Written by 10:14 pm Διάφορα

Το Ισλαμικό Κράτος απαγόρευσε σε άνδρες οδοντιάτρους συγκεκριμένης πόλης της Συρίας να δέχονται γυναίκες ασθενείς

Οδοντιατρείο

Στην πόλη Ταμπάκα της Συρίας, οι άνδρες οδοντίατροι διατάχθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος να σταματήσουν να δέχονται γυναίκες ασθενείς. Το Ισλαμικό Κράτος θεωρεί ανάρμοστο οι άνδρες γιατροί  να έχουν γυναίκες ασθενείς, κάτι που τώρα πιά ισχύει και για τους οδοντιάτρους.
Προηγήθηκαν έφοδοι τζιχαντιστών σε οδοντιατρεία όπου η οδοντίατροι τους παρακάλεσαν τουλάχιστον να τελειώσουν τις θεραπείες που ξεκίνησαν. Οι Τζιχαντιστές έδωσαν τη δική τους διορία, πέραν της οποίας έκαναν και πάλι εφόδους και συνέλαβαν δύο γιατρούς, τους οποίους τιμώρησαν με βουρδουλιές.
Ένας οδοντίατρος μιλώντας σε έναν ακτιβιστή δημοσιογράφο είπε τα εξής:
«Ο αριθμός των γυναικών οδοντιάτρων στην Ταμπάκα είναι μικρός και αυτές δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες όλων των γυναικών της πόλης. Το 70% των ασθενών που καταφεύγουν σε οδοντιατρεία είναι γυναίκες, διότι αυτές νοιάζονται περισσότερο για την υγιεινή των δοντιών τους από τους άνδρες. Με το να μην μπορούμε να έχουμε γυναίκες ασθενείς, το εισόδημά μας μειώνεται ραγδαία. Κανείς μας δεν έχει πλέον δουλειά περισσότερο από τρεις ώρες την ημέρα και αυτό οδήγησε πολλά οδοντιατρεία στην πόλη να κλείσουν, ενώ πολλοί οδοντίατροι έφυγαν αναζητώντας αλλού να μείνουν, ώστε να μπορέσουν να εργαστούν και να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Να ζήσουν μακριά από τις περιπολίες της θρησκευτικής αστυνομίας, που μας καταδιώκουν».
Το άλλο αξιοσημείωτο όμως είναι ότι στην πόλη Ράκα, ανατολικά της Ταμπάκα και «πρωτεύουσα» του χαλιφάτου, δεν υπάρχει καμία τέτοια απαγόρευση! Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που το Ισλαμικό Κράτος εφαρμόζει έναν νόμο σε μια περιοχή, ενώ ο ίδιος δεν ισχύει σε άλλη περιοχή που ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.

(Visited 17 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close