Written by 1:24 pm Διάφορα

Αγγλία: Περισσότερο επιρρεπείς οι νέοι άνδρες στον καρκίνο του στόματος

Αγγλία: Περισσότερο επιρρεπείς οι νέοι άνδρες στον καρκίνο του στόματος

Οι νέοι άνδρες έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του στόματος, λένε τα πρόσφατα δημογραφικά στοιχεία στο Λονδίνο και τα νέα στοιχεία του Ερευνητικού Κέντρου για τον Καρκίνο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αγγλία: Περισσότερο επιρρεπείς οι νέοι άνδρες στον καρκίνο του στόματος

Εκτός του ότι οι άνδρες ηλικίας 20-30 ετών διαγιγνώσκονται με την πάθηση συχνότερα από τους ηλικιωμένους άνδρες, έχουν επίσης διπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του στόματος συγκριτικά με τις γυναίκες.
Σήμερα, πάνω από 5.000 άνδρες διαγιγνώσκονται με καρκίνο του στόματος ετησίως, σε σύγκριση με μόνο 2.500 γυναίκες, σύμφωνα με τα στοιχεία. Το Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο στο Ηνωμένο Βασίλειο ανέφερε επίσης ότι οι συνολικές περιπτώσεις έχουν αυξηθεί και στα δύο φύλα τα τελευταία δέκα χρόνια: από 10 περιπτώσεις ανά 100.000 άτομα ετησίως που ήταν στα μέσα της δεκαετίας του 2000 σε 13 περιπτώσεις ανά 100.000 πέρυσι, καθιστώντας τον καρκίνο του στόματος τον ενδέκατο πιο συχνό καρκίνο για τους άνδρες στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Το Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο στο Ηνωμένο Βασίλειο πρότεινε ότι η αύξηση των νέων περιπτώσεων, ιδιαίτερα στους νέους άνδρες, θα μπορούσε να συνδέεται με το κάπνισμα, την κατανάλωση οινοπνεύματος ή τον ιό HPV.
Είναι πραγματικά ανησυχητικό το ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι διαγιγνώσκονται με καρκίνο στο στόμα και ότι οι περιπτώσεις έχουν αυξηθεί τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες”, δήλωσε ο Dr. Richard Roope, επικεφαλής του Κέντρου Έρευνας για τον Καρκίνο στο Ηνωμένο Βασίλειο. “Ωστόσο, η μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων καρκίνου του στόματος μπορεί να προληφθεί, οπότε τα καλά νέα είναι ότι οι άνθρωποι μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο, σταματώντας το κάπνισμα και μειώνοντας το αλκοόλ“.

(Visited 12 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close