Written by 2:00 pm Διάφορα, Εκπαίδευση, Επιστημονικά Νέα

Ενθαρρύνετε τα παιδιά να βουρτσίζουν τα δόντια τους με αυτούς τους αποτελεσματικούς τρόπους!

Ενθαρρύνετε τα παιδιά να βουρτσίζουν τα δόντια τους με αυτούς τους αποτελεσματικούς τρόπους!

Αμέσως μόλις αρχίσουν να ανατέλλουν τα νεογιλά δόντια (σε ηλικία περίπου 6 μηνών), οι γονείς πρέπει να αρχίσουν να τα φροντίζουν, βουρτσίζοντάς τα καθημερινά. Ωστόσο, μερικοί γονείς πιστεύουν ότι τα νεογιλά δόντια δεν είναι σημαντικά επειδή λίγο αργότερα θα αντικατασταθούν από τα μόνιμα. Αυτό απέχει πολύ από την πραγματικότητα, καθώς αν τα νεογιλά δόντια δεν φροντίστουν σωστά τα παιδιά μπορεί να αντιμετωπίσουν δυσκολίες στη μάσηση και την ομιλία.
Επίσης, τα νεογιλά δόντια παρέχουν ένα πλαίσιο για την ανάπτυξη των ενηλίκων δοντιών. Πάνω από το 40% των παιδιών έχουν κοιλότητες τερηδόνας στα δόντια τους, γεγονός που αναδεικνύει τη σημασία του βουρτσίσματος των δοντιών από την βρεφική κιόλας ηλικία.
Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε αποτελεσματικούς τρόπους για να ενθαρρύνετε και να μάθετε στα μικρά παιδιά πόσο σημαντική είναι η φροντίδα της στοματικής τους υγείας.

#1: Αντιγραφή

Τα παιδιά μαθαίνουν με την παρακολούθηση και την αντιγραφή. Εάν θέλετε να επιδείξετε τον σωστό τρόπο βουρτσίσματος των δοντιών στα παιδιά σας, βουρτσίστε ταυτόχρονα τα δικά σας δόντια. Δείξτε τους πώς να βουρτσίζουν κάθε επιφάνεια, συμπεριλαμβανομένου του πίσω μέρους των δοντιών.
Επίσης, μια καλή ιδέα είναι να βάλετε τα παιδιά να βουρτσίσουν τα δικά σας δόντια. Αυτό θα πει διασκέδαση!

#2: Πίνακας ανταμοιβής

Συνήθως, τα μικρά παιδιά ανταποκρίνονται καλά στις δραστηριότητες για τις οποίες ανταμείβονται με κάποιον τρόπο. Οργανώστε ένα μηνιαίο διάγραμμα και ανταμείψτε το παιδί με ένα αυτοκόλλητο για κάθε μέρα που τα δόντια του είναι βουρτσισμένα. Στο τέλος του μήνα μπορείτε να τους προσφέρετε ένα μικρό βραβείο.
Είναι καλό να ανταμείβετε ένα παιδί για το βούρτσισμα των δοντιών του γιατί έτσι, θα του μάθετε να νιώθει υπερήφανο για αυτό.

#3: Βίντεο και ιστορίες για το βούρτσισμα

Πολλοί χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων έχουν βίντεο στο διαδίκτυο σχετικά με το βούρτσισμα των δοντιών και την καλή στοματική υγιεινή. Υπάρχουν, επίσης, μερικά υπέροχα τραγούδια που μπορούν να ενθαρρύνουν το παιδί σας να βουρτσίζει τα δόντια του.
Είναι σημαντικό να κάνουμε αυτήν την καθημερινή ρουτίνα διασκεδαστική, έτσι ώστε το παιδί να μην την αισθάνεται σαν αγγαρεία. Μπορείτε, επίσης, να αγοράσετε οδοντόβουρτσες με φωτάκι που αναβοσβήνει για δύο λεπτά, βοηθώντας τα παιδιά να βουρτσίζουν τα δόντια τους για το απαραίτητο χρονικό διάστημα.
Η ενθάρρυνση των παιδιών σας να βουρτσίζουν τα δόντια τους είναι πολύ σημαντική. Η καθημερινή θετική ενίσχυση θα τα βοηθήσει να αναπτύξουν καλές συνήθειες καθώς μεγαλώνουν μέχρι την ενηλικίωση. Επιπλέον, μην ξεχνάτε ότι μόλις αρχίσουν να εμφανίζονται τα πρώτα τους δόντια είναι ώρα να επισκεφθείτε τον παιδοδοντίατρο σας.
Πηγή: dentalnews.com

(Visited 41 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close