Written by 11:10 pm Επιστημονικά Νέα, Οργάνωση και λειτουργία Οδοντιατρείου

Τι συμβαίνει κατά την πρώτη επίσκεψη παιδιών και ενηλίκων στον οδοντίατρο

Επίσκεψη στον οδοντίατρο

Η πρώτη επίσκεψη στον οδοντίατρο είναι πολύ σημαντική καθώς θα καθορίσει την σχέση ασθενή-οδοντιάτρου σε θέματα εμπιστοσύνης και φόβου. Οι κατηγορίες ασθενών για αυτήν την περίπτωση είναι δύο: παιδιά και ενήλικες.
Τα παιδιά συνοδεύονται από τους γονείς τους σε όλε τις επισκέψεις τους στον οδοντίατρο. Καλό θα είναι να έχει μιλήσει ο γονέας στο παιδί για το ποιος είναι και τι κάνει ο οδοντίατρος με όσο πιο απλά λόγια.Κατά την επίσκεψη ο οδοντίατρος θα πάρει από το γονιό όλο το απαραίτητο ιατρικό και οδοντιατρικό ιστορικό που χρειάζεται. Στην συνέχεια θα εξετάσει την στοματική κοιλότητα του παιδιού και θα μιλήσει στο παιδί για τις οδοντικές του συνήθειες.
Ο οδοντίατρος θα ενημερώσει τον γονέα ή τους γονείς για την όποια κατάσταση της οδοντοστοιχίας του παιδιού και θα κουβεντιάσει αν χρειάζεται να γίνει κάτι άμεσα ή στο μέλλον και πως. Τέλος, ο οδοντίατρος θα δώσει τις απαραίτητες συμβουλές διατροφικής και στοματικής υγιεινής στο παιδί ως “ειδικός”. Είναι πολύ σημαντικό το παιδί να μπορέσει να νιώσει άνετα ώστε να έρθει και την επόμενη φορά χωρίς αντιστάσεις.
Με τους ενήλικες τώρα υπάρχει το ζήτημα του φόβου παρά οτιδήποτε άλλο. Αν προηγούμενες επισκέψεις σε άλλους οδοντιάτρους δεν άφησαν στον ασθενή και τις καλύτερες αναμνήσεις θα είναι πολύ επιφυλακτικός και η επίσκεψή του θα είναι αναγκαστική αφού μάλλον θα πονάει ήδη πολύ.
Σε κάθε περίπτωση, ο οδοντίατρος θα πρέπει να πάρει ένα πλήρες ιατρικό και οδοντιατρικό ιστορικό από τον νέο ασθενή. Ύστερα θα εξετάσει την στοματική του κοιλότητα και θα ενημερώσει τον ασθενή για την κατάσταση του και τις ενέργειες που θα πρέπει να κάνει τώρα αλλά και στο μέλλον. Πιθανόν να χρειαστεί να βγάλει ο ασθενής μια πανοραμική ακτινογραφία – αν δεν έχει ήδη – για να δει ο οδοντίατρος και τους φρονημίτες. Είτε ο ασθενής είναι φοβικός είτε όχι, η πρώτη συνάντηση ασθενή – οδοντιάτρου είναι πολύ σημαντική και θα πρέπει ο οδοντίατρος να κερδίσει την εμπιστοσύνη του ασθενή.
Οι οδοντίατροι λαμβάνουν την απαραίτητη εκπαίδευση όσον αφορά την ψυχολογία του οδοντιατρικού ασθενή και θα πρέπει να αντεπεξέλθουν επαγγελματικά στις περιστάσεις.

(Visited 19 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close