Written by 1:42 pm Διάφορα

Το Γενικό Οδοντιατρικό Συμβούλιο προειδοποιεί για πλαστά οδοντιατρικά προϊόντα!

Το Γενικό Οδοντιατρικό Συμβούλιο προειδοποιεί για πλαστά οδοντιατρικά προϊόντα!

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο: Το Γενικό Οδοντιατρικό Συμβούλιο (GDC) προειδοποιεί έντονα τους οδοντιαρικούς επαγγελματίες στο Ηνωμένο Βασίλειο να μην αγοράζουν προϊόντα από πηγές που δεν συμμορφώνονται με τα ισχύοντα πρότυπα και τους κανονισμούς. Η προειδοποίηση προέκυψε αφού ένας οδοντίατρος από τη Βορειοδυτική Αγγλία τέθηκε πρόσφατα σε διαθεσιμότητα επειδή αγόραζε επανειλημμένα πλαστά χειροκίνητα οδοντιατρικά εργαλεία από το διαδίκτυο.

Το Γενικο Οδοντιατρικο Συμβουλιο προειδοποιει για πλαστα οδοντιατρικά προϊοντα!

Σύμφωνα με την ρυθμιστική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου, ο 32χρονος αγόρασε επικίνδυνο εξοπλισμό σε ιστότοπο δημοπρασιών στο διαδίκτυο τουλάχιστον τρεις φορές, ο οποίος κατασχέθηκε νωρίτερα αυτό το έτος κατά τη διάρκεια επιθεωρήσεων από τον Οργανισμό Φαρμάκων και Υγειονομικών Υπηρεσιών (MHRA) στην πρακτική του στο Preston στο Lancashire. Μετά την ακρόασή του τον Ιούλιο, δεν θα είναι σε θέση να ασκήσει την οδοντιατρική για τρεις μήνες, δήλωσε η GDC.
Η υπόθεση αυτή δείχνει τη σημασία της συμμόρφωσης των οδοντιάτρων και των επαγγελματιών οδοντιατρικής περίθαλψης με τα πρότυπα που ισχύουν γύρω από τα οδοντιατρικά μηχανήματα,” σχολίασε ο Jonathan Green, Διευθυντής της GDC. “Ο μη κατάλληλος εξοπλισμός θέτει σε κίνδυνο την υγεία τόσο του ασθενούς όσο και εκείνων που τον χρησιμοποιούν και είναι ζωτικής σημασίας να πληροί όλες τις απαιτήσεις ασφαλείας“.
Όπως ορίζεται στα Πρότυπά μας για τους Οδοντίατρους, όλα τα μέλη της οδοντιατρικής ομάδας πρέπει να κατανοούν και να ακολουθούν τους νόμους και τους κανονισμούς, οι οποίοι αφορούν στην προστασία των ασθενών. Πρέπει πάντοτε να θέτουν πρώτα τα συμφέροντα των ασθενών,” πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον MHRA, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις ρυθμίσεις και τους κανονισμούς όλων των ιατρικών συσκευών στο Ηνωμένο Βασίλειο, πάνω από 10.000 μεμονωμένα περιστατικά πλαστών οδοντιατρικών εργαλείων παρατηρούνται σε οδοντιατρεία ετησίως. Για να αντιμετωπίσει την ανησυχητική τάση, ο οργανισμός διεξάγει μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης σε συνεργασία με την British Dental Industry Association από το 2014.
Πηγή: h t t p:// w w w. d e n t a l-tribune.com/articles/news/uk/35762_gdc_announces_warning_after_suspension_over_fake_dental_products.html

(Visited 20 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close