Written by 6:20 pm Διάφορα

Οι γηραιότεροι εν ενεργεία οδοντίατροι

Οδοντίατρος μεγάλος σε ηλικία

Το επάγγελμα του οδοντιάτρου χρειάζεται, εκτός από τις γνώσεις και την συνεχή εκπαίδευση, καλή όραση και σταθερό χέρι. Αν όμως όλα τα παραπάνω υφίστανται ακόμα και σε οδοντιάτρους με προχωρημένη ηλικία, τι τους εμποδίζει να εξασκούν το επάγγελμά τους μέχρι τα βαθιά τους γεράματα;
Βρήκαμε 3 οδοντιάτρους που εξάσκησαν το επάγγελμα του οδοντιάτρου για πάνω από…έξι δεκαετίες:
Ο Dr. Bill Harris ήταν 91 ετών το 2012 που ακόμα εξασκούσε το επάγγελμα του οδοντιάτρου στο Carlsbad του Νέου Μεξικού. Ο ίδιος λέει υπερήφανα ότι γνωρίζει κάθε στόμα του Carlsbad. Αποφοίτησε το 1947 από το  Creighton University School of Dentistry της Omaha, Nebrasca. Πλέον βέβαια δουλεύει 2-3 ημέρες την εβδομάδα και κουράρει 3-8 ασθενείς την ημέρα. Στην κατοχή του έχει μάλιστα και εργαλεία που χρησιμοποιούσε πριν από 50 χρόνια.  Η μόνη του συμβουλή ήταν και θα είναι: “Απλά κρατήστε τα καθαρά”!

Ο Dr. J. Dean Robertson είναι παιδοδοντίατρος και συνταξιοδοτήθηκε από το επάγγελμα του οδοντιάτρου σε ηλικία 92 ετών. Αποφοίτησε από το Baylor University το 1947 και σε όλη του την πρακτική ασχολήθηκε με τα παιδιά. Οι γονείς τον προτιμούσαν όχι μόνο για την καλή του δουλειά αλλά και για τον χρόνο που αφιέρωνε στα παιδιά για να τους εξηγήσει τι κάνουν τα μηχανήματα και τι ακριβώς θα κάνει εκείνος στα δοντάκια τους. Η βοηθός που είχε στο οδοντιατρείο ήταν μια από τις ασθενείς του ως παιδί. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι μόνο μια φορά τον δάγκωσε παιδί την ώρα της οδοντιατρικής επίσκεψης.
Photo - Dr. J Dean Robertson checks the teeth of Kylie Davis, 2, as her older sister, Kimberly, 4, watches. Photo by Chris Landsberger, The Oklahoman
Τέλος, ο γηραιότερος φαίνεται να είναι ο Dr. Vladimi Lencovski ο οποίος το έσκασε από τη Ρουμανία και μετανάστευσε στο Ισραήλ, και εξάσκησε το επάγγελμα ως την ηλικία των 97 χρόνων. Ο  Dr. Vladimi Lencovski έζησε δύο Παγκόσμιους Πολέμους, το Ολοκαύτωμα αλλά και μια κομουνιστική κυβέρνηση, ενώ επιβίωσε και από καρκίνο. Ο ίδιος είπε το 2007 ότι αφού τα χέρια του δεν τρέμουν και τα πόδια του τον κρατάνε γιατί να μην δουλέψει.
Jerusalem dentist, aged 97, may be oldest in the world
Πηγές: πατήστε στα ονόματα των οδοντιάτρων

(Visited 39 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close