Written by 12:00 pm Διάφορα

Το πράσινο τσάι καταπολεμά την τερηδόνα και την ευαισθησία στα δόντια!

Το πράσινο τσάι καταπολεμά την τερηδόνα και την ευαισθησία στα δόντια!

Οι τρέχουσες προσεγγίσεις για τη θεραπεία της ευαισθησίας των δοντιών δεν διαρκούν πολύ. Μια ομάδα ερευνητών στην Κίνα ανέπτυξε ένα υλικό βασισμένο σε ένα εκχύλισμα από πράσινο τσάι που παρέχει μεγαλύτερη ανακούφιση και μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη των κοιλοτήτων τερηδόνας.

Το πράσινο τσάι καταπολεμα την τερηδονα και την ευαισθησια στα δοντια!

Η ευαισθησία εμφανίζεται όταν τα δόντια έχουν υποστεί φθορά και έχουν διαβρωθεί μέχρι το στρώμα οδοντίνης και τους μικροσκοπικούς σωλήνες που βρίσκονται εκεί. Όταν τα ζεστά και κρύα υγρά και τρόφιμα έρχονται σε επαφή με τις υποκείμενες νευρικές απολήξεις στα δόντια μέσω αυτών των εκτεθειμένων σωλήνων, ακολουθεί πόνος. Η απροστάτευτη οδοντίνη είναι επίσης ευάλωτη στο σχηματισμό κοιλοτήτων τερηδόνας.
Τυπικά, αυτοί οι σωλήνες είναι γεμάτοι με νανοϋδροξυαπατίτη, ο οποίος δεν αντέχει καλά στο τακτικό βούρτσισμα, την τριβή, τη διάβρωση ή το οξύ που παράγεται από τα βακτήρια. Οι επιστήμονες, εν τούτοις, ενσωματώνουν νανοϋδροξυαπατίτη και μια πολυφαινόλη πράσινου τσαγιού γνωστή ως γαλλική επιγαλλοκατεχίνη-3(EGCG) σε νανοσωματίδια διοξειδίου του πυριτίου, τα οποία μπορούν να αντιστταθούν στο οξύ και τη φθορά.

Δοκιμές σε φρονιμίτες που είχαν εξαχθεί έδειξαν ότι το υλικό γέμισε τους σωληνίσκους οδοντίνης, απελευθέρωσε τη EGCG για τουλάχιστον 96 ώρες, αντιστάθηκε στη διάβρωση των δοντιών και το βούρτσισμα και εμπόδισε την ανάπτυξη του Streptococcus mutans και του σχηματισμού βιοφίλμ. Έδειξε επίσης χαμηλή τοξικότητα.

Με βάση αυτά τα ευρήματα, οι ερευνητές λένε ότι το υλικό θα μπορούσε να είναι καλό υποψήφιο για την καταπολέμηση της ευαισθησίας των δοντιών και των κοιλοτήτων τερηδόνας.
Η έρευνα έχει τίτλο “Development of Epigallocatechin-3-gallate-Encapsulated Nanohydroxyapatite/Mesoporous Silica for Therapeutic Management of Dentin Surface”. Δημοσιεύτηκε από το Applied Materials & Interfaces.

(Visited 37 times, 1 visits today)

Last modified: July 28, 2022

Close