Written by 1:05 pm Διάφορα

Αφιέρωμα Δεκεμβρίου: Η Σκυτάλη στους Αριστούχους της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών! (Μέρος Δεύτερο)

Αφιέρωμα Δεκεμβρίου: Η Σκυτάλη στους Αριστούχους της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών! (Μέρος Δεύτερο)

Συνεχίζουμε με το αφιέρωμα αυτού του μήνα στους φετινούς Αριστούχους της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, οι οποίοι μας απαντούν σε πολλά ερωτήματα ενώ παρέχουν πολύτιμες συμβουλές στους μαθητές που ετοιμάζονται να δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις με στόχο την Οδοντιατρική.

Αφιέρωμα Δεκεμβρίου: Η Σκυτάλη στους Αριστούχους της Οδοντιατρικής! (Μέρος Δεύτερο)

3. Τομείς της Οδοντιατρικής

Αφιέρωμα Δεκεμβρίου: Η Σκυτάλη στους Αριστούχους της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών! (Μέρος Δεύτερο)

Η εξέλιξη της οδοντιατρικής έχει φέρει ως αποτέλεσμα την ανάγκη εξειδίκευσης του σημερινού οδοντιάτρου σε κάποιον από τους πολυάριθμους τομείς της, όπως η ενδοδοντία, η προσθετική οδοντιατρική, η ορθοδοντική, η αισθητική οδοντιατρική, η περιοδοντολογία και η γενική οδοντιατρική.

Εμείς ρωτήσαμε τους φοιτητές για τις προτιμήσεις τους σχετικά με τους διαφορετικούς αυτούς κλάδους της Οδοντιατρικής Επιστήμης. Η πλειοψηφία των απαντήσεων έδειξε μια κατεύθυνση προς την Ενδοδοντία και την Αισθητική Οδοντιατρική, τομείς οι οποίοι φαίνεται να υπόσχονται ραγδαία μελλοντική εξέλιξη.

Η ενδοδοντία είναι η ειδικότητα η οποία προσπαθεί να διασώσει το δόντι κι έτσι βοηθά στο να αποφευχθεί η εξαγωγή του με ό,τι αυτή συνεπάγεται. Πιστεύω ότι ο τομέας αυτός θα εξελιχθεί ραγδαία, γιατί η διατήρηση των φυσικών δοντιών είναι πολύ σημαντική για τους ασθενείς,” απαντάει η Μαρίνα.

O Ρωμανός δηλώνει το ίδιο ενδιαφέρον στην Ενδοδοντία προσθέτοντας ότι “η εξέλιξη της γενετικής και η χρήση βλαστοκυττάρων θα ανοίξει τον δρόμο για πρωτοποριακές εφαρμογές σε αυτόν τον τομέα.

Ο Ζαχαρίας, εστιάζοντας στον τομέα της Αισθητικής Οδοντιατρικής, σημειώνει ότι η οδοντιατρική που εστιάζει όχι μόνο στη στοματική υγεία αλλά και στην εικόνα ολόκληρου του προσώπου έχει σημαντικά ψυχικά οφέλη για τον ασθενή.

Στη σύγχρονη εποχή, η  εξωτερική εμφάνιση είναι πολύ σημαντική για την ψυχολογική υγεία του ασθενή, και μέσα από ένα όμορφο χαμόγελο γίνεται πολύ πιο ελκυστική,” δηλώνει και η Κωνσταντίνα.

4. Συμβουλές για Επιτυχία

Αφιέρωμα Δεκεμβρίου: Η Σκυτάλη στους Αριστούχους της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών! (Μέρος Δεύτερο)

Έχοντας περάσει με επιτυχία τη δοκιμασία των πανελλήνιων εξετάσεων, οι πια αριστούχοι φοιτητές της Οδοντιατρικής Σχολής γνωρίζουν τα μυστικά της καλής προετοιμασίας. Εμείς τους ζητήσαμε να δώσουν τις πολύτιμες συμβουλές τους στους μαθητές που πρόκειται να δώσουν τις εξετάσεις τους αυτή τη χρονιά και έχουν στόχο τις Οδοντιατρικές Σχολές.

