Written by 3:34 pm Οδοντιατρικά Παράξενα

Μερικές από τις πιο παράξενες και αστείες ιστορίες δοντιών!

Μερικές από τις πιο παράξενες και αστείες ιστορίες δοντιών!

Μήπως αναρωτιέστε για τα δόντια μεγάλων προσωπικοτήτων της ιστορίας; Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε μερικές από τις πιο παράξενες και αστείες ιστορίες δοντιών!

Μερικές από τις πιο παράξενες και αστείες ιστορίες δοντιών!

Μήπως τελικά την Μάχη της Yorktown την κέρδισε … ένα γράμμα στον οδοντίατρο;

Κατά τη διάρκεια της Αμερικανικής Επανάστασης, ο George Washington έγραψε μια επιστολή στον οδοντίατρο του, ζητώντας του να στείλει κάποια εργαλεία οδοντιατρικού καθαρισμού στη Νέα Υόρκη, σημειώνοντας ότι οι Αμερικανικές Δυνάμεις δεν πρόκειται να φτάσουν σύντομα στη Φιλαδέλφεια.
Η επιστολή αυτή δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό της αφού έπεσε στα χέρια των Βρετανών οι οποίοι συμπέραναν ότι ο Washington δεν θα μετέφερε τον στρατό του στην Yorktown. Όταν οι Αμερικανοί, λοιπόν, επιτέθηκαν τελικά στη Yorktown, οι Βρετανοί …πιάστηκαν στον ύπνο και ο Washington κέρδισε τη μάχη!

Η Δύναμη ενός Δοντιού!

Στη Σρι Λάνκα, ο Ναός του Δοντιού φιλοξενεί τον αριστερό κυνόδοντα του Βούδα!Μερικές από τις πιο παράξενες και αστείες ιστορίες δοντιών!
Μετά το θάνατο του Βούδα, οποιοσδήποτε είχε στην κατοχή του το συγκεκριμένο δόντι είχε ταυτόχρονα και το δικαίωμα να κυβερνά τη χώρα! Το δόντι πέρασε από μονάρχη σε μονάρχη ως σύμβολο δύναμης και εξουσίας για ολόκληρες γενιές.

Οι Εφευρέτες

Μερικές από τις πιο παράξενες και αστείες ιστορίες δοντιών!
Ορισμένοι οδοντίατροι της ιστορίας είναι γνωστοί και ως εφευρέτες. Για παράδειγμα, ο William Morrison μπορεί να ήταν οδοντίατρος αλλά είναι γνωστός για την εφεύρεση της μηχανής που παράγει το μαλλί της γριάς. Ένας άλλος οδοντίατρος, ο Horace Wells, είδε μια δημόσια επίδειξη των επιπτώσεων του υποξειδίου του αζώτου (αέριο του γέλιου) και αναγνώρισε τις ιατρικές του δυνατότητές. Ζήτησε, λοιπόν, από έναν συνάδελφο να του βγάλει ένα από τα δόντια του, ενώ ο τελευταίος ήταν υπό την επίδραση του αερίου. Ο ασθενής δήλωσε ότι δεν αισθάνθηκε τίποτα κι έτσι ο Wells εισήγαγε τη γενική αναισθησία στην οδοντιατρική!

Το Δόντι των 31,000 Δολαρίων

Μερικές από τις πιο παράξενες και αστείες ιστορίες δοντιών!
Μετά την εξαγωγή, ο John Lennon έδωσε το δόντι στην οικονόμο του, της οποίας η κόρη ήταν μεγάλη θαυμάστρια των Beatles. Το δόντι παρέμεινε στην οικογένεια για πάνω από 40 χρόνια μέχρι που πωλήθηκε σε δημοπρασία για περίπου 31.000 δολάρια!

Κύριε, έχετε ένα υπόλειμμα από σπανάκι στα δόντια σας…

Μερικές από τις πιο παράξενες και αστείες ιστορίες δοντιών!
Ο διάσημος Mick Jagger των Rolling Stones, τοποθέτησε ένα θραύσμα από σμαράγδι σε ένα από τα δόντια του προκειμένου να κάνει το χαμόγελό του πιο φωτεινό. Δυστυχώς όμως, οι περισσότεροι άνθρωποι που το έβλεπαν θεωρούσαν ότι ήταν απλώς ένα υπόλειμμα από σπανάκι! Το ίδιο συνέβη όταν έβαλε ρουμπίνι στη θέση του και οι άνθρωποι το έβλεπαν σα σταγόνα από αίμα. Τελικά, ο Mick Jagger συμβιβάστηκε με το διαμάντι.

Το Οδοντικό Νήμα στον δρόμο προς την ελευθερία!

Το 1994, ένας κρατούμενος δραπέτευσε από μια φυλακή της Δυτικής Βιρτζίνια πλέκοντας μια συσκευή οδοντικού νήματος σε σχοινί, την οποία έπειτα χρησιμοποίησε για να σκάψει τον τοίχο της φυλακής!

Ταύτιση με το ρόλο

Μερικοί ηθοποιοί είναι πραγματικά αφοσιωμένοι στην τέχνη τους! Για το ρόλο του ως Captain Jack Sparrow στους “Πειρατές της Καραϊβικής”, ο Τζόνι Ντεπ είχε τοποθετήσει χρυσές στεφάνες πάνω στα δόντια του, τις οποίες δεν έβγαλε παρά μόνο στο τέλος των γυρισμάτων της 3ης ταινίας!
Στην κωμωδία “The Hangover,” ο χαρακτήρας του Ed Helms χάνει ένα δόντι μετά το χτύπημα από τον θρύλο του μποξ, Mike Tyson. Λοιπόν, μαντέψτε… Το χαμόγελό του χωρίς αυτό το δόντι είναι πραγματικό! Ο Helms δεν είχε ποτέ δόντι σε εκείνη τη θέση (αφού δεν βγήκε ποτέ) παρά μόνο ένα εμφύτευμα το οποίο και αφαίρεσε για τις ανάγκες της ταινίας!

(Visited 256 times, 1 visits today)

Last modified: May 31, 2022

Close