Written by 1:26 pm Οργάνωση και λειτουργία Οδοντιατρείου

Ναι, οι νέοι οδοντίατροι μπορούν να ανοίξουν τα δικά τους οδοντιατρεία!

Ναι, οι νέοι οδοντίατροι μπορούν να ανοίξουν τα δικά τους οδοντιατρεία!

Ανεξάρτητη ή συνεργατική πρακτική –  Τι θα επιλέξουν οι νέοι οδοντίατροι; Οι σημερινοί οδοντίατροι που φιλοδοξούν να ξεκινήσουν τις δικές τους πρακτικές είτε έχουν ήδη ένα ανυπέρβλητο ποσό χρέους από φοιτητικά δάνεια και άλλα έξοδα σπουδών, είτε έχουν ελάχιστους οικονομικούς πόρους ώστε να υπερβούν την σημερινή κρίσιμη οικονομική κατάσταση.

Ναι, οι νέοι οδοντίατροι μπορουν να ανοιξουν τα δικα τους οδοντιατρεια!

Ωστόσο, οι νέοι οδοντίατροι στρέφονται και προς τις ευκαιρίες που προσφέρουν τα ιδιωτικά οδοντιατρεία. Κατανοούν τον έλεγχο και την ανεξαρτησία που θα έχουν ως προς τα πάντα, από τον καθορισμό κλινικών προτύπων και την πρόσληψη προσωπικού υποστήριξης έως την εγκατάσταση σε μια τοποθεσία και την εξασφάλιση μιας επικερδούς επιχείρησης.

Υπερβαινοντας τα εμποδια

Αν και αυτά τα οφέλη είναι αρκετά ενδιαφέροντα, οι νέοι οδοντίατροι έχουν επίσης κάποια εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσουν. Για παράδειγμα, δεδομένου ότι έχουν ήδη επιβαρυνθεί οικονομικά από τα έξοδα σπουδών, μπορεί να χρειαστεί να αγωνιστούν προκειμένου να συγκεντρώσουν το κεφάλαιο που απαιτείται για να ανοίξουν ένα δικό τους οδοντιατρείο.
Για αυτόν το λόγο, ίσως αξίζει τον κόπο να εργαστούν πρώτα ως συνεργάτες σε μια δυνατή οδοντιατρική κλινική, προκειμένου να αποταμιεύσουν τα χρήματα που χρειάζονται για την αγορά της μελλοντικής τους πρακτικής.
Την εποχή αυτή, ένα άλλο θέμα που χρειάζεται προσοχή είναι η μείωση των καταναλωτικών δαπανών στην οδοντιατρική, δεδομένου ότι η πορεία της είναι καθοδική από τις αρχές της δεκαετίας του 2000.  Βέβαια, πολλοί καταξιωμένοι οδοντίατροι βρίσκονται πια κοντά στην ηλικία συνταξιοδότησης, γεγονός που σημαίνει ότι είναι ενδεχομένως έτοιμοι να πουλήσουν το οδοντιατρείο τους σε ανερχόμενους οδοντιάτρους που ονειρεύονται να γίνουν ιδιοκτήτες.

Η αισιοδοξη πλευρα

Τα σπουδαία νέα για τους νέους οδοντιάτρους είναι ότι μόλις ξεκινήσουν τη δική τους οδοντιατρική πρακτική, θα αποτελέσουν μέρος των 15 πιο κερδοφόρων μικρών επιχειρήσεων. Ένα άλλο πλεονέκτημα που έχει ένας νέος οδοντίατρος είναι ότι είναι σε θέση να δημιουργήσει μια επιχείρηση αφοσιωμένων ασθενών, κάτι που εγγυάται την μελλοντική επιτυχία της πρακτικής του.
Επιπλέον, αρκετοί ασθενείς μπορεί να εμφανιστούν ταυτόχρονα σε ένα οδοντιατρείο και πολλοί από αυτούς θα πληρώσουν απευθείας τις υπηρεσίες που θα λάβουν. Οι ασθενείς, επίσης, φαίνεται να προτιμούν την εξατομικευμένη φροντίδα που παρέχουν οι ανεξάρτητες οδοντιατρικές πρακτικές, καθώς εκτιμούν την οικοδόμηση μιας σχέσης με τον οδοντίατρό τους. Από την άλλη, οι οδοντίατροι έχουν την ανεξαρτησία να παρέχουν στους ασθενείς τους την καλύτερη δυνατή φροντίδα – μια νίκη και για τις δύο πλευρές.

Τι χρειαζεται

 
 
Για να αποκτήσουν μια επιτυχημένη ανεξάρτητη οδοντιατρική πρακτική, οι επαγγελματίες χρειάζονται τις κλινικές δεξιότητες που επιτυγχάνουν οι πιστοποιημένοι οδοντίατροι καθώς και ένα αξιοπρεπές ποσοστό γνώσεων σχετικά με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες. Όλα ξεκινούν με το στάδιο του σχεδιασμού, το οποίο μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στην επιτυχία της έναρξης της οδοντιατρικής πρακτικής.
Οι επαγγελματίες χρειάζεται να αναπτύξουν ένα επίσημο επιχειρηματικό σχέδιο που να περιλαμβάνει μια πρόσφατη έρευνα σχετικά με τα δημογραφικά στοιχεία, τις ανάγκες στελέχωσης και τις οικονομικές προβλέψεις του πρώτου χρόνου λειτουργίας. Είναι επίσης σημαντικό να διερευνηθεί προσεκτικά η μελλοντική βάση ασθενών, καθώς και το κόστος του απαραίτητου οδοντιατρικού εξοπλισμού.
Η τοποθεσία είναι ένα άλλο βασικό θέμα για έναν οδοντίατρο που σχεδιάζει να εργαστεί ανεξάρτητα και να ευδοκιμήσει. Για την επιλογή της τοποθεσίας, οι επαγγελματίες χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν τα τρέχοντα και ακριβή δημογραφικά στοιχεία, πέρα από το να πραγματοποιήσουν τις κατάλληλες διαπραγματεύσεις για τα ακίνητα, ώστε να βρουν έναν τομέα που να ταιριάζει στις προσφορές και την ικανότητά τους.
Όταν η τοποθεσία επιλεχθεί, οι νέοι οδοντίατροι χρειάζεται να στραφούν στις καλά δοκιμασμένες μεθόδους μάρκετινγκ.

Με τη σωστή υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου και την προσεκτική έρευνα σε βασικά θέματα, οι νέοι οδοντίατροι που ονειρεύονται να ανοίξουν το δικό τους ανεξάρτητο οδοντιατρείο μπορούν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα.

Πηγή: http://www.dentistrytoday.com/news/todays-dental-news/item/2348-yes-millennial-dentists-can-open-their-own-practices

(Visited 464 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close