Εκτός από το οργανωμένο και συστηματικό διάβασμα, οι φοιτητές συμβουλεύουν την προσεκτική σκέψη των μαθητών σε σχέση με την επιλογή τους.

Η αγάπη για το αντικείμενο της οδοντιατρικής οφείλει να είναι το κύριο κριτήριο για την επιλογή της σχολής,” συμβουλεύει η Μαρίνα.

Ο Ζαχαρίας συμπληρώνει ότι “οι υποψήφιοι πρέπει να κυνηγήσουν το όνειρό τους, να έχουν επιμονή, υπομονή  και η σχολή αυτή να αποτελεί συνειδητή επιλογή”.

Η αφοσίωση στον στόχο, η εξοικείωση με το άγχος των εξετάσεων καθώς και η επιμονή χωρίς απογοήτευση είναι τα σημεία που τονίζουν η Κωνσταντίνα και ο Ρωμανός.

Τέλος, ο Ζαχαρίας αναφέρει κάτι πολύ σημαντικό που αξίζει να σημειωθεί:

Στην Ελλάδα, όπως γνωρίζουμε, η εισαγωγή των μαθητών στις σχολές υψηλής ζήτησης στο εξωτερικό απαιτεί μεγάλο αγώνα και θυσίες. Ίσως, λοιπόν, και η πολιτεία θα πρέπει να θέσει ανάλογά κριτήρια για τους μαθητές που αποφασίζουν να σπουδάσουν στο εξωτερικό, ώστε το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών από τους επιστήμονες στη χώρα μας να μην υποβαθμίζεται συνεχώς.

5. Όνειρα και Στόχοι

Αφιέρωμα Δεκεμβρίου: Η Σκυτάλη στους Αριστούχους της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών! (Μέρος Δεύτερο)

Ποιοι είναι οι επαγγελματικοί στόχοι των σημερινών Αριστούχων της Οδοντιατρικής; Οι ίδιοι μας αποκαλύπτουν τι ονειρεύονται μετά την αποφοίτησή τους.

Μετά την ολοκλήρωση των προπτυχιακών σπουδών, στόχος μου είναι η απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου εξειδίκευσης στον τομέα της οδοντιατρικής που με ενδιαφέρει. Επαγγελματικά θα επιθυμούσα την σύναψη συνεργασιών με συναδέλφους όλων των ειδικοτήτων εντός και εκτός συνόρων,” λέει ο Ζαχαρίας Τάτας.

Ονειρεύομαι μια μέρα να φτιάξω την δική μου κλινική,” μας απαντάει ο Ρωμανός Ζερβός.

Στο μέλλον θα ήθελα να γίνω ένας καλός επαγγελματίας.  Αποφοιτώντας λοιπόν από την Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών, θέλω να κάνω την ειδικότητα μου στο εξωτερικό και να μάθω καινοτομίες για το επάγγελμα μου. Αργότερα, το όνειρο μου είναι να ανοίξω ένα πρωτοποριακό ιατρείο και να συνεισφέρω στο κοινωνικό σύνολο βοηθώντας τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη,” αποκαλύπτει η Κωνσταντίνα Πετρολέκα.

Μετά την αποφοίτησή μου, το όνειρό μου είναι να εξειδικευτώ στον τομέα της ενδοδοντίας και στη συνέχεια να εξασκήσω το επάγγελμα,” λέει η Μαρίνα Σούλιου.

Αφιέρωμα Δεκεμβρίου: Η Σκυτάλη στους Αριστούχους της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών! (Μέρος Πρώτο)

Από την πλευρά μας, θα θέλαμε να ευχηθούμε στην Κωνσταντίνα Πετρολέκα, τη Μαρίνα Σούλιου, το Ρωμανό Ζερβό και το Ζαχαρία Τάτα καλή συνέχεια στις σπουδές τους, καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο και τους στόχους τους.

Στην ομάδα του DentalAlert αισθανόμαστε ιδιαίτερη υπερηφάνεια για τους αριστούχους της Οδοντιατρικής Σχολής και ιδιαίτερη χαρά που είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε μαζί τους και να δημιουργήσουμε αυτό το ξεχωριστό αφιέρωμα όχι μόνο για εκείνους αλλά και για τους αναγνώστες μας.

Καλες Γιορτες σε ολους!

(Visited 81 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close