική οδοντιατρική κάλυψη των πολιτών. «Η αγορά κινείται μόνον με μετρητά. Εάν ο προμηθευτής δεν πάρει μετρητά δεν μπορεί να παραγγείλει σον εισαγωγέα που επίσης απαιτεί προκαταβολή των χρημάτων. Επομένως είμαστε εγκλωβισμένοι σε μία κατάσταση μέχρι να επιλυθεί το θέμα των τραπεζών. […] Μόνον επείγουσες οδοντιατρικές πράξεις εκτελούνται κι όσες φυσικά δεν σχετίζονται με προσθετική και οδοντοστοιχίες» αναφέρει ο κ. Μουτούσης. Ενώ ο ίδιος συνεχίζει: “Είμαστε ο μοναδικός κλάδος που δεν έχουμε συμβεβλημένους ιδιώτες οδοντιάτρους με τον ΕΟΠΥΥ. Επομένως όποιος δεν έχει να πληρώσει καταφεύγει στα οδοντιατρεία του ΠΕΔΥ”.
Πηγή

(Visited 13 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close