Written by 11:38 am Οργάνωση και λειτουργία Οδοντιατρείου

Απορίες σχετικά με τις όψεις πορσελάνης στην Αισθητική Οδοντιατρική

όψεις πορσελάνης

Η παραπληροφόρηση και ο φόβος είναι δύο παράγοντες που αποτρέπουν πολύ κόσμο από το να προβούν στην όποια οδοντιατρική πράξη αισθητικής που χρειάζονται.
Ας ξεκαθαρίσουμε λίγο τα πράγματα με κάποιες ερωτο/απαντήσεις:
Οι όψεις πορσελάνης είναι σαν τις θήκες
Μύθος:
Οι όψεις πορσελάνης είναι πολύ λεπτές κατασκευές από ειδικό κεραμικό υλικό (χωρίς τη χρήση μετάλλου), που συγκολλούνται μόνιμα στην μπροστινή επιφάνεια κάθε δοντιού ξεχωριστά. Η πορσελάνη από την οποία κατασκευάζονται οι όψεις μπορεί να μιμηθεί οπτικά την επιφάνεια των αληθινών δοντιών.
Για να βάλω όψεις πορσελάνης πρέπει να καταστρέψω τα φυσικά μου δόντια
Μύθος:
Ανάλογα το περιστατικό μπορεί να μην χρειαστεί καν να τροχιστεί το δόντι. Η τεχνολογία έχει εξελιχθεί τόσο που οι όψεις πορσελάνης μπορούν να γίνουν τόσο λεπτές όσο ένας φακός επαφής και να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε χωρίς σχεδόν καμία επέμβαση
Χρειάζεται πολύς χρόνος και ταλαιπωρία για να τις κάνω
Μύθος:
Μέσα σε μία εβδομάδα και με μόνο 2 ραντεβού γίνονται όλα τα δόντια της κάτω γνάθου
Πονάει πολύ
Μύθος
: Επειδή τα δόντια δεν τροχίζονται δεν υπάρχει πόνος, αλλά αν χρειαστεί χορηγείται τοπική αναισθησία.
Όλα τα περιστατικά αντιμετωπίζονται με όψεις πορσελάνης
Μύθος
: Οψεις ρητίνης δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε περιστατικά με έντονες διαταραχές στη σύγκλειση, πολύ στραβά δόντια πολύ κατεστραμμένα ή δόντια στα οποία έχουν τοποθετηθεί στεφάνες παλιότερα. Κατάλληλα περιστατικά είναι αυτά με κενά μεταξύ τους, με δόντια φθαρμένα, σπασμένα, σκούρα, με πολλαπλά άσχημα σφραγίσματα
Υπάρχει νέα τεχνολογία στις όψεις
Αλήθεια:
Οι όψεις ρητίνης σχεδιάζονται ψηφιακά με 3D software στον υπολογιστή με το κατάλληλο ύψος, πάχος, σχήμα έτσι ώστε να εφαρμόζουν σε κάθε δόντι ξεχωριστά με απόλυτη ακρίβεια. Παρουσιάζεται το τελικό αποτέλεσμα στον ασθενή και μετά προχωράει ο οδοντίατρος στην διαδικασία.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.

(Visited 108 times, 1 visits today)

Last modified: January 30, 2015

Close