Written by 10:27 pm Διάφορα

Οδηγός Επιτυχίας για Νέους Οδοντιάτρους! (Μέρος Δεύτερο)

Οδηγός Επιτυχίας για Νέους Οδοντιάτρους! (Μέρος Δεύτερο)

Συνεχίζουμε με το χθεσινό άρθρο μας για τις πέντε βασικές αρχές της επιτυχίας των νέων αποφοίτων της Οδοντιατρικής Σχολής.

Οδηγός Επιτυχίας για Νέους Οδοντιάτρους! (Μέρος Δεύτερο)

2. Κατανόηση των προσωπικών περιορισμών

Ως κλινικοί ιατροί, το να επιδρούμε θετικά στη ζωή των ασθενών μας είναι ίσως το πιο σημαντικό πράγμα που μπορούμε να επιτύχουμε. Είναι, λοιπόν, σημαντικό να κατανοούμε τα προσωπικά μας όρια και να καταλαβαίνουμε πότε χρειάζεται να παραπέμπουμε τους ασθενείς σε κάποιον άλλον ειδικό για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.
Για πολλούς από εμάς αυτό είναι ένα γεγονός, ειδικά όταν πρόκειται για περιπτώσεις πολύπλοκων απονευρώσεων γομφίων, ορθοδοντικά θέματα και εξαγωγές φρονιμιτών. Εάν οικοδομήσουμε καλές σχέσεις με άλλους ειδικούς του Οδοντιατρικού κλάδου, θα αρχίσουν να εμφανίζονται στο δρόμο μας κερδοφόρα περιστατικά που απαιτούν διεπιστημονική προσέγγιση.

3. Αποδοχή των λαθών και κατανόηση της ανάγκης για την άμεση διόρθωση τους

Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που χρειάζεται να αντιμετωπίσει ένας νέος οδοντίατρος είναι οι περιπτώσεις όπου θα χρειαστεί να επαναλάβει μια οδοντιατρική διαδικασία και να διαχειριστεί σωστά τα παράπονα του ασθενή. Το χειρότερο σενάριο σε αυτήν την περίπτωση είναι να πάρουμε αυτά τα παράπονα προσωπικά και να συνδέσουμε την αυτοπεποίθησή μας με αυτά. Εάν είμαστε μεθοδικοί και προσεκτικοί σε κάθε διαδικασία οδοντιατρικής αποκατάστασης, τότε το άγχος του να πάει κάτι στραβά θα μειωθεί.

4. Πρωτόκολλα

Ο ταχύτερος τρόπος ενίσχυσης των δεξιοτήτων είναι ο γραπτός! Με τεκμηρίωση και παρατήρηση σχετικά με το τι λειτούργησε καλά και τι όχι, η διαδικασία μάθησης γίνεται πιο αποτελεσματική.
Υπάρχουν, ως εκ τούτου, μερικά πρωτόκολλα στα οποία χρειάζεται να δώσουμε αρκετή έμφαση:

  • Κλινικές Σημειώσεις: Στο τέλος κάθε ημέρας, αντιγράψτε τις κλινικές σας σημειώσεις για κάθε περιστατικό σε ένα διαφορετικό έγγραφο Microsoft Word. Έτσι, κάθε φορά που θα έχετε να αντιμετωπίσετε την ίδια περίπτωση, θα έχετε στη διάθεσή σας ένα πλήρες εγχειρίδιο.
  • Κλινικά Πρωτόκολλα: Δημιουργήστε ένα πρωτόκολλο για κάθε κλινική διαδικασία, ώστε να εξασφαλίσετε το ίδιο επίπεδο ποιότητας και συνέπειας για κάθε περίπτωση.

5. Μη φοβάστε το άγνωστο

Είναι σύνηθες να είμαστε επιφυλακτικοί απέναντι σε νέα πράγματα. Ωστόσο, το να προετοιμαζόμαστε κατάλληλα και να τολμούμε να κάνουμε νέα βήματα και να παίρνουμε πρωτοβουλίες μπορεί να προσθέσει πολλά στην αυτοπεποίθησή μας. Μπορεί μερικές φορές να αποτυγχάνουμε, αλλά σίγουρα μαθαίνουμε περισσότερα.
 

(Visited 17 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close