Written by 6:32 pm Οργάνωση και λειτουργία Οδοντιατρείου

Αφιέρωμα Νοεμβρίου: Ο Νέος Σχεδιασμός για το Σαλόνι Αναμονής στο Οδοντιατρείο! (Μέρος Πρώτο)

Αφιέρωμα Νοεμβρίου: Ο Νέος Σχεδιασμός για το Σαλόνι Αναμονής στο Οδοντιατρείο! (Μέρος Πρώτο)

Όσο λιγότερο αισθάνονται οι ασθενείς ότι βρίσκονται σε οδοντιατρείο, τόσο περισσότερο θα θέλουν να βρίσκονται εκεί! Ο Νοέμβριος, λοιπόν, είναι αφιερωμένος στον νέο τρόπο σχεδιασμού των χώρων αναμονής στο οδοντιατρείο, με πολλές και εύκολες λύσεις για να διαμορφώσετε τον δικό σας!

Ο Νέος Σχεδιασμός για το Σαλόνι Αναμονής στο Οδοντιατρείο! (Μέρος Πρώτο)

Καλωσορίσατε στον νέο κόσμο σχεδιασμού των χώρων υγειονομικής περίθαλψης, όπου οι ασθενείς περιμένουν μια εξαιρετική εμπειρία από τους γιατρούς τους και είναι διατεθειμένοι να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη για αυτήν.
Οι έρευνες μας λένε ότι σήμερα στα ιατρεία οι ασθενείς δίνουν περισσότερη προσοχή στην κατάσταση του μυαλού τους, στα συναισθήματά τους, και στα αντικείμενα του περιβάλλοντος που τα επηρεάζουν.
Πώς, λοιπόν, ένας οδοντίατρος με όλην την καθημερινή πίεση του επαγγέλματος θα φροντίσει το χώρο του οδοντιατρείου του, έτσι ώστε η επιχείρησή του να παραμείνει κερδοφόρα;
Εμείς προτείνουμε τις ακόλουθες τρεις καντο-μόνος-σου λύσεις σχεδιασμού που ανταποκρίνονται πλήρως στις τάσεις της εποχής !
1) Τοποθετήστε στην αίθουσα αναμονής σας ένα φιλόξενο σαλονι!
Όταν σχεδιάσετε το χώρο αναμονής σας με τέτοιον τρόπο ώστε να μοιάζει με φιλόξενο σαλόνι, αμέσως θυμίζετε στους ασθενείς σας ότι βρίσκονται στο “σπίτι” τη στιγμή που μπαίνουν στο οδοντιατρείο σας.
Ο Νέος Σχεδιασμός για το Σαλόνι Αναμονής στο Οδοντιατρείο!
Η επιστήμη μας αποκαλύπτει ότι η εξοικείωση με ένα χώρο μειώνει το άγχος. Φανταστείτε, λοιπόν, την ανακούφιση στα πρόσωπα των ασθενών σας, όταν αντί να περπατούν σε μια αίθουσα αναμονής με σκληρά έπιπλα που παρατάσσονται σε σειρές, αναπαύονται σε έναν άνετο καναπέ με όμορφη ταπετσαρία ή κάθονται σε φιλόξενες, ζεστές πολυθρόνες.
Ένα άλλο μυστικό σχεδιασμού για τη δημιουργία ενός ζεστού περιβάλλοντος στο χώρο του ιατρείου σας είναι να εξισορροπήσετε τυχόν ευθύγραμμα σχήματα στα έπιπλα και στο ντεκόρ σας με καμπύλες. Οι μελέτες αναφέρουν ότι οι άνθρωποι είναι πολύ πιο πιθανό να θεωρήσουν ένα δωμάτιο όμορφο όταν είναι γεμάτο καμπύλες και όχι ευθείες γραμμές.
Άλλες μελέτες δείχνουν ότι το να βλέπει κανείς “αιχμηρά” αντικείμενα – όπως καναπέδες με αιχμηρές άκρες, αυστηρά τετράγωνα τραπέζια κ.α. – ενεργοποιεί το συναίσθημα του φόβου στην αμυγδαλή του εγκεφάλου! Αυτό σημαίνει ότι η επιλογή κυρτών επίπλων και αντικειμένων διακόσμησης στο ιατρείο σας, όπως τραπέζια για τον καφέ με στρογγυλεμένες άκρες, και μαξιλάρια που έχουν μοτίβα με καμπύλες αντί για τετράγωνα ή πλέγματα είναι η καλύτερη.

2) Φωτίστε το χώρο σας με μια ποικιλία πηγών φωτισμού!

Η επιστήμη δείχνει ότι οι, με τον ίδιο τρόπο, φωτισμένοι χώροι και περιβάλλοντα όπου η φωτεινότητα είναι ομοιόμορφη και δεν μεταβάλλεται ή δεν ποικίλλει, μοιάζουν με συννεφιασμένες ημέρες και μπορεί να προκαλέσουν κατάθλιψη.
Οπότε, τι λέτε για τα οδοντιατρεία που φωτίζονται με ένα ενιαίο φως φθορίου; Χμ..
Ο Νέος Σχεδιασμός για το Σαλόνι Αναμονής στο Οδοντιατρείο!
Σίγουρα, φωτίζουν ομαλά όλη την αίθουσα αναμονής, ωστόσο μπορεί να προκαλέσουν στους ασθενείς νευρικότητα ή ασιθήματα κατάθλιψης.
Τα φωτιστικά φθορισμού τείνουν να προκαλούν “λάμψεις”, ισοπεδώνουν τις επιφάνειες και δίνουν μια πολύ ομοιόμορφη υφή, αυξάνοντας την “αντισηπτική ποιότητα” που συχνά συνδέεται με τα νοσοκομεία και τα παραδοσιακά ιατρικά περιβάλλοντα.
Αντίθετα, πηγές φωτός όπως οι λαμπτήρες δαπέδου, οι επιτραπέζιες λυχνίες, οι απλίκες τοίχου, και οι προβολείς μπορούν να προσφέρουν μια ποικιλία φωτισμού στο χώρο σας. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε όλα αυτά φυσικά – απλώς βεβαιωθείτε ότι δεν βασίζεστε μόνο σε μια πηγή φωτισμού.
Εμείς οι άνθρωποι αγαπάμε τον πολυεπίπεδο τεχνητό φωτισμό στα δωμάτια, επειδή τα ρολόγια του σώματός μας ανταποκρίνονται φυσιολογικά στις σκιές και στους διάφορους βαθμούς φωτός με τον ίδιο τρόπο που ανταποκρινόμαστε στις αλλαγές του φυσικού φωτός καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας. Αυτός ο φωτισμός δημιουργεί αυτή την άμεση, άνετη δόνηση που ψάχνετε.
(Συνεχίζεται….)
 

(Visited 179 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close