Written by 12:46 pm Επιστημονικά Νέα

Ερευνητές στοχεύουν στη βελτίωση της αντίληψης των γονέων σχετικά με τα νεογιλά δόντια!

Ερευνητές στοχεύουν στη βελτίωση της αντίληψης των γονέων σχετικά με τα νεογιλά δόντια!

Πολλοί γονείς δε δίνουν σημασία στα νεογιλά δόντια των παιδιών τους για το λόγο ότι θα αντικατασταθούν ούτως ή άλλως από τα μόνιμα. Ωστόσο, η υγεία των νεογιλών δοντιών αποτελεί την πρώτη ένδειξη για την υγεία των μόνιμων, σύμφωνα με τους ερευνητές της Οδοντιατρικής Σχολής του Case Western Reserve University (CWRU), οι οποίοι και στοχεύουν στη βελτίωση της αντίληψης των γονιών σχετικά με αυτό το θέμα.

Ερευνητές στοχεύουν στη βελτίωση της αντίληψης των γονέων σχετικά με τα νεογιλά δόντια!

Η αποτυχία των γονέων να αναγνωρίσουν τη σημασία των νεογιλών δοντιών έχει δυσμενείς συνέπειες στις συνήθειες στοματικής υγιεινής των παιδιών τους και αυτό, με τη σειρά του, οδηγεί σε υψηλότερα ποσοστά τερηδόνας,” δήλωσε η Suchitra Nelson, PhD, επικεφαλής της έρευνας.
Οι ερευνητές διεξάγουν μια σειρά από τυχαίες κλινικές δοκιμές κατά τις οποίες εφαρμόζουν συμπεριφορικές παρεμβάσεις σχετικά με τις συνήθειες στοματικής υγιεινής με σκοπό να αλλάξουν τα αποτελέσματα. Επίσης, εξετάζουν τις περιπτώσεις χρόνιας τερηδόνας μεταξύ των γονέων που πίστευαν και εκείνων που δεν πίστευαν ότι τα νεογιλά δόντια των παιδιών τους είναι σημαντικά.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η αλλαγή στην αντίληψη των γονέων σχετικά με την τερηδόνα είναι τεράστιας σημασίας και επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την στοματική υγεία των παιδιών.
Η έρευνα έχει τίτλο “Do baby teeth really matter? Changing parental perception and increasing dental care utilization for young children“. Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Contemporary Clinical Trials.

(Visited 12 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close