Written by 10:03 am Επιστημονικά Νέα

Νέα ανακάλυψη μπορεί να οδηγήσει σε φυσικά προϊόντα για την πρόληψη της τερηδόνας!

Νέα ανακάλυψη μπορεί να οδηγήσει σε φυσικά προϊόντα για την πρόληψη της τερηδόνας!

Μια νέα ανακάλυψη μπορεί μία μέρα να οδηγήσει σε φυσικά προϊόντα κατά της τερηδόνας, αναφέρουν ερευνητές.

Νέα ανακάλυψη μπορεί να οδηγήσει σε φυσικά προϊόντα για την πρόληψη της τερηδόνας!

Οι επιστήμονες από τη Σχολή Στοματολογίας της Δυτικής Κίνας και το Ακαδημαϊκό Κέντρο Οδοντιατρικής του Αμστερνταμ έχουν βρει την κύρια δραστική ουσία του Galla Chinensis, ενός φυσικού βοτάνου, και κατάφεραν να βελτιώσουν περαιτέρω την αποτελεσματικότητα του κατά της τερηδόνας. Τα ευρήματά τους δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό The Open Dentistry Journal.
Για τη διατήρηση ενός υγιούς στόματος, το στοματικό περιβάλλον χρειάζεται να είναι σχετικά ουδέτερο. Όταν το περιβάλλον στο στόμα γίνεται περισσότερο όξινο, μπορεί να αναπτυχθούν κοιλότητες τερηδόνας ή άλλες διαταραχές. Το Galla Chinensis ανακαλύφθηκε ότι αναστέλλει την παραγωγή οξέων από τα βακτήρια που σχετίζονται με την τερηδόνα, και κάνει τα δόντια πιο ανθεκτικά στην επίθεση αυτών των οξέων.
Η ερευνητική ομάδα της Σχολής Στοματολογίας της Δυτικής Κίνας έχει υποβάλλει σε δοκιμές εκατοντάδες κινέζικα βότανα και έχει εντοπίσει ότι το Galla Chinensis έχει πολλές δυνατότητες για την πρόληψη της τερηδόνας λόγω της αντιβακτηριδιακής δράσης του και της ικανότητάς του για επαναμετάλλωση των δοντιών.
Το Galla Chinensis διαθέτει επίσης σημαντική αντι-ιική, αντικαρκινική, ηπατοπροστατευτική, αντιδιαρροϊκή και αντιοξειδωτική δράση. Ωστόσο, η κύρια δραστική ουσία του Galla Chinensis παραμένει άγνωστη, γεγονός το οποίο περιορίζει την εφαρμογή του στην οδοντιατρική.
Στο θέμα της οδοντικής τερηδόνας, η εφαρμογή του φθορίου έχει οδηγήσει σε μείωση των περιστατικών της ασθένειας. Ωστόσο το φθόριο δεν προσφέρει μια ολική θεραπεία και εξακολουθεί να υπάρχει ανάγκη για συμπληρωματικά προϊόντα. Με αυτά τα νέα ευρήματα, η ερευνητική ομάδα συνεργάζεται με την οδοντιατρική βιομηχανία για την ανάπτυξη νέων προϊόντων στοματικής φροντίδας.
 
 
 

(Visited 28 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close