Written by 8:49 pm Διάφορα

Πρώτος οδοντίατρος-ρομπότ ολοκληρώνει εγχείρηση χωρίς ανθρώπινο χέρι !!!

Πρώτος οδοντίατρος-ρομπότ ολοκληρώνει εγχείρηση χωρίς ανθρώπινο χέρι !!!

Ένα ρομπότ ολοκλήρωσε μια οδοντιατρική επέμβαση, χωρίς καμιά βοήθεια από ανθρώπινα χέρια, σε ασθενή στην Κίνα. Δύο δόντια τρισδιάστατης αποτύπωσης εμφυτεύτηκαν με επιτυχία στο στόμα του ασθενή!

Πρωτος οδοντίατρος-ρομποτ ολοκληρωνει εγχειρηση χωρις ανθρωπινο χερι !!!

Παρόλο που το ιατρικό προσωπικό ήταν παρόν καθ’όλην τη διάρκεια της ωριαίας εγχείρησης στην Xian, ουσιαστικά δεν έπαιξε κανέναν ενεργό ρόλο.
Η εφημερίδα της Νότια Κίνας, South China Morning Post, ανέφερε ότι τα δόντια εμφυτεύτηκαν επιτυχώς στο στόμα της γυναίκας ασθενούς.
Το ρομπότ αναπτύχθηκε από το Beihang University στη Beiijing και το Stomatological Hospital του Fourth Military Medical University.
Ο Dr. Zhao Yimin, ο οποίος εργάζεται στο νοσοκομείο, είπε στην εφημερίδα ότι το ρομπότ δημιουργήθηκε για να εκτελεί οδοντιατρικές διαδικασίες αποφεύγοντας τα λάθη που συνήθως γίνονται από τα ανθρώπινα χέρια.
Ακολούθησε ένα σύνολο από προ-προγραμματισμένες εντολές ώστε να τοποθετήσει τα εμφυτεύματα σωστά στο στόμα της ασθενούς, αλλά είχε επίσης την ικανότητα να προσαρμόζεται όταν η γυναίκα έκανε κάποια κίνηση.
Το ρομπότ αναπτύχθηκε για να αντιμετωπιστεί η έλλειψη εξειδικευμένων οδοντιάτρων στην Κίνα και τη Σιγκαπούρη. Οι ασθενείς, επίσης, αντιμετωπίζουν το σοβαρό κίνδυνο επιπλοκιών από οδοντιατρικές επεμβάσεις που γίνονται από ανεξειδίκευτους οδοντιάτρους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπάρχουν 400 εκατομμύρια ασθενείς στην Κίνα που έχουν ανάγκη από νέα δόντια.

Τι λενε οι ειδικοι

Οι ειδικοί λένε ότι η ρομποτική χειρουργική ή η χειρουργική που υποβοηθάται από ρομπότ επιτρέπουν στους γιατρούς να πραγματοποιούν πολύπλοκες χειρουργικές επεμβάσεις με μεγαλύτερη ακρίβεια. Ωστόσο, δεν λείπουν εκείνοι που αναρωτιούνται για το κατά πόσο αυτές οι διαδικασίες είναι ασφαλείς.
Το 2015, μια Αμερικάνικη έρευνα για την ασφάλεια της ρομποτικής χειρουργικής συνέδεσε 144 θανάτους ασθενών με τη χρήση των μηχανών. Εντούτοις, αυτός ο αριθμός αντιπροσωπεύει μόνο ένα ελάχιστο ποσοστό των συνολικών περιστατικών ρομποτικής χειρουργικής.

(Visited 28 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close