Written by 12:40 pm Επιστημονικά Νέα

Κινητή συσκευή ανάλυσης της αναπνοής υπόσχεται έγκαιρη διάγνωση ασθενειών!

Κινητή συσκευή ανάλυσης της αναπνοής υπόσχεται έγκαιρη διάγνωση ασθενειών!

Σεούλ, Βόρεια Κορέα: Το μοντέλο αναγνώρισης της αναπνοής κάποτε θεωρήθηκε ως μια φουτουριστική πλατφόρμα διάγνωσης. Η έρευνα στον τομέα αυτό έχει κερδίσει μεγάλη προσοχή επειδή η αναπνοή είναι μια μη επεμβατική και χαμηλού κόστους μέθοδος διάγνωσης. Μεταξύ των πλέον κρίσιμων προκλήσεων από την άποψη αυτή είναι η ανάπτυξη επαρκώς ευαίσθητων αισθητήρων. Οι Κορεάτες επιστήμονες έχουν πλέον αναπτύξει αισθητήρες υψηλής ευαισθησίας για την έγκαιρη παρακολούθηση διαφόρων ασθενειών που βασίζονται σε αέρια βιοδείκτες της αναπνοής.

Κινητη συσκευη αναλυσης της αναπνοής υποσχεται εγκαιρη διαγνωση ασθενειων!

Η ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής τον Dr. Il-Doo Kim στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών του Κορεάτικου Ινστιτούτου Επιστήμης και Τεχνολογίας, έχει αναπτύξει εξαιρετικά ευαίσθητους και επιλεκτικούς χημειοεντοπιστικούς αισθητήρες που μπορούν να διαγνώσουν συγκεκριμένες ασθένειες με την ανάλυση εκπνεόμενων αναπνευστικών αερίων.
Η ανθρώπινη αναπνοή αποτελείται από διάφορα συστατικά, όπως υδρατμούς, υδρογόνο, ακετόνη, τολουόλιο, αμμωνία, υδρόθειο και μονοξείδιο του άνθρακα, με περισσότερες ή μικρότερες ποσότητες να εκπνέονται σε περίπτωση ασθένειας. Ορισμένα από αυτά συνδέονται στενά με ασθένειες όπως το άσθμα, ο καρκίνος του πνεύμονα, ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 1 και η κακοσμία του στόματος.
Η ανάλυση της αναπνοής ξεκινά με τη λήψη εκπνεόμενης αναπνοής σε μια σακούλα Tedlar και εν συνεχεία την έγχυση των συλλεγόμενων αναπνευστικών αερίων σε ένα μικροσκοπικό σύστημα αισθητήρων, παρόμοιο με έναν ανιχνευτή αλκοόλης. Είναι δυνατό να αναλυθεί η εκπνεόμενη αναπνοή πολύ γρήγορα με μια απλή διαδικασία ανάλυσης.
Η ανάλυση της αναπνοής μπορεί να ανιχνεύσει τις μεταβολές των αποχρώσεων στα εκπνεόμενα συστατικά της αναπνοής, συμβάλλοντας στην έγκαιρη διάγνωση της νόσου.
Η μελέτη έχει τίτλο “Innovative nanosensor for disease diagnosis“. Δημοσιεύτηκε στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού Accounts of Chemical Research.
Πηγή: http://www.dental-tribune.com/articles/news/asiapacific/35844_mobile_breath_analysis_device_promising_for_early_disease_diagnosis.html

(Visited 14 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